Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Myslím, že startovací kejbly se tu probíraly už tolikrát... Ještě ukaž, jak vypadá přechod kejbl - svorka.

[upravil dne 9.2.2014 12:50 od Edison]

Odesláno

Uffff ... přemýšlím, odkud ty moje mám ... :roll Ale nastartovat se přes ně dá :D

Odesláno

Průřez min. 16, dobrý 25, optimálně 35, ale viděl jsem i 50 (ty můžou být i delší) mm kvadrát... Lisovaný voka na koncích, přišroubovaný osmičkou do svorek, nebo kvalitní lisovací svorky. Délka max. 2x2 m.

To prostě nekoupíš, nezbývá, než vyrobit.

[upravil dne 9.2.2014 12:56 od Edison]

Odesláno

Přesně tak, proto mám dělaný od strejdy elektrikáře. Jsou teda docela těžký, ale dobrých 3,5m dlouhý. Hobby kabely v létě nenastartovaly Felicii a tyhle moje na první otočení. ;)

[upravil dne 9/2/14 12:05 od radim.1008]

Odesláno

Pro návrh kabelů stačí použít ohmuv zákon ze základní školy. Spočítat odpor (dle tabulek vodivostí), přidat rezervu na přechody, jmenovitý proud starteru a vyjde, kolik napětí a výkonu se ztratí na kabelech. Vemte si, že pri nastartovaném autě (14,2V), ztrátě na kabelech 2x2V při 200A (a s proudem ta ztráta roste), máte na koncích 10,2 V. To fakt není v zimě nic extra. Odpor kabelů jsem jen odhadl, bo jsem línej to hledat a spočítat přesněji.

[upravil dne 9.2.2014 13:07 od Edison]

Odesláno

Ono se to pochopitelně dá... pokud startovaný auto má jen vybitou baterku, ale aspoň nějakou kapacitu. Se to nechá chvíli \"voživit\" a pak to škytne samo. Ale s blbou baterkou a bopbým palivem, kdy se musí dýl točit... už je to se slabejma kabelama blbý...

Odesláno

ja si start kabely vyrobil ,pouzil som kable zo zvatacky WTu-315 hrubka vodicov az predimenzovana a klieste spravil s plechu a kabely s ockom prichytil pod mosadzne sroby na kliestach

[upravil dne 9/2/14 16:09 od krtek 2]

Odesláno

Svorky jdou použít z těch kupovaných kabelů,ale samotné kabely rovnou vyhodit.Taky jsem vlastnil takové super kabely.Když chtěl kámoš nastartovat 406,tak přes tyto kabely si to ani neškrtlo.Takže kabely putovaly do popelnice a elektrikáři mě v práci udělaly pořádná lana.Jsou teda až zbytečně silné,ale už není problém pokud někdo potřebuje pomoc při startování.

Odesláno

Opravdu jsem je nekupoval proto, abych vás pobavil. Některé myšlenkové pochody a jejich výsledky fakt nepochopím... Kabely na fotce pocházejí z úklidu zbytků a vyhozených věcí, ustříhal jsem si z nich ty svorky a dal si tam kabely z jiných, kde byly kabely s dostatečným průřezem, ale svorky rozpadlé.

Guest Scratch
Odesláno

hele ja mam taky kabely z nakyho hobby shopu a nekolikrat jsem pres ne startoval s fobii 1,2 HTP nas 3,0 V6, nekolikrat i 2,2, parkrati i modrym startoval motorku a furt drzej. To jsou furt kecy jak mit vsechno nejlepsi, ale pokud clovek neni debil, tak si poradi i s tim co ma. A ja fakt nehodlam kupovat a zkoumat co a jak..... Ma to mit nejaky vykon a ma ho. Zbytek proste neresim. Stejne tak jako Oddie, od tebe bych fakt necekal koupi baterie Starline......... a je to podle me stejna sracka, jako tyhle kabely....aspon to, od ni ocekavam........

Odesláno

To jsi právě totálně mimo. Jsou věci, které může vyrábět v garáži každý lojza, a jsou věci, které dělá jen pár velkých firem. A od toho se odvíjí, co si lze troufnout kupovat přebalované OEM, a co ne. Viz třeba hezký příklad alternátorů Starline, které byly nakoupeny od Valea...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...