Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Má stát dotovat autokluby?  

1. 1. Má stát dotovat autokluby?

• 1. Ano , motorismus je sport
      10
    • 2. Ne , motorismus není sport
      18

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

To punkac: Nic proti tobě, ale tohle přesně jsou lži, jaké používají ta sebranka co si říká herci a hérečky. Díky těm kecům o nepostradatelnostiumění tak platím ony poplatky z nosičů nebo dotace na různé Babovřesky.

Za chvíli bych dal hromadu činností, které lidi dělají jako vedlejšák, mnohdy i zadarmo, po svém normálním zaměstnání. Jednak to jsou ochotníci, ale napadají mě třeba amatérští sportovní trenéři, rozhodčí, různí pořadatelé všeho možného, hostesky, pořadatelé diskoték, zábav, různí instruktoři, třeba co po odpoledních vedou dětské kroužky, různí hudebníci co hrají po večerech.

Prostě mraky profesí, které lidi vykonávají po své normální práci, tak nevidím důvod, proč by tak nečinilo pár rádobyherců na malém městě.

Odesláno

Ghostboxere jsi bohužel vedle jak ta jedle, ale neberu ti tvůj názor a to je důležité ne?

Jinak UL je krajský město, divadlo by asi mít mělo, že jo?

Neobhajuji tu troškovy filmy a nějaký poplatky Ose. Budeš se divit ale ono je platí i to divadlo, konkrétně Ose, Dilii a spol....

Někdy mám pocit, že přibývá spoustu lidí okolo mě, kterým nezáleží na něčem jiném než mít auto, barák, dovolenou u moře all inclusive

by mě zajímalo, kdo by tě v tý televizi před kterou sedíš bavil.... asi nějaká sebranka, co? Třeba pro mě to jsou čutálisti, vymaštěný jako motyky ale uměj kopnout do mičudy, tak jsou hvězdy ;)

Odesláno
..... Třeba pro mě to jsou čutálisti, vymaštěný jako motyky ale uměj kopnout do mičudy, tak jsou hvězdy ;)

A pod to ma podpíš

Jinak jsem si dal novoroční závazek na GB a jeho rádobyprovokační vlákna nereagovat, snad to vydržím

Odesláno

Jee, to je zajimava debata :-). GhostBoxer: pokud nechodis do divadla, chapu, ze te to nezajima, ale podle me divadla a knihovny nejak fungovat museji. Pokud by se mely uzivit samy, bude listek stat 1500 a rocni poplatek v knihovne treba 10000, a to nikdo nezaplati. To, jestli to ma nebo nema smysl, je na delsi debatu a uz ted jsme mimo tema vlakna.

Ja jdu do divadla jednou za uherak, naposledy jsem byla v Praze v minidivadylku, pak jsme sedeli v divadelnim klubu s jednim z hercu, a ten rikal, ze to je docela bojovka se uzivit. Mimo Prahu by nemel sanci. Narazis na to, ze by se to dalo delat ve volnem case, ale taky nejde, aby vsichni byli ochotnici, tu kvalitu by to asi nemelo. Ja bych se treba po 8 hodinach v praci jeste po vecerech text ucit nemohla.

Kdyz to GhostBoxer nakousl, tusi nekdo, kam jdou penize, ktere OSA vybere? Protoze tem malym divadlum to opravdu neposilaji. Jednou jsme se pokouseli to zjistit, a nenasli jsme o tom nic.

K tomu motosportu, jako u vsech sportu bych nedotovala profi tymy, celkove bych asi u vsech sportu byla jenom pro dotace na amaterske urovni a mozna bych to jeste omezila i na mladeznickou. Je pravda, ze motosport je \"draha sranda\", ale je to kazdeho volba, muze chodit behat pro radost a bude ho to stat par korun.

Odesláno

Za mě je jedno, jestli přispějou tomu spolku motoristů nebo jinému spolku např. včelařů, divadelníků, nebo dobrovolných hasičů.

Každý má jiné zaliby a koníčky a pokud motosport přitahuje diváky, tak nevidím důvod proč by nemohli dostat dotaci na svůj provoz a fungování.

Nejsme roboti, abychom jen dělali od rána do rána, je třeba se taky bavit a hlavně být rozmanitou společností bez závisti.

Taky by mě zajímala ta horentní suma z těch daní jednoho člověka, kterou tam teda každý z nás přispívá:aut (třebá já jsem v této výplatě přispěl na chod státu 2500kč, a z toho někdo uklizí chodníky, policajti se snaží pomáhat a chránit, hasiči hasí požáry, zahraňují životy, lékaři léči, vzdělávají se nový studenti atd....) takže kolik z těch 2500 jde opravdu na ten milion tomu závodníkovi?

Myslím, že pokud chce ghostboxer zalátat díru v rozpočtu, tak by měl začít úplně na jiném konci a například vstoupit do politiky a aktivně se tomu věnovat. Na foru o peugeotech toho moc nezmění.

Odesláno

Matirantka: většina divatel by takto fungovat právě nemusela a ty místo toho (když jdeš jednou za uherák) že bys zaplatila třeba 5x tolik co dnes, reálně platíš třeba 50x tolik a požere to ten aparát obce, kraje, státu, příslušných vládních odborů...

Fruktis: máš jednak podivné počty a ednak si neuvědomuješ kde všude platíš daně. Navíc se tu mluví o rozdělévání prostředků na \"kulturu\" a né na hasiče a pod. - to nikdo nezpochybňuje. Mrkni někam na net jaká je tvoje reálná daňová zátěž a budeš se divit jaký zloměček ti přistane doma :D

Odesláno

Koblih69: pravdu bdíš..uznávám, jsem vzal jen daň z příjmu :mad:

no to nevadí...každopadně mi nevadí jestli zaplatím či zasponzoruju z toho svého daňového zatížení támhle někoho na závodech, pokud to přinese obohacení o zážitky pro frantu z horní dolní, nebo zasponzoruju támhle divadelníka v divadle o sto židlých.

Na čem bychom se ale mohli shodnout, že dotace na jakékoliv kulturní a sportovní vyžití nejsou hlavní černou dírou v rozpočtu...ať se jedná o kulturu, sport, či jiné zájmové sdružení.

A nedivím se co mi doma přistane, jsou přeci jen důležitější věci než prachy...:D

A na internet se nepodívám protože jsem v práci a strašně se to tu tahá :D

Možná jednoduchý názor, ale je aspoň můj :myslim:aut

Ale taky dost možná se nechávám unášet vášněmi ve špatným vlákně :aut

[upravil dne 7/2/14 08:06 od Fruktis]

Odesláno

Jak z hlasování, tak z některých odkazů tady fakt trošku vyznívá, trošku bych to nazval naivita nebo neznalost. Proč by měla OSA přispívat hercům v divadle? OSA = Ochranný svaz autorský a jak už z názvu vyplývá, je zde pro AUTORY uměleckých děl. Tzn. ve zkratce pro ty, kteří něco napíší, složí, vydají a ty poplatky jim platí ti, kteří jejich díla využívají a přitom nemají s daným autorem přímou smlouvu.

Většina hudebních kapel, co hraje pátky a soboty, to nemá jako jediný příjem. Nevím proč by tak nefungovalo menší divadlo. Když na ně přijde večer 200 lidí, každý po 200,- za lupen, máš 40 tisíc za večer. A pokud si zrovna nevybírají hry, kde běhají armády husitů, tak z toho vyjít lze a zbude i na provoz a daně. A když to nebude na solidní hlavní plat, tak na slušný vedlejšák to bude.

Jestli někdo píše, že nemá problém přispívat na divadla, na filmy, na závodníky, na včelaře. No já s tím nemám problém, ať přispívá, ale ze svého. Ale ne z daní, které ani nemá a proto si na to stát půjčuje. A nejen že platíme tyto dotace, ale ještě úroky a půjčky na ně.

Odesláno

Já moc dotace a přerozdělování rozpočtu nemusím. Utopisticky by vše vyřešil trh, ale takhle svět nefunguje, takže některé věci jako kultura např. se dotovat musí. A jde o to jak efektivně se ty peníze dělí. Zdravotnictví je zrovna odvětví, které by se mělo dotovat jen velmi málo, protože pak to dopadá masivním rozkrádáním a neefektivitou. Ale placení každého úkonu jako v USA je taky blbost, tam se zase díky tomu ceny zdravotní péče vyšroubovali nad jakoukoli smysluplnou úroveň. Podle mého pokud platíme všichni zdravotní pojištění, tak jo základní věci by se měli hradit z rozpočtu a jsem pro příplatky a regulační poplatky. Platím zdravotní pojištění, ale na brýle si stejně musím našetřit a zaplatit si za \"luxus\", pokud chci brýle nosit i mimo garáž. A nevím proč by to nemělo tak být i jinde.

Odesláno

Almanil - nevim uz presne ale podminek bylo mnoho. V podstate bys pul dotace dal do te akce. Ale i tak pro nas dobrejch pulmega jenze predstava organizovat akci s rozpoctem pulmega? Do toho bych osobne nesel.

Odesláno

800 - 1,2M byla běžná akce pro pár zákazníků na jeden den. Takže na dvoudenní sraz by bylo potřeba přitlačit :D

PS: obvykle to zaplatili dodavatelé a ještě zbylo, ale to bych se tady zbytečně opakoval. :papa

Odesláno

Nesouhlasím, ale to není třeba rozebírat - napíšu tady, že to vyjednám a že jsem to už několikrát nabízel a Shreek zase napíše, že o tom nic neví a zůstane u plácání do vlákna ;)

Odesláno

No tak \"banner\" nahoře nemá být vůbec, protože pokud se na něj podívá někdo soudný, tak zakroutí hlavou a řekne si co jsme za amatéry když si tam vyvěsíme něco takového dobrovolně.... ale to je jiná pohádka o tom kam klub směřuje, jak se to bude financovat a z jakých zdrojů a pod... vratmě se k dotacím od státu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...