toto1 Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 Zdravim Vas chlapi, mam jednu otazku, na ktoru som tu nenasiel vlakno. Ked je menej stupnov, teda pod nulou, tak auto sice nastartuje bez problemov, teda otocim klucikom a hned naskoci, ale tak sekundu alebo dve, zalezi kolko je pod nulou, ako keby trochu vynechavalo. Bolo mi povedane, ze to je normalne, ze to si musi system \"natlacit naftu\". Davam aj VIF pri kazdom tankovani, tankujem na Shell. Moja otazka teda je, ci je to v poriadku. Dakujem. Citovat
ferinko2 Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 Motor je studený,nehľadaj problémy,kde nie sú. Citovat
filipino Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 Také se mi nic takového neděje, ať jakkoliv mrzne, auto nastartuji normálně a normálně běží. Také beru pouze kvalitní naftu maxmotion Citovat
podgy4 Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Zdravim Vas chlapi, mam jednu otazku, na ktoru som tu nenasiel vlakno. Ked je menej stupnov, teda pod nulou, tak auto sice nastartuje bez problemov, teda otocim klucikom a hned naskoci, ale tak sekundu alebo dve, zalezi kolko je pod nulou, ako keby trochu vynechavalo. Bolo mi povedane, ze to je normalne, ze to si musi system \"natlacit naftu\". Davam aj VIF pri kazdom tankovani, tankujem na Shell. Moja otazka teda je, ci je to v poriadku. Dakujem. nemohou být špatné žhavičky? Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Normální to určitě není. Vzykoušej 2 věci (každou zvlášť) - před startováním namačkej balónkem a uvidíš jeslti se to zlepší. Druhou věc co vyzkoušej je nažvavit, vypnout zápalko a znovu nažhavit a startovat. Citovat
Balachar Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Ahojte, celkom sa to tu hodí ... ja keď štartujem za studena, tak normálne pekne chytí a ide, ale pri tom starovaní, keď motor nabehne sa ozve taký zvuk ... keď ste bolí malí a mali ste také autíčka, ktoré mali vo vnútri taký zortvačník a keď ste ho roztlačili príliš rýchlo, tak to vydalo taký zku, akoby zakikiríkal kohút (Peugeot asi ako jediný vydáva zvuky, ktoré sa nedajú nednoznačne popísať ) ... tak toto sa mi ozve, ale keď je už motor trošku zahriatý a naštarujem ho opäť po tom, čo som niekde odbehol, tak už v pohode :-) Čo to môže byť? Citovat
HonzaZ Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Jediné co mě napadá, že nevyjede dostatečně rychle pastorek startéru ze záběru. To by mohlo dělat ten zvuk. Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Jo to je hodně podobnej zvuk... typický problém u koncernových aut. Vyndat startér a promazat. Citovat
Balachar Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Paráda ... a keď neviem vybrať štartér? Dá sa tam strieknúť WDčko? Čo by sa mohlo stať, keď to nechám tak? Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 WDčko nemaže;) ... co se může stát? V celku nic - oholí se věnec na setrvačníku... žádná tragédie Citovat
Balachar Odesláno 18. prosinec 2013 Odesláno 18. prosinec 2013 Joj DPČ, zas ďalšia k@k@tina!!! Buchta, kde presne mám ten štartér premazať, postačí len tú hriadelku po ktorej chodí pastorok? [upravil dne 18/12/13 23:33 od Balachar] Citovat
toto1 Odesláno 19. prosinec 2013 Autor Odesláno 19. prosinec 2013 Normální to určitě není. Vzykoušej 2 věci (každou zvlášť) - před startováním namačkej balónkem a uvidíš jeslti se to zlepší. Druhou věc co vyzkoušej je nažvavit, vypnout zápalko a znovu nažhavit a startovat. Bol som na diagnostike, kde pisalo nieco v zmysle \"problem so zhavicmi (tam tusim bolo so svieckami) pred a po starte. Skusil cez diagnostiku relatko, to cvakalo. Takze sa to musi premerat a bud bude zrejme zle relatko (teda ze asi nedava dost stavy) alebo nejaky zhavic. V skratke, mne ukazuje, ze zhavi a pravdepodbne nezhavi. [upravil dne 19/12/13 06:47 od toto1] Citovat
koblih69 Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 Bude to vadný žhavič, nevím co řešíš proměří se to snadno... Citovat
Balachar Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 No a s tým premazaním to je ako? Citovat
BTRado Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 ak chceš premazať štartér, tak ho musíš dať von a trochen rozobrať aby si ho premazal , ale ak si takéto veci nikdy nerobil, nepúšťaj sa do toho, aspoň nie sám, ja som to asi pred 15 rokmi robieval tak, že som si zavolal dozor-profi mechanika a s tým som konzultoval, každý krok a takto som sa \"vyučil\" iba hydrauliku na citro BX som sa naučil sám Inak to nie ja až tak zložitá operácia, ak nemáš veci a odvahu, tak zvoľ radšej posunúť to takému, ktorý s tým má skúsenosť... Citovat
BTRado Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 Zdravim Vas chlapi, mam jednu otazku, na ktoru som tu nenasiel vlakno. Ked je menej stupnov, teda pod nulou, tak auto sice nastartuje bez problemov, teda otocim klucikom a hned naskoci, ale tak sekundu alebo dve, zalezi kolko je pod nulou, ako keby trochu vynechavalo. Bolo mi povedane, ze to je normalne, ze to si musi system \"natlacit naftu\". Davam aj VIF pri kazdom tankovani, tankujem na Shell. Moja otazka teda je, ci je to v poriadku. Dakujem. Ja som sa s takýmto niečím stretol nedávno, nedymí ti do biela? Mne dymilo do biela(studené) a išlo chvíľu ako keby na 3 valce, zohriate do čierna, tak som menil samozrejme všetky filtre, dia vypísala žhaviče, tak som menil aj tie, mechanik zistil , že podfukujú tri trisky a že zle striekajú , takže celkovo matroš: nový egr, žhaviče, trisky + všetky filtre . Auto ráno aj keď je -10 štartuje krásne, nedymí ani za studena ani za tepla, spotreba mi klesla cca o 0,7l ... Citovat
patko79 Odesláno 19. prosinec 2013 Odesláno 19. prosinec 2013 Čo je to do biela? Zatiaľ som nevidel auto, ktoré by pri studenom motore nedymilo viac ako po zahriatí. Citovat
Laďa Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Bílý kouř znamená, že má bílou barvu. Je kouř z výfuku bílý, černý a modrý. Každá barva znamená možnou závadu. Citovat
Balachar Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Tak mne dymí tiež dobiela, ale len keď je auto studené a príde mi to normálne ... alebo sa mýlim? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.