Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak pokud musí převodovka ven, aby se vyměnil filtr, tak to jsou 4tis hodně dobrá cena :aut A nebo ho tahali za nos a za peněženku :D

Odesláno (upraveno)

Necham vymenit je rozhodnuto. Urcite se to vyplati. Mam nastudovano. Doufam ze neni pozde poprve pri 96tis kilometrech.

Upraveno uživatelem Dejved
Odesláno (upraveno)

dam vedet, uz mam i servis, ktery ma i specialni stroj na to, ktery dokaze vymenit 100% oleje a cena cca 3-4k CZK, ale dam vedet potom.

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno (upraveno)

Jdu tam v utery a melo by to stat kolem 3litru. Olej ze tam davaji LIQUI MOLY.

Jdu na proplach tedy vakuovym systemem se vysaje veskery olej a pak proplachne novym. Filtr se menit nebude, nebot aby se vemenil filtr musela by se prevodovka demontovat. Takze proplach novym olejem.

Odesláno

U toho oleje jde hlavne o specifikaci :myslim Podle ceny to teda vypada, ze u mne byl taky jen menen olej bez filtru :nevim No pockam si na aktualni zkusenost, a taky do toho pujdu. Pri mem najezdu to budu mit na hooodne dlouho :) Jinak predchozi majitel s tim jezdil udajne SEM://

Odesláno (upraveno)

jo tam budou zrejme taky odbornici .

Cena za litr 466,-kč. specifikaci oleje az v utery.

citace
Odesláno

Tak cena s dph 7200kc celkem 7 litrů oleje z toho 2 litry byly na proplach.olej jsem viděl cerny jako but.a bylo mi doporučeno udělat další proplach po 30k nebot jsem missnul interval při 60k.ted mam najeto 96k. Takže asi tak. Věřim ze spousta lidi to neresi když auto prodají při 150k a výrobce pise doživotní náplň ( marketingový tah).

Je to ale palba za to ale lepší jak opravovat převodovku kdy plánujete jezdít s autem více jak 200k.ten kdo kupil ojete s automatem tak bych to měnil jako první věc.

Odesláno (upraveno)

cau to nakonec jsem se neptal  presne na typ jen ze je to LIQUI MOLY a specifikace co pise vyrobce  pro danou prevodovku, to co bude v service boxu napsano.

citace
  • O 1 rok později...
Odesláno

No ti ale dobře polovina oleje zůstane stará...... tak sem to už dělal 2x jak je na videu ale po 1000km znova aby se trochu pročistil ale stejně nakonec to šlo na profi plničku která to fakt vymění celé.

Odesláno

Blbnul a stejně výměna oleje nepomohla...... profi plnička se napojuje na chlazení převodovky tzv. na výměník voda/olej. Převodovka ven jít nemusela. Já měl problém v rozvaděči který je naštěstí přístupný zvenku.

• O 6 měsíců později...
Odesláno
V 6/17/2015 at 20:38, Milhaus65 napsal:

Ještě pár rad.

Při delší jizdě po dálnici občas podřadit na 5, 4 , kvůli mazaní 6 ky. Na toto trpěla AM6 v 407 a každá druhá začala po 60t km na 6 ku kolem 90-95 km/h lehce kňučet.

PSA na toto vydal nový soft pro motor a převodovku (407), přehrál jsem a řazení z 5 na 6 se posunulo skoro ke 100 km/h = odstranilo se kňučení.

Občas se mrknu na své (508) jestli nebude nová verze, když tak podám info.

Jsem čerstvým majitelem P508, tak si postupně pročítám toto forum, abych načerpal nějaké vědomosti a narazil jsem na tento příspěvek. Přesně tohle mi převodovka dělá. Proto se chci zeptat, jestli se to dá nějak odstranit? Pomůže např. výměna oleje v převodovce?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...