Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mam otázku . Mám možnost kúpit pekné 17´´ elektróny a na ne kúpiť pneu o rozmere asi 205/50 R17 na P307 SW 1,6 16V 80kW Benzín . Mal som tam doteraz 16´´ originály. Máte niekto na aute takéto s takým výkonom ako sa stým jazdí ? Čo sa týka ,spotreby alebo väčšieho opotrebenia nápravy to nejak neriešim. Ale čo sa týka celkových jazdných vlastnosti , či to bude zvládat , či to nebude príiš lenivé a pod. ? Ďakujem za každý dotaz k téme :)

Odesláno

:papa už som tu,mám ich asi len 2 týždne tak nemôžem veľmi hodnotiť :) je to trochu tvrdšie ale stojí to za to ;) už by som nemenil

edit: doteraz som mal vždy 15\" letné aj zimné-plecháče

[upravil dne 11/3/14 12:40 od Gabriel 307]

Odesláno

Gabriel307 tak ak su to te čo vidim na fotke pod tvojim prispevkom tak to su presne tie , ktore chcem aj ja dat na svoj, ak by som ta mohol poprosit hod mi do mailu jedn fotku ako to vyzera vo vacsom rozliseni :) badabada@centrum.sk :) A aký rozmer pneu tam máš ?

Odesláno

V neděli jsem přehodil 407 za 16\" na 17\" ... hrůza... nevím co v tom hledáte za štěstí. Jo vypadá to hezky, ale to je vše, pohodlíčko je fuč a peru se s tím do každý zatáčky.

Odesláno

zdar :) .... tiez idem uz prezuvat na leto pred rokom som mal 205/50 r17 a teraz rozmyslam nad 215/50 r17 len neviem ci sa mi vojde na 406 ... a chcem vas este poprosit aky by mal byt spravny rozmer na 406 u r17 ?? nechcel by som dat prilis siroke aby vykon nepoklesol a spotreba stupla :)

Odesláno

Já je mám také...17\" 205/50 R17 ale na HDi......je to trochu tvrdší,spotřeba +- stejná....ale za tu eleganci to stojí.

Když jsem měl Vectru B caravan 1.8 16V 85kw 195/65 R15 a dal jsem 205/55 R16 tak to bylo docela znát...

Benzín se musel holt víc točit s větším odporem.......na HDi to tolik znát není...

Jo a já ty 17\" měl na autě už při koupi.....pokud bych kupoval alu teď šel bych do 16\"......:myslim

[upravil dne 11/3/14 19:05 od celda1970]

Odesláno

17\" tky sou akorat :-) spotřeba se nak razantně neprojevy. Nejvíce to pocítíš na komfortu, ale taky to není tak strašný, jak někteří píšou. Mam je na 306 s 1.8i a jezdi to úplně v pohodě

Odesláno

Jak zde píšou já jsem nasadil 17\" na ten samý motor a auto začlo dost lenivět. Navíc tlumení nerovností a děr, hrůza. 15\" jsou taky dobré ale 16\" je na úkor našich silnic a hlavně cen pneu ideální a motor si sněma poradí aniž by šla spotřeba dost nahoru, ikdyž SW má asi silnější motor ale na Hatchbacku za mě 17\" NE.

Odesláno

Neříkám, že to je rychlou jízdou ale i po logické stránce, musí motor vyvinout více síly jelikož větší kola=větší odpor.

U mě to udělalo hodně, musel jsem motor tahat daleko za 5ooo ot/min což už je dost znát na spotřebě.

Odesláno

Tony Stark: že jsou větší disky neznamená,že jsou větší kola ;) tady koukni na tabulky

edit: když tak tak to je jenom pár milimetrů

[upravil dne 13/3/14 22:37 od Gabriel 307]

Odesláno

Mám asi týden na 307 Hdi 66kw 17 kola a jsem spokojený. Bál jsem se jestli to nebude tahat v kolejích, zda se nezvýší hluk, spotřeba, tvrdost auta atd. Auto nezlenivělo, jede a brzdí stejně jako na 15. Spotřeba proti zimním nižší, lehce tužší podvozek, ale mě to vyhovuje hlavně v zatáčkách. Za mě 17 ano.

Odesláno

U niekoho robi asi vela psychika, povie si že dam 17tky a tym padom si už namýšlam že to auto je lenivé. Pritom na výkonovej kryvke by to možno nebolo ani poznať. :) Pretože dáva to logiku , disk je síce väčší ale pneu je nižšia ako na 16tkach 205/55 R16

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...