Přejít na obsah

E_DDT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Radslavice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

E_DDT's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Ano chápu, že aditivum se jen potvrzuje, ale FAP, tam se ta 0 musí vyloženě napsat a ještě se k tomu dost složitě proklikat. A to video je z 508, tak beru, že to tak je. Taky to tak chápu, že jedině Extend a jestli myslíš tabulku od @Xantik, tak ta je aktuální. Já se ale bavil o tabulce v dokumentu od @Multiplex406, tam 508 vůbec není. Jinak jsem se teď byl dívat, jakou barvu mají koncovky a js ou zelené. Nicméně vy jste tu nádobku někdo plnili v domácích podmínkách? Když to zvednu zvedákem na výměnu kol, tak tam nestrčím ani hlavu, ne tak abych tam napojoval nějaké hadičky. A popravdě řečeno, nepodařilo se mi sundat ani ten plastový kryt, protože ta matička tam je úplně zarostlá. I jsem to stříkal WD40 a nic. Na vnitřní straně je zase nějaký plastový mechanizmus, ale tam sotva strčím ruku s foťákem, takže to vypadá, že mě návštěva servisu asi nemine
  2. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Děkuji za video. Díval jsem se na to 5x a nerozumím. Cokoliv se ten člověk tam pokusil zapsat, tak se mu to nepodařili. Vždy to skončilo hláškou, že to není možné nebo že nejsou splněné podmínky, apod. Takže ve výsledku tam nezměnil jediný parametr a všechny hodnoty v obrazovce výfukového vedení před a po má úplně totožné. Jinam musím konstatovat, že pokud se ten přepis dělá tímto způsobem, kdy se člověk musí proklikat přes x menu a pak tam ještě ručně vyplnit hodnotu, tak to jsem určitě nedělal. Připouštím, že jsem někde na něco mohl blbě kliknout, ale tohle určitě ne. Vím, že se k tomu stále dokola vracím, ale mám trochu "husí kůži", protože se v té řídící jednotce něco událo, evidentně ne mnou a vlastně vůbec nevím, co všechno se tam přepsalo nebo vynulovalo a jaké to může mít následky. EDIT: Aha, teď jsem si přeložil diskuzi pod videem a přepis konstant se nu neprovedl, protože neměl klíček v kastlíku. Tak aspoň něco už chápu. Nicméně ten můj výmaz stále ne.
  3. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    @Multiplex406No to bude starší. Píše se tam: "POZNÁMKA : Od 15/07/2010: Aditivum EOLYS 176 již nebude při objednávání ND k dispozici." A určitě ten dokument vyšel z nějakém předstihem, tzn. minimálně začátek 2010, možná i dříve. A v tabulce je "Všechny typy do OPR 9492 a Všechny typy mezi OPR 9492 a 12110 (12166)". Ani do jednoho nespadám, nikde jinde se 508 neuvádí. Podle mě se v té době 508 ještě nevyráběla. Ale určitě dle VIN to bude nejjistější. @Xantik50 g? Co je tedy potom ta hodnota 0800000 mg?
  4. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    @baffyDíky, na ten štítek jsem čuměl, ale nenapadlo mě, že to je ono. Čekal jsem sólo 5-ti místné číslo bez písmenek. Takže já mám 13108. @Multiplex406 Tak to jsi mi pomohl, teď už jsem z toho zase jelen. V tom dokumentu vůbec není uvedený ten Extend, ale také tam vůbec není uveden Peugeot 508. Přijde mi, že to je nějaký hodně starý dokument. Takže zatím beru, že tam patří Extend, ale ještě ověřím barvu a pak zkusím poslat dotaz do Peugeotu, snad mi odpoví. @Xantik Ano, jsou to Radslavice u Přerova. Díky za nabídku, kdybych, nevěděl, určitě se ozvu. V záznamu chyb mám : Celkové množství aditiva usazené ve filtru částic : 0800000 mg. Tzn. že bych do Diag měl nastavit 800g ? Je to přiměřená hodnota při nájezdu 178tis. km ? Přijde mi to docela dost.
  5. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Tak pak už mě vážně nenapadá jak k tomu výmazu došlo. OK, už asi nemá cenu po tom pátrat, teď musím vyřešit to doplnění aditiva. Na barvu koncovek se podívám, rok výroby mám v popisku, je to 2012. Konkrétně Peugeot 508 SW 2.0HDi 163k AM6. Vygooglil jsem si, že OPR je nějaké 5-ti místné číslo, ale nevím kde ho zjistím? Ještě mě napadá otázka, když se mi vynuloval i ten FAP, mám očekávat nějaké problémy nebo to tak můžu nechat?
  6. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Díky za vysvětlení. Jestli tomu dobře rozumím, tak v žádné z těch obrazovek, co jsem tu posílal, se to nemaže. Maže se to v nějaké úplně jiné. Zajímavé je, že jsem v žádné jiné obrazovce nebyl. Nedalo mi to a znovu jsem se díval do logu diagnostiky a zjistil jsem, že v tu dobu, kdy jsem tam byl připojený a kdy se to zřejmě vymazalo, tam přibyla nová chyba : P0603 : počítač . Charakteristika : Vnitřní závada : závada stálé paměti Je pravda, že když jsem byl připojený, tak mi auto několikrát spadlo do Economy modu a přerušila se komunikace. Tak mě ještě napadlo, jestli se to nemohlo vymazat, že v nevhodnou dobu došlo ke ztrátě komunikace ? Mohl bych někoho poprosit, jestli by mi dle VIN neřekl, jaký typ aditiva je ten správný? Díky.
  7. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Vidím, v hlášce mám "Celkové množství aditiva usazené ve filtru pevných částic : 0800000 mg", ale tady je 0 g. Nerozumím tomu. Sedí tam aspoň velikost té nádržky na aditivum nebo ani to ne? Můžete mi někdo napsat jak se tyto parametry mažou? Jen pro info, abych věděl co to obnáší, ne že bych to chtěl dělat. Ještě jedna podotázka, píšeš "... odecitaji km do vymeny fapu." FAP se mění na základě km? Měl jsem za to, že na základě míry zanesení. Díky.
  8. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    @MJSytic Souhlasím, že s DIAG je potřeba to umět, proto do toho moc nevrtám. Používám ji jen na to, abych "zacvičil" s head-up displayem, když mi vytuhne, jednou jsem přes DIAG odhalil nečistotu na ABS senzoru, kdy jsem snímal průběhy signálu ABS do grafu a porovnával levé a pravé kolo a občas tam vymažu nějakou chybu. Jinak jsem dělal to co vždy. Dal jsem globální test, kdy to projede všechny řídící jednotky a vypíše počet chyb. První je tuším BSI, měl jsem tam tuším 6 chyb, klikl jsem na koš a chyby smazal. No a hned druhá jednotka je DCM, tam bylo 8 chyb, mezi nimi i o tom aditivu, opět jsem klikl na koš a chtělo ten zápis do knihy. A protože tam psali, že počet zápisu je omezen na 50, tak jsem to stornoval (červeným křížkem). Takže těch 8 chyb tam mám stále. A pak už jsem si jen rozklikl info o výfukovém vedení, abych se podíval na tu nádržku. To je celé, takže je mi záhada, jak se mi to podařilo vymazat. Předpokládám, že výmaz aditiv počítadla se nedělá jen kliknutím na koš. Obzvláště, když tady @rrromek psal, že to nemohl za boha vymazat. Ohledně výměny FAP, tak na to jsem dneska taky hleděl, co to má znamenat, já jsem to auto kupoval ve 130tis. km a teď má necelých 180tis., tzn. že pokud DIAG nelže, tak se FAP měnil v cca 80tis. km ??? To je blbost. Podle mě DIAG kecá, už jen proto, že to je přesně 100tis. km od výměny, to by musela být pěkná náhoda. Zkusím se tam podívat za 2-3 dny, jestli se ten údaj změní. Do servisu určitě pojedu, protože auto má 180 tis. km a co jsem se tu dočetl, tak to je doba, kdy je potřeba aditivum doplnit.
  9. E_DDT

    Aditivum FAP 508SW

    Ahoj, minulý týden, po natankování, se mi rozsvítil nápis SERVICE a hlášení, že je nízká hladina aditiva pro FAP. Jezdil jsem s tím týden (cca 100km) a hláška stále svítila. Dnes jsem to napíchl na diagnostiku, abych se podíval jak velkou tam mám nádržku a kolik mi v ní zbývá. Našel jsem tam chybu (P15B3) ohledně aditiva, viz. obr. Jelikož jsem tam měl spoustu dalších chyb, protože mi nedávno klekla baterka, tak jsem dal vymazat chyby. Vyskočila na mě hláška, že je potřeba udělat zápis do nějaké knihy, to jsem nevěděl co je, tak jsem to stornoval. Takže chyby tam mám stále, nejsou smazané. Pak jsem se tedy šel podívat jakou tam mám tu nádržku a našel jsem toto: Tam je objem nádržky 1380 Ml a objem zbývajícího aditiva také 1380 Ml, což mě přišlo zvláštní. Tak jsem diagnostiku zavřel, nastartoval auto a hláška SERVICE zmizela. Ještě jsem to pár km projel a SERVICE tam prostě už není. Může mi někdo vysvětlit, co se událo? Je možné, že jsem to počitadlo aditiva nějak vynuloval? Díky.
  10. E_DDT

    braking system fault

    No ono to není jenom tak to vyzkoušet. To musím sbalit notebook, obléct se, valit do garáže, tam to všechno vybalit, pozapojovat a ještě u toho třepat kosu. Takže ano, diskutuji, chtěl jsem si tu informaci nejdříve ověřit. Chtěl bych tedy poděkovat @HonzaZ i tobě, protože to funguje, podařilo se. Díky.
  11. E_DDT

    braking system fault

    Mám tlačítkem. To stačí mít klíček v kapse ne? Do přihrádky se vkládá jen když v klíčku dojde baterka. Jinak zapalování jsem zapnuté měl, jinak by to s diagnostikou nekomunikovalo. Nastartované ale ne, ale to si myslím, že být nemusí.
  12. E_DDT

    braking system fault

    Tak to vypadá, že se mi to podařilo spravit. Zvedl jsem přední nápravu, napíchl na diagnostiku a otáčel kolama. Myslel jsem, že přední pravé čidlo bude mrtvé, ale ne, hodnoty to ukazovalo. Tak jsem pak sejmul průběhy a až tam jsem si všimnul, že ten průběh na pravém kole je takový roztřepanější než na levém. Sundal jsem kolo a zkontroloval prstenec a bylo na něm přilepené nějaké smítko. Tak jsem to očistil a už je to OK. Mám ale ještě jeden problém. Než jsem dělal tady tuto diagnostiku, tak jsem kontroloval konektory a to tak, že jsem je vytáhl z řídící jednotky a tím se stalo to, že mám v řídící jednotce motoru spoustu chyb a na budíkách mi svítí kontrolka motoru. A problém je, že přes diagnostiku nemůžu tuto řídící jednotku smazat. Všechny ostatní bez problému, ale motorovou ne. Píše mi to, že musí být splněné podmínky: 1)motor ve stopu, 2)zapnuté zapalování a 3)počítač řízení motoru odblokovaný. Nevím, co znamená ten třetí bod a jestli to nemůže být ten problém. Můžete mi poradit? Nebo jestli se to někde řešilo, tak mě nasměrovat? Děkuji.
  13. E_DDT

    braking system fault

    Díky za info, zkontroluji to, ale u mě to bude asi jiný problém, na diagnostice mám jiné chyby. O víkendu se chystám to znovu napíchnout na diagnostiku a točit jednotlivýma kolama a snímat průběh na jednotlivých ABS snímačích. Předpokládám, že ten pravý přední bude mrtvý, ale než budu kupovat nový, tak ho zkusím vyčistit a prostříkat, jestli se třeba nechytne. Každopádně se mi v té "kose" vůbec nechce. Že se vždycky musí něco podělat zrovna v zimě.
  14. E_DDT

    braking system fault

    Tak jsem to připojil na diagnostiku a je tam "milion" chyb, ale asi to co hledám je C1331: Závada signálu snímače rychlosti předního pravého kola - koherence. Předpokládám, že když to píše koherence, tak signál z čidla je přerušovaný. Jaké můžou být příčiny? Napadá mě, že je buď zašpiněný nebo špatně seřízený. Může to být ještě něco jiného? Co bych měl zkontrolovat? Dá se to čidlo nějak proměřit? Díky za rady.
  15. E_DDT

    braking system fault

    Jde o to jestli jsou to ty správné konektory, resp. všechny konektory co na to mohou mít vliv. Ještě by mě zajímalo, jestli ty konektory můžu normálně rozpojit a vystříkat kontoxem nebo nejdříve odpojit baterii.
×
×
  • Vytvořit...