Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahoj lidi . Potřeboval bych poradit ,když se rozjíždím a mám vytočená kola doleva nebo doprava a rovnám je do roviny při rozjezdu tak tam něco lupne,někdy to jde od spolujezdce někdy od řidiče. Je to jako kdyby se tam něco posunulo. Před 10 000km nové tlumiče s uložením,čepy ramen,čepy řízení,ramena a geometrie , stabilizačky se nechávaly byly dobré. Ty maj najeto 25 000km. Ale při jizdě nikam netáhne,nic neklepe,ani nehučí. Dnes po výměně ložiska v kole. Poloosy jsou dobré zkontrolované . Toto se stane jen někdy a na stejných místech. Jinak mam novej spodní silentblok motoru ,je to ten u poloosy. Prosím poradte:( . Jedná se o peugeot 406 1.9 TD sedan 66kw

Odesláno

zdar ... tak nesom odbornik ale ja mam na stab.tyc najazdenych 20tis km a uz mi buchaju mozno na pohlad su dobre i tie moje sa zdaju mal som dole koleso skusal som pakou ci nebuchaju a nic ... mi to nedalo vymenil som ich a uz je pokoj nieje to az take drahe skus a uvidis :) ... este ma napada te homokineticky klb ci ako sa to pise :P

Odesláno

...lupoce to v každej zákrute a lupoce to pravidelne v závislosti od toho, ako ideš rýchlo do tej zákruty? Ak áno, je to homokinetický kĺb - odporúčal by som vymeniť, jeden bývalý spolužiak na to zvysoka kašľal a keď išiel po kruhovom objazde tak sa mu to celé zaseklo a vymrdal to celé aj s poloosou z prevodovky...

Odesláno

dělá to jen při rozjezdu,a to jen někdy,při jízdě vubec,já bych to tipoval na tyčky ale když nic při jízdě neklepe. Toto lupnutí se hlavně stává když se rozjíždim přes nějakou nerovnost. Jen to vždy lupne a je klid nechápu:myslim přitom je to vše pevný

[upravil dne 13/2/14 05:27 od michal4051]

Odesláno

ked to robi pri rejdovani a pisal si ze kulove capy su menene tak to mozu byt este axialne tahla na riadeni(tie tyce do ktorych sa nataca cap riadenia) alebo kardanovy kriz na domceku riadenia ten od volantovej tyce (mne tiez lupe),mas volu vo volante?

[upravil dne 13/2/14 06:21 od krtek 2]

Odesláno

nezdá se mi že by byla vule ve volantě, mě už fakt nic nenapadá známej mě straší že je v háji hřeben,novej kupovat to je hloupost starší bych mohl mít ale z hdi facelift a to asi nepasuje,ještě mam nahoře vedle rozvodu špatnej silentblok ten velkej kulatej ale to asi nemuže být tím,dělá to jen občas při rejdu. Takže kdyby to dělal on dělalo by to pořád i na rovině

[upravil dne 13/2/14 06:46 od michal4051]

Odesláno

Ahoj ,

mám 206SW a dělá mi přesně to samé jak to popisuješ.

Někdy si lupne při rozjezdu a většinou když jsou natočená kola. Sem tam cítím že si podobně polupne při pomalé jízdě po nerovnostech. Jinak vesměs ticho a klid.

Nedávno jsem měnil ramena s čepy. Tyčky a stabilizátor jsem neměnil ale vše drží a za jízdy nebouchá tak ho moc nepodezřívám.

Já osobně si u mě sázím na horní ložiska v uložení tlumičů. 4ekám že budou v nic moc stavu. Auto mám cca rok a tak jsem je ještě neviděl jak vypadají. Chystám se je brzy rozebrat pokud nepřijdu na jinou příčinu. Ale nechce se mi , protože tlumiče zatím fungují dobře tak by to jinak zatím dělat nepotřebovalo ...

Kdybys na něco přišel piš sem , budu zvědavý .. :)

Odesláno

já tyčky měnil hned po koupi auta tak když se dělaly tyto věci tak byly dobré ,ale zaraží mě že při jjízdě přes díry ani rána. A tlumiče jsme davaly origo peugeot a komplet horní uložení skf. Kdyby aspon člověk věděl čím to je tak bych to vyměnil ale tohle mě štve

Odesláno

To nesení kastlí pozoru uplně stejně ...

Zatím také tápu, to horní uložení je jediné co mě napadá. Ale když říkáš že ty ho máš nové, tak nevím .. :-/

• O 3 roky později...
Odesláno

Mám podezření na uložení torsní týče ;-) po výměně tlumičů,pružin,tyček mám stejný problém. Jediná věc co se neměnila je právě uložení. Jen se mi do toho teď v tom počasí nechce.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Jsou to loziska ulozeni tlumicu. Ta rana je od pruzin napravy. Jen je divne ze daly sbohem tak brzo. Doporucuji co nejdrive vymenit. Praskla pruzina napravy je naprd.....

Odesláno

michal4051 píše10 000km nové tlumiče s uložením,čepy ramen,čepy řízení,ramena a geometrie , stabilizačky se nechávaly byly dobré.

Píše že uložení jsou nová takže uložením to nebude, myslím si že je to   vůle v šenklu  v místě spojení s  čepem ramene.

Odesláno

pro kontrolu ložisek horního uložení stačí, aby pomocník točil volantem na místě z rejdu do rejdu a ty se přitom díváš na pružinu--pokud poskakuje po tlumiči, je to ložisko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...