ozzy56 Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 ohledně financí ti nikdo nic nezaručí v žádné době, vždy je to založené na tom, že tobě z tvých uložených peněz ročně něco dají, ale oni vydělají min. dvakrát tolik..., nebo udělají měnovou reformu a máš houno, jsou o tom zpráva dnes a denně, souhlasím s Oldou607 Citovat
MilanF1 Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 Co máš člověk tedy dělat, pokud mu každý měsíc přebývají peníze? Tedy krom vytvoření provozní rezervy. Je tedy vhodné je někam investovat? Do čeho? Nemovitosti? Nebo prostě ty volné prostředky promrhat, protože za 20 let stejně nebudou mít hodnotu. Citovat
oddie Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 Pořídit si děti, peníze přestanou přebývat Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 :D koupit byt v dobrem stavu za málo:D Citovat
oddie Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 Různé investiční fondy a různé finanční \"produkty\" jsou super způsob, jak vydělat - pokud je prodáváte a máte z nich provizi (tedy, ta předpokladu, že vám na to skáčí kavky v patřičně hojném počtu). Co se obecně investicí do něčeho konkrétního týče, platí především to, že co dělají masy, vynášet už z principu nemůže. Tzn. je třeba kupovat něco, co si většina nemůže dovolit nebo to tu většinu nenapadne. Třeba koupě bytu za nynějších bytových podmínek, demografického vývoje a současných cen, s vidinou pronájmu, je na většině území ekonomická sebevražda, a protože těch, kdo se takto zásobili, je mraky a zájemců o nájemní bydlení málo, je výhled ještě horší... Proč? Protože přesně na to se před časem vrhly masy. Mimochodem ad zlato - před časem podobné masy udělaly krásnou zlatou bublinu, na které se ti, do tu masáž vyvolali, docela hezky napakovali (i když ne tak hezky jako na bytech, tam lítaly jiné špičky). Citovat
punkac Odesláno 21. leden 2014 Odesláno 21. leden 2014 teď jede věc na báti BIT Coinů - opět se to stává masovou záležitostí..... Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Myslel jsem byt třeba za 80 000 Kč co nabízeli kamarádovi k odprodeji,a on nechtěl ze to je dráhy je to 3+1 taková investice se vyplatí při výši nájmu cca 3000kc je to rychlá návratnost a pak už jen vydělává...3000 není moc,ale na zemi nenajdes..... Citovat
MilanF1 Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 80 000 Kč? To je snad v romské čtvrti, ne? A nebo to bude někde na vesničce, kde nájmy asi moc nepoletí. Částka za ten byt je malá a i po pár letech, i kdyby byl bez využití, nějakou hodnotu mít bude a stále by to bylo prodejné (záleží na vnějších vlivech - zda třeba vedle nebudou těžit uhlí atd). Když se podívám na částky, co jsou okolo Prahy za byty ... 3+1 v původním stavu (umakart) pod milion ani náhodou. Oddie mi ale jasně odpověděl, když jsou peníze, pořídit si děti, k tomu nemám co bych dodal. Ale souhlasím, že investovat do toho, kam lidi neinvestují, protože, kde je přetlak a lidi začnou od toho upouštět (prodávat), cena poletí dolů - viz zlato. [upravil dne 22/1/14 07:48 od MilanF1] Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Ano na vesnici,byt v bytovce kde jsou 4byty+zahrada 300m2 cikáni u nás na vesnicích naštěstí nejsou...; Za 80000 by se vyplatilo za 400000 by to byla smrt Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Tam je zajímavé spíš koupit tu bytovku celou, když to jde. Citovat
punkac Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Ano, koupit bytovku celou a narvat do ní cikány.... Dobrý podnikatelský záměr Citovat
Vvitty Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Třeba koupě bytu za nynějších bytových podmínek, demografického vývoje a současných cen, s vidinou pronájmu, je na většině území ekonomická sebevražda, a protože těch, kdo se takto zásobili, je mraky a zájemců o nájemní bydlení málo, je výhled ještě horší... Proč? Protože přesně na to se před časem vrhly masy. Jeste je k tomu vhodne pripocitat ze narazit na slusneho najemnika je takovy maly zazrak O chovani realitek k beznym klientum radeji nemluve. Citovat
Milan+ Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Ano na vesnici,byt v bytovce kde jsou 4byty+zahrada 300m2 cikáni u nás na vesnicích naštěstí nejsou...; Za 80000 by se vyplatilo za 400000 by to byla smrt To už ale nějaký ten pátek,či spíše rok už bude nazpět. Citovat
adraj Odesláno 23. leden 2014 Odesláno 23. leden 2014 Vvitty: rozepiš se ohledně těch realitek. Budu mít družstevní byt po mámě a chtěl by ho pronajmout. Je to sice malinký (24,5m),ale jestli máš s tím zkušenost,tak bych si eventuelně nájemníka sehnal sám. Díky Citovat
adraj Odesláno 23. leden 2014 Odesláno 23. leden 2014 Pořídit si děti, peníze přestanou přebývat Přesně tak. Dokud byli malé,tak finance nebyli tak vysoké ,ikdyž jak se to vezme. Naštestí co se týká oblečení,tak to jsme dědili. Nebylo to nic starého. Ale jak moje dvě holky rostly,nároky se stupňovaly. Bohužel né vždy jsme jim mohly vyhovět a koupit vše co by chtěly. Nyní hospodaří s penězi,které dostanou od babiček+kapesné. A člověk by se divil,jak dokážou být opatrné,než za něco vydají nějakou tu kačku. K hospodárnosti je naštěstí naučila manželka,což já bych neuměl a nezvládl. Proto doufám,že jim to vydrží i do budoucna. Jinak co se týká nějakého spoření,tak holkám platíme aspoň pojistku,kterou dostanou 18tým rokem věku. Nebude to sice moc,ale třeba to pro ně to bude takový malý start do života. [upravil dne 23/1/14 07:35 od adraj] Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. leden 2014 Odesláno 23. leden 2014 Ano na vesnici,byt v bytovce kde jsou 4byty+zahrada 300m2 cikáni u nás na vesnicích naštěstí nejsou...; Za 80000 by se vyplatilo za 400000 by to byla smrt To už ale nějaký ten pátek,či spíše rok už bude nazpět. Ne rok 2012;) Jzd se toho chtěli zbavit.... Citovat
Guest Džůny Odesláno 23. leden 2014 Odesláno 23. leden 2014 Zajímavou alternativou jsou drahé kameny, numismatika, nebo raritní automobilové kousky. Ale není to nic levného. Citovat
Vvitty Odesláno 23. leden 2014 Odesláno 23. leden 2014 adraj: tak treba cena za sluzby. Nektere realitky jsou platci DPH a makleri na to obcas \"zapomenou\", takze ti reknou ze zaplatis za zprostredkovani jeden najem a ve finale je to o 21% navic. Je dobre se ptat kdo plati jejich provizi - zda jedna strana (ktera) nebo obe. U tech velkych je dost mozne ze zkasiruji obe strany o mesicni najem + DPH k tomu. Pokud to budes resit bez realitky tak se priprav taky na to ze lidi neumeji rici \"nemam zajem\". Na prohlidce se tvari jak je byt super, urcite jeste prijdou pristi tyden s manzelem / milenkou / pritelem... a pak prestanou brat telefon nebo se vymlouvat ze nemaji zrovna cas (pritom staci vzit, rici \"nemam zajem, sbohem\"). Ze na prohlidku domluvenou na druhou hodinu dorazi ve tri, pripadne volaji ze uz jsou na ceste (kilometr od domu) ale je zrovna zacpa tak dojedou za pul hodiny... Citovat
deeper Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 2adraj: pokud na podnájemníka nepospícháš, lov ve vodách mezi kamarády. Nikdy ne přes realitku, pokud nemáš kamaráda tam. Mám v bytě o podobné výměře třetího podnájemníka, teď podnájemnici a vždy k oboustranné spokojenosti. Bral jsem ji tam na doporučení předcházejícího nájemníka, který referoval o mě a naopak. První nájemník byl můj kamarád, do toho bych už nešel, bylo mi blbé mu říct hodně peněz, byl ve srabu a neměl kde bydlet. Místo nájmu mi celý byt opravil, vymaloval a de facto připravil pro obývání. Když se dostal z problémů (cca 6 měsíců) doporučil mi nového podnájemníka, který si s ním předal pouze klíče a začal platit normální nájem. Nejhorší co se mi stalo, byl prázdný byt. Pořád za něj musíš platit u mě to dělalo cca 1200,- měsíčně Jo a dobrá nájemní smlouva je asi základ oboustranné spokojenosti Citovat
oddie Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Adraj: my tu teď budem mít asi 2-3 měsíce holku, co pak bude shánět nějaký nájem, tak ti kdyžtak můžem dát vědět, pokud bude vypadat v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.