davidse Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Pokud jedete do autorizovaného servisu tak kupujete si olej nebo necháte dolít olej od sevisu to proto že rozdíl mezi kupovanám olejem u nich je asi 200 kč za litr oleje pro servis Citovat
Ajap Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Vždyť olej jsi tu řešil a pak vyměnil pár dní zpět, ne? Citovat
Pe.Tr Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 tvl 20let jsem v OV žil ale te větě absolutně nerozumím Citovat
AnotherOne Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Ja nosím vlastný, akurát raz sa nasrali a vrátili mi použitý olej, že oni platia za recykláciu a keď som doniesol vlastný nech si starý zrecyklujem. Vo vedľajšom neznačkovom servise mi ho zobrali zadarmo. Citovat
Ajap Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Ono je třeba dát pozor na záruku. Já třeba desky a kotouče měl vlastní (rozdíl 6200Kč po slevě za originál a Badisákových 3200Kč za ATE poznáš), tam nehrozí, že by ti kvůli \"vlastnímu materiálu\" dělali problémy se zárukou, ale zrovna olej je věc docela ošidná. Pokud by se pak pokazilo něco souvisejícího s mazáním motoru, tak můžou říct, že olej jsi měl svůj, tudíž je na tobě dokázat, že byl olej v pořádku - což prostě nedokážeš. Když jsem se o tom bavil v autorizáku, tak přesně podle téhle logiky s brzdami nebo baterkou (ještě jsem neměnil) neměli problém, k oleji mně řekli že samozřejmě na ten olej nebudu mít záruku. Vzhledem k tomu, že mám servisku co 2 roky nebo 30tkm a najedu něco mezi 15-20tkm ročně, tak to neřeším a nechávám si dávat jejich olej. S tím, že v půlce oficiálního intervalu měním olej u svého mechanika. Citovat
koblih69 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Ano, třeba spojku jsem si do servisu donesl a pokud je něco opravdu drahého tak máme dohodu, že si to seženu na vrakáči a nebo nové.... ale popravdě si nedovedu představit, že bych běžel do servisu s destičkama nebo olejem. Tak buď vím co dělám a udělám si to sám a nebo nevím a pak dám auto do servisu. Přinést si olje do servisu by mi hamba nedovvolila Citovat
Guest servisman Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Pokud jde jen o dolití tak sis jej měl dolíti sám a nemusel řešit. Pokud jde o kompletní výměnu oleje u new auta kde je záruka tak bych to ponechal na servisu , jinak olej si měním sám. Citovat
Ajap Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Já si měnil sám olej u Felicie, u Peugeotu to nechávám na servisu a na kamrádovi mechanikovi. U ZX neměním:aut (ale možná se k tomu odhodlám, za pár dní dostane když bůh dá novou technickou, tak ho asi odměním). Do autorizáku by mě s olejem taky hanba fackovala, zvlášť když je cena prohlídky paušální včetně oleje, takže by to museli nějak odpočítávat. Naopak můj mechanik má standardně jen nějaký sudový bůh ví co, takže tam si olej (samozřejmě předepsaný TOTAL) dodám sám i s \"originál\" vložkou filtru k oboustranné spokojenosti. Tam je to i \"individuální\" - ještě když jsem k němu jezdil s Feldou, tak některé věci jsem bral přes něj a některé nosil sám, spíše podle jeho preferencí... S těma většíma dílama fakt záleží, třeba ty kotouče a desky vydržely v originále (Bosch) jen 60tkm, takže jsem chtěl něco jiného. To samé baterka, po 3,5 letech není v nejlepší kondici (jo, pomohly jí denní 5km cesty do práce), ale v servise neví, kdo je dodavatel originálu, tak mně sami navrhli, ať si donesu svoji... Ještě teda neproběhlo, asi na podzim. [upravil dne 9/4/14 14:01 od Ajap] Citovat
Medvěd Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Ja nosím vlastný, akurát raz sa nasrali a vrátili mi použitý olej, že oni platia za recykláciu a keď som doniesol vlastný nech si starý zrecyklujem. .... Vůbec se podobnému přístupu nedivím - ten malý servis \"vedle\" podle mně olej použil na topení a taky se na recyklaci vykakal. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Nemyslím si, aj malý servis musí zdokladovať čo robí s použitým olejom. Citovat
koblih69 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 No v reálu moc ne, ono se totiž v podstatě nedá ověřit kolik oleje se vypustilo. Takže pokud má servis nějaké přijatelné množství oleje, které odevzdal tak mu při kontrole jen těžko někdo dokáže, že ho ve skutečnosti vypustil víc. Jinak to naprosto chápu, stejně tak u pneu. A pokud si dovezu třeba pneu na přezutí tak ani nemám zájem aby mi někdo počítal třeba 50,- / kus za likvidaci. Olej i pneu odvezu zadarmo na sběrnej dvůr a není problém. Citovat
lordlacik Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Na 106tke si menim olej sam, aj preto ze si olej aj filter zozeniem sam lacnejsie ako v servise a na 308cku sa opytam za kolko maju olej a ked si ho na nete zozeniem lacnejsie, tak mu ho donesiem a oni daju len filter a vymenia. Ani jednu moju lasku do original Peugeot servisu nedavam, chcem ich pouzivat aj nadalej, nie aby mi ho zlikvidovali ako naposledy. Mozno ine servisy na Slovensku su v pohode (Popradsky urcite), ale do Presovskeho si svoju lasku NIKDY nedajte. Ked ho zhodite z utesu urobite mensiu skodu ako ked si ho date v Presove do servisu!!! [upravil dne 9.4.2014 19:13 od lordlacik] Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 ale no tak--auto a láska?? u garanční prohlídky samozřejmě vše dodá autorizák, záruka je záruka..., taky byste nepřevzali záruku za díl dodaný zákazníkem [upravil dne 11/4/14 20:35 od ozzy56] Citovat
godzila.01 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 To je jak donýst si do hospody vlastní pití a divit se že vás za to vyrazí .... Citovat
Pe.Tr Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 jenže do hospody chceš jít , ale na garančku jít musíš Citovat
vosak2004 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Co je na tom špatného donést si svůj olej? Proč by se měli cítit trapně? A před kým, před těmi \"měniči dílů\" v servisu? Trapně by se měli cítit oni. V e-shopu koupíš olej za 180 a u nich totožný za 400. Však oni si přijdou na svý, když si za výměnu naúčtují 200, to se nikdo nemusí bát. A po poslední zkušenosti s pípáním při každém blinkru a sešlápnutí pedálu jsem si o nich udělal obrázek i já. Prej nachystejte si 5000, je v háji jednotka BSI, nebo tak něco. A od ostatních na fóru jsem se dočetl jak to opravit. Pročistil jsem konektory, přizvedl kontakty a všechno mě to vyšlo na 80 kč a 30 minut času. Když si představím, že mě někdo zbytečně stáhne o 5 táců, je mi skoro do breku. Nejsem žádná socka, ale narvat někomu do chřtánu litra navíc jen za olej, a ještě ke všemu někomu, kdo mě stejně oškube, se mi nechce nikdy. Citovat
Guest servisman Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Co je na tom špatně? Asi nevíš na čem se vydělává. Citovat
vosak2004 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Vždycky se vydělávalo jen na lidské blbosti. V dnešní době je potřeba být sakra ofrklej. Patřím k těm, co si na férovku řeknou o slevu. A světe div se, z 90% to funguje. A nikdy se ke mě za to nechovali špatně, nebo pohrdavě, člověk to musí tak nějak umět podat. Samozřejmě jak kde, třeba v lékárně, nebo na veřejném WC je to trapný [upravil dne 9/4/14 20:44 od vosak2004] Citovat
koblih69 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Jasně, můžu se chovat jako dement, ale já mám 2 vybrané servisy a jejich práce si vážím za jejich kvalitní práci. A rád si za ní zaplatím. 90% věcí si udělám sám a ty co potřebuju jim můžu bez obav svěřit. Vám, že se nemusím objednat, ale hned dojet, vím, že nejdelší servis trvá 8 hodin a večer se autem zase vracím a vím, že práce je dobře odvedená. A pokud mi takový servis započítá výměnu Total 10W40 s filtrem za 1050,- tak mě to teda opravdu neuráží Citovat
vosak2004 Odesláno 9. duben 2014 Odesláno 9. duben 2014 Každej by chtěl dávat auta do autorizovaného servisu, protože je přesvědčenej o tom, že vědí kam sáhnout a jak věc co nejlépe a nejefektivněji opravit. Jseš přesvědčenej o tom, že takhle autorizované servisy fungují? Když si řeknou za výměnu oleje a olejového filtru 2,5 litru, tak je to vůči zákazníkovi OK? Taky jsem si našel jako Ty podobný servis, ale 100% to bude vždy jen tehdy, když si to opravíš sám. Bohužel nepatřím ke šťastlivcům, co mají svou dílničku a zvedák a ...... Na parkovišti na sídlišti si tak akorát můžu vyměnit žárovku a povrtat se ve světlech. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.