Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No AIP 2000 v roce 1989 byla asi mimo vnímání pro spousty lidí tady. Ale fakt toho nechme.

Odesláno

Šaldo, v roce 2010 jsem si v Manhaimu koupil nokii N900 u velkýho prodejce mobilu, telefon nebyl zamklý na žádného operátora, neměl nic doinstalenýho operátorem, měl češtinu hned od začátku. Byl pro EU.... Prodejcem jsem byl ujištěn že záruka platí po celé EU. Po půl roce odešla nabíječka, tak jsem šel s lejstrem z německý prodejny do zastoupení nokie, že chci vyměnit nabíječku. Klasická věta, že to je šedivka a nějaký kecy k tomu, říkám podívejte se do vaší databáze kde toto imeo bylo vydáno a jaká je tam záruka. Chvilku hudrovala, pak se podívala, omluvila a nabíječku přijala ku opravě, novou mi rovnou nedala. Závada byla taková, že to jako dobíjelo, ale nic to nedobilo :) Druhý den SMS, že si mám přijít pro novou nabíječku :D Když jsem tam přišel, tak jsem poděkoval a zeptal se jestli to nešlo hned bez zbytečného sraní se navzájem, koukala do země.... Kdyby to přijmout nechtěla, stěžoval bych si na ústecký zastoupení firmy nokia, kde by to jen šlo. Nabíječku by mi vyměnili v DD, kam stejně jezdím bez problémů, ale proč to nezkusit tady, když jsem měl global EU záruku

Odesláno

ja osobne teda mel s reklamacema sedivek spoustu problemu - klasika - mobilky.cz a jejich dalsich tisic eshopu - ihned pri reklamaci ti davaji podepsat, ze muze trvat dele nez 30 dni atp atp....

Zasadne pak vsechny telefony vytopene i kdyz vodu ani vlhkost nikdy nevidely...

Nikdy vic..

Za to iPhony, Samsungy, LGcka, Nokie - se vsim dost zazitych reklamaci v origo servisech a nezazil jsem problem....

Odesláno

Tak asi všichni víme, že se takhle nelze zříct svých práv. takže pokud ti něco takového dali podepsat tak je to sice milé, ale nemá to žádný právní význam. Nicméně je jasný, že to příjemný není a tahat se kvůli mobilu po soudech nikdo nebude... asi ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak dnes konečně objednán u CZC Sony Xperia L red česká distribuce, v pondělí jsem ho objednal u Elektroworld, na skladě měli 5ks, a dnes mě místo potvrzení objednávky přišel mail že se omlouvají ale že ho budou mít až příští týden, což je ale pozdě když má žena narozeniny už v sobotu:D

Odesláno

Já zatím měl se ženou 3 Samsungy a všechny byli na prd, a Sony jsme měli snad asi 10 a zatím se žádnej nesr.l, tak uvidíme co bude dál.

Ale je mě jasný že co kus to originál, takže záleží na co zrovna kápneš.

Koblihu, já se zrzkou přišel o věneček;):D

[upravil dne 11/3/14 22:14 od Šalda]

Odesláno

Zkušenosti : obyč nokie z EU distribuce ( záruka se řeší u prodejce - zatím OK ) , vždy neoriginální nabíječka ( buď redukce z nějáké šílenosti nebo např. datové kabely s redukcemi od Sony apod , většinou chybí český manuál apod. )

1x Iphone určený pro polský trh. ( ORG - řeší reklamace a servis britex ) , ( NEORG - můj případ - řeší opravy prodejce nebo ceskyservis.cz )

Ohledně toho ceskehoservisu - tam má většina prodejců asi dohodnuté opravy , protože se mi už víckrát stalo že mě prodejce odkázal přímo na ně.

Co si ale spravuju věci sám , tak už nemám přehled.

Sto lidí sto chutí . Já mám zase na Samsungy jen špatný pohled. Když je opravuju , divím se , že to vůbec funguje . Kus od kusu je jiný ikdyž se jedná o stejný model. Reworkované základní desky po pájení mluví za vše . Těžko říct který mobil si teď koupit , je jich hodně , jsou vydávané na rychlo a mnohdy kvalita je hrůzná . Kdybych neměl nakousnuté jabko , tak bych si koupil asi Sony Z1 . Nebo pak Xiaomi Hongmi - poměr cena výkon .

Dále náhradní díly. Samsungy mají předražené díly oproti APPLE ( ale za to může počet vydaných modelů . Apple vydá 1-2 ročně a mnoho dílů je kompatibilních zatímco konkurence chrlí jeden za druhým )

BTW: úryvek z ceskyservis.cz týkající se APPLE : Provádíme záruční a pozáruční servis všech produktů značky Apple

Záruční a pozáruční servis zařízení iPhone je možný jen pro zařízení pocházející ze zemí EU-EFTA (zjednodušeně rozšířená EU) vyjma iPhonů pocházejících z distribuční sítě českých operátorů.

[upravil dne 13/3/14 10:23 od venomcz]

Odesláno

Ono je to vždycky trochu složitější. Když jsem před měsícem vybíral tel. pro kluka tak třeba Red Rice byla horký kandidát. Jedna z věcí proč jsme ho nezvolili byla naprosto katastrofální dostupnost ND a za nesmyslné ceny. Telefony si servisuju taky sám, takže to bylo dost zásadní. U Samsungu je to myslím vcelku v pohodě. Vše je dostupné za velmi přijatelné ceny. Apple nesleduju, pokud má dostupnější ND je to možné. Nicméně těžko to může kompenzovat nesmyslnou vstupní cenu a pod.

O Reworku PCB nemá smysl psát. Politika Samsungu je taková, že toto se nikdy nedostane do oficiální distribuce. A to, že to třeba tam je, je způsobeno \"nečím\" co tady nebudu veřejně rozepisovat. Osobně jsem se s tím nikdy u telefonů v ČR nesetkal, ale to je asi jiná pohádka.

Samsung není dokonalý, pro jeho distributora jsme pracoval 10 let a prošel jsem si ředou průšvihů, ale obecně je velmi dobrý poměr cena/výkon/kvalita a jakmile začne jít o chipy nebo LCD tak konkurence prakticky není.

[upravil dne 13/3/14 12:22 od koblih69]

Odesláno

Tyhle diskuze mi připomínají podobně nesmyslné debaty, jakou si koupit značku auta, kola, televize nebo slipů :D

Popravdě nechápu koupi jakéhokoliv dražšího telefonního krámu pro soukromé účely za své. A rozhodně to není tím, že bych na to \"neměl\", ale nechápu, co by mi takový krám za těch 16 litrů nebo kolik (= skoro čistý průměrný plat v ČR, který má s bídou třetina lidí) měl asi tak přinést, natož si pak kupovat co chvíli jiný, protože starší už není \"IN\" nebo se prostě záhy vysypal...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...