Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nejspíš špatně. Pokud půjde mechanicky namontovat, tak ta 1.6ka ji asi dobře neutáhne. 2.0 má větší krouťák, takže je převodovka zpřevodovaná víc do rychla. Musel by jsi přinejmenším změnit stálý převod v diferenciálu víc do síly.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

A oktávka měla 6ku?

[upravil dne 11/1/14 23:24 od Chozeluizskuner]

Odesláno

A nebo řekni Lubošovi Č. ať ti donese převodovku z práce :-) máme tam jednu 1ku30 a máš to.

Teď vážně u sedmy bys podle mě musel před každým kopcem dat 5 ku jinak po rovině by to šestku zvládlo.

Yeti 81kw nafta 6q a v kopci prostě řadím dolů

Odesláno

Šestistupňovou převodovku ale dávali od 1,6 HDi 80 kW. :myslim Ale zjevně ne hned od začátku výroby. Pasovat by tam tedy mohla a nemusela by být o tolik delší než pětikvalt.

Odesláno

až budeme na pivu tak mu předhodím tvůj báječný plán :D

no, mě se hlavně jednalo o plynulou jízdu, protože co je na pětku rychlost 90 a výš tak mě ničí otáčky motoru a spotřeba

Odesláno

Už jsem to psal mockrát, tak ještě jednou:

6-kvalt je dáván hlavně proto, že motor táhne a splňuje emisní limity pouze v úzkém rozmezí otáček.

Před takovými úvahami především zjisti, kolik točí 5-kvalt na 5-ku při 100 km/h a kolik točí 6-kvalt na 6-ku při 100 km/h. Zjistíš, že rozdíl je minimální. Pouze to rozmezí od 0 do 100 km/h je rozděleno na víc malých kroků, a řidič kvedlá kvedlačkou jak cyp.

Takže napiš zítra, kolik ti točí 5-kvalt na 5-ku při 100 km/h a já napíšu o 6-kvaltu. Mám taky 1,6 HDi, 6-kvalt, robot (což nemá vliv), 82kW.

PS: a když pak uvážíš, kolik nainvestuješ a nadr..š se se sehnáním a výměnou převodovky, tak ještě rád budeš vzpomínat na časy s 5-kvaltem.

[upravil dne 12.1.2014 23:17 od P607Olda]

Odesláno

Osobně jsem chtěl 6-kvalt dávat do 406 80kW HDI, a to právě proto, že má menší skoky mezi rychlostmi. 5-kvalt je totiž v té 406 dlouhý, takže je fajn, že po dálnici můžu jet téměř 150 na 3000 otáček, jenže díky tomu jsou mezi kvalty dost nepříjemné díry. Hlavně 3-4 je nepříjemné, po městě skoro nepoužitelná 4 nebo jen s brutálním podtáčením motoru, 4-5 jakbysmet, na trochu zatáčkovité silnici je to furt dávat 4, kdežto s 6-kvaltem je to posunuté do rychlostí, kde to přesně a nádherně sedí - město čistá 4 akorát, zatáčkovitá silnice v pohodě 5 a dálnice 6, byť je jen o chlup (asi o 10km/h) rychlejší než ta původní pětka. Nebýt toho, že jsem tu 406 tehdy prodal, už by tam ten 6-q byl, byť do 406 by to znamenalo další úpravy, které ve 407 nejsou nutné.

Odesláno

Cože? Na šestku 100 km/h 2 000 ot? To jsem čekal ty otáčky nižší.

Když to porovnám se starým HDi 90 koní (dvoulitr), ten při 100 km/h točí 2 200 ot. A ve verzi ECO pro 206tku, to je přesně 2 000 ot. Mluvím se stále to pětikvaltu.

S 82 kW 5008čkou jsem jel a je pravda, že s ní se dá po městě jet na 4. kvalt. S 306tkou HDi to nejde ... to v podstatě potvrzuje slova oddieho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...