Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

určo to někdo z Vás bude vědět .

potřebuji vystavit fakturu za roční nájem prostor pro podnikání.

- ja nejsem platce dph

- on je plátcem dph

má to nějaký vliv při vypisu částky?

Odesláno

to jsem si myslel , tzn že já ani nemusím uvádět z částky dan, tzn ze napíšu pouze částku a na fakturu uvedu že nejsem platce daně že?

Návštěvník
Odesláno

Ano, ty jako neplátce ani nesmíš na faktuře uvádět cenu bez DPH.

Napíšeš například: Pronájem kadibudky na rok 2014 - 12 000 kč

Guest Scratch
Odesláno

a neni to nahodou realitni cinnost? Na tohle co uvadis mi to uplne nesedi. Hlavne nezapomen to uvest do danoveho priznani, lidi jsou svine.....

Odesláno

aaa skvělé téma, které zrovna potřebuji.

Zdědili jsme po mamince nemovitost. Musí se nechat znova přepočítat daň z nemovitosti, když je nemovitost stejná ve stejném využití, jen se změnil majitel z rodiče na syna/dceru ? nebo stačí zajít na příslušný FU a tam to podle usnesení dědického řízení jen přepíšou bez nutnosti přepočtu daně z nemovitosti?

Guest Scratch
Odesláno

dle meho nazoru nemusis. Ja platim stejnou dan jako predchazejici majitel na chalupe, jen jsem to vlastne tu castku prevzal :) a nikdo nic nenamita uz 4. rok :D

Odesláno

Peťo hlavně na faktuře nesmíš mít napsáno daňový doklad.. prostě jen faktura a nikde ani zmínku o DPH, jen dole napiš, že nejsi plátce DPH :)

Odesláno

Tak narýchlo som si to pozrel, máš pravdu. Faktúru môže vstaviť aj platca aj neplatca. Neplatca neuvádza na faktúru daňový doklad aby tým platcov neuviedol v omyl pri uplatňovaní DPH. U nás zákon o dph definuje len faktúru a môže ju vystaviť aj neplatca. :myslim

Guest Scratch
Odesláno
no, mě notářka říkala, že když to nenechám přepočítat, tak mi přijde pokuta 10k :/

to ma pravdu....ty jelikoz jsi nabyla nemovitost, tak mas povinnost za ni odvest dan. Cili musis si vyplnit formular (na netu jich je dost) ktery to za tebe spocita, ale je nutne vedet par informaci o katastru..... dam priklad....chalupa do ted byla v nejakem koeficientu 1 a platil jsem asi 450 Kc, plus asi 500 za popelnici (na coz jsem se vys....). No a loni jsem musel danit nemovitost vc. koeficientu 2, takze vyssi dan, celkem asi 500 tusim, ale pak mi zas neco vratili, ze jsem uvedl neco jako pozemek, pritom to je travni porost....bla bla bla....no a popelnice uz platit nemusim, protoze je to smaznuty v tom vyssim koeficientu.... to jen tak na okraj, proc je nutne si zjistit co a jak o lokalite, kde se nemovitost nachazi.

Protoze standardne jakmile poprve odvedes dan, tak platis do dalsi zmeny stale stejnou dan. Ale jako novy majitel se musis k dani tzv. zaregistrovat. To je to o cem mluvila ta advokatka. Pokud to z meho prispevku nechapes, tak se zitra ozvi :)

Odesláno
a neni to nahodou realitni cinnost? Na tohle co uvadis mi to uplne nesedi. Hlavne nezapomen to uvest do danoveho priznani, lidi jsou svine.....
ale ja pronajimam vlastni
Odesláno

Goldinko, běž na finanční úřad s výpisem z katastru (stačí z internetu) a tam Ti poradí, vyplní s Tebou formulář a jsi v pohodě. U mé máti jsme na to zapomněli (tedy, předpokládali jsme, že vše obeslala notářka za ty nehorázný peníze, které dostala), dobrovolně se po 2 letech přiznali a stejně pokutu platila. Sice nejmenší možnou, ale odpustit ji prý nemohou.

Guest Scratch
Odesláno

no, nebo tak jak pise Peta, ale ty formulare na netu jsou pomerne jednoduche a urednice kor v praze jsou dost pruderni..... no udelaj z tebe blbce....

Odesláno

Taky to mám za sebou, po vyřízení pozůstalosti a přepsání na katastru, jsem musel na FÚ, kde jsem se musel zaregistrovat a stát se plátcem daně, teď jsem registroval pár pozemků a to připsali bez okolků k tomu na jednu \"složenku\". Nevím, jak jsou přesně lhůty, ale vždy se platí na rok. Když se to bohužel stalo v roce 2013 a máš vše vyřízené, tak máš čas na registrování do konce ledna nebo února 2014. Pokud se nemýlím. Vypočítaná daň ti přijde v květnu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...