Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim 307čkáři...

Mam 307SW 1.6 hdi 66kw

Chtěl sem se zeptat a rozebrat třeba styl jízdy ve městě jaké máte zkušenosti třeba.

Jedná se mi o tohle při cca 55km/h

na 3 rychl.st. auto jede na 1800ot. a aktual. spotřebě cca 5.5l

na 4 rychl.st. auto jede na 1400ot. a aktual. spotřebe cca 4,2l

Tak mám jen otázku jak s tím jezdíte vy a co si o tom myslíte co je lepší a třeba i šetrnější pro motor a tak....

[upravil dne 30/4/14 13:50 od jurias]

Odesláno

no,nevim,1200 otáček se mi zdá docela málo a ještě na 4stupeň:myslim

po městě taky courám,skoro každej den a na ty krátký useky se rozjedu a když je rovina nebo skopce nebo když vím že budu zahybat ,vyhodim si rychlost

po městě toho moc neušetřim,doženu to dálkově,to se nechá jet i za necelý 4 litry při 90-100

když jedu hodně dál ,tak mám vyzkoušeno při 110-130 a držim plyn palcem u nohy:D i tři a půl litru na sto:)

to co mám v podpisu je celková pruměrná spotřeba

Odesláno

Za 1200 ot/min na 4ku bych Tě na místě motoru asi propleskl, vždyť to přece musíš slyšet, jak se klepe blahem.

Osobně se držím v rozmezí 1500 - 2500 ot/min - motor krásně táhne, ale spotřeba tomu holt odpovídá.

Je třeba se položit na otázku - je lepší jezdit z 4 l/100 km a po 100 000 km motor repasovat nebo jezdit za 6l/100 km a najet 500 000 km na jedněch vstřikách?

Odesláno

Po rovině nebo z kopečka 4, v případě jakéhokoli zrychlování nebo do malého kopečka za 3.

Podle odstupňování 1800/1200 soudím, že máš pětikvalt.

Mně tam automat řadí v 56 km/h dá 5, což je asi 1400 ot a udrží je tam i do 50 km/h, když potom zpomalím.

Nejdůležitější je, jak to cítíš a slyšíš. Když tady střídám auta, tak každé se chová jinak, i když jsou to HDi.

[upravil dne 30.4.2014 12:32 od P607Olda]

[upravil dne 30.4.2014 12:32 od P607Olda]

Odesláno

omlouvám se za mýlku není to 1200ot na 4řku ale 1400-1500cca!!!

No když potřebuju řpidat nebo mírnější kopeček řadím 3jku a jak už stačí udržovat jen plynulost tak davam 4řku opakuju že ta jede při 1400+-ot.

[upravil dne 30/4/14 18:43 od jurias]

Odesláno

asi jsi chtěl napsat ,,mýlku\'\', pokud to necítíš, tak pod 1500 ot. nechoď, motor se prostě musí pořád ,,lehce\'\' točit, diesel snese více podtáčení než benzín, ale taky mu to nesvědčí:bojim, na druhé straně ho netoč blízko maxima, to diesel nemá rád vůbec:bojim, nemá smysl jezdit se zapnutým počítačem na co nejnižší spotřebu, odsere to pak něco jiného, třeba ten dvouhmoťák...

Odesláno

no ono si to pravě na 4rku při tech 1500ot pěkně spokojeně potichoučku brblá...

Jen sem chtěl jestli to pro tohle auto není po pár tisících km smtelný jezdit na delších rovinkách po městě na 4rku při 1500ot.

Odesláno
Diesel už dávno nesnese víc podtáčení než benzín, dnes je to přesně naopak.

samotný diesel je na podtáčení méně háklivý stále, co dělá problémy jsou na něj v poslední době ,navěšené\' díly jako řemenice altíku, odpružená řemenice kliky,dvouhmoťák, speciální silentbloky atd.

Odesláno
Diesel už dávno nesnese víc podtáčení než benzín, dnes je to přesně naopak.

samotný diesel je na podtáčení méně háklivý stále, co dělá problémy jsou na něj v poslední době ,navěšené\' díly jako řemenice altíku, odpružená řemenice kliky,dvouhmoťák, speciální silentbloky atd.

A to se těma nízkýma otáčkama může namáhat více, tedy jestli to dobře chápu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...