Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stavba repraku, stavíte někdo?

Recommended Posts

Odesláno

:blablabla Vy všichni,co říkáte Logitech a Genius a nevím co všechno,slyšeli ste to hrát? Nechci nikoho urážet,to v žádném případě.Vlastním TY Logiteky,jen Z5500 či jak to je a nevidím v nich problém,na filmy dost dobré. Problém vidím spíš v tom jak to vnímám já.Nemám žádný hudební sluch,spíš mám hudební hluch a tím to bude :D

Na druhou stranu není na klasiku která není ošizená.

Co se týče watů,tam spíš záleží na citlivosti repra.S velmi citlivýma ti bude stačit 10W a budeš plně spokojen a budeš si chrochtat blahem.

Odesláno

Mno tak tu poslední větu snad raději smaž.... :D Blahem chrochtající majitel 10W repro drnčících i při běžné hlasitosti se mi fakt těžko představuje.

... k tomu Logitechu - mám k němu poněkud osobní vztah, ale ne nekritický, takže pokud se má mluvit opravu o nějaké kvalitě přednesu tak je zařazení značky jako Logitech do výběru skoro absurdní. Ano na koukání na filmy nebo hry na PC se dá přimhouřit oko, ale to je tak všechno.

Mrkni na tohle: http://aukro.cz/jamo-silhouette-i3786783002.html

[upravil dne 13/12/13 17:51 od koblih69]

Odesláno

Vypadla mi tam nějaká cifra :mrk.Proč mazat! Záleží opět na vnímání. Slyšel jsem i takých co to chtěli prožívat jak se patří a chtěli na sebe mazat nějakou vazelínu,aby umocnili prožitek při poslechu :D

Jen doplním,že by měl být adekvátní zdroj signálu.:aut

Odesláno

No tak ty JAMO se mi teda moc po designove strance nelibí... I když asi mužou hrát pěkně no, je to trošku zastaralej model co ?

Navíc se mi nezdá že ty pidi repračky udělej nějakej bass.. :D

No z 10w bych teda nebyl spokojenej ani kdybych byl na jedno ucho hluchej hele :D

Jinak doma mam Genius 5.1 a jako jo hrajou obstojně, jenže je kvalita a kvalita žejo..,) za ty 2200kč co sem je koupil, to docela jde.. ale muže to bejt mnohem lepší . :)

[upravil dne 13/12/13 17:56 od Feelly]

Odesláno

Ze všeho nejdřív si něco načti třeba audioweb.cz má stránku pro začátečníky.

Vono jestli do toho budeš ve finále pouštět mp3 tak stačí nějaký starý domácí kino z bazaru.

Odesláno

Ty asi neznáš firmu Jamo, že? Možná by sis ušetřil první 2 řádky. Na jedné straně chceš vzít autorepro a na druhé pohrdneš tímhle? To nedopadne dobře :D

a k tomu zastaralýmu modelu - to snad u repro nehraje roli, ne? Kvalitní repro můžou být staré třeba 30 let a budou hrát super. Sám mám Sloupové Jamo Studio staré cca 20 let a myslím, že mi ještě pár desítek let vydrží ;)

[upravil dne 13/12/13 18:04 od koblih69]

Odesláno

S Jamo moc zkušeností nemám..:)

No autorepro, ale tak aspoň sou nějak velký... a zase když je větší reproduktor tak to bude líp basovat ne?... :D

Ne v tomhle sem opravdu laik..

Jde mi spíš o to, aby ty repra designově v mém pokoji nevypadali trochu jako pěst na oko, jinak samozřejmě vím, že na vykonu ani na kvalitě jim to neubere.. Ja když budu nějaké kupovat tak nejspíše nové..

Ale pujdu do takových sloupů jako jste mi poradily. ,)

[upravil dne 13/12/13 18:10 od Feelly]

Odesláno
Na wattech opravdu záleží, ale na těch reálných, ne na těch kokotinách napsaných na chrchlátkách, které by se po přivedení takového výkonu rozsvítily nebo vypařily. Pak také záleží na charakteristické citlivosti reproduktoru, která udává, kolik db z toho při těch wattech skutečně poleze. Kdysi se udávala poučka, že zatížitelnost basového reproduktoru cca odpovídá průměru jeho kmitací cívky v mm, neuděláš chybu, když se toho budeš držet - údaje typu 2500W jsou hovadina na n-tou (nebo to má ultramizerou citlivost a slouží to jen jako topné těleso). S 2x80W v třípásmech, co jsem měl doma, spolehlivě nase*eš celý panelákový vchod.

Přesně jak píše oddie, záleží na skutečným výkonu, myslím že na repro bylo tehdy napsáno výkon 160wattů jeden, ale to je ten výstupní výkon nebo jak se to píše, nicméně reálný výkon je 80wattů a do normálního pokoje Ti stačí bohatě 20wattů, měl sem ty bedny všude možně a salonky o velikosti cca 30 lidí ozvučeli úplně v pohodě.

Škoda že nebydlíš blíž, bych Ti nechal zkusit jak to hraje;):D

Bohužel třeba co mě dal otec domácí kino Panasonic který sem si dal do dílny, tak má celkový výkon 320wattů a ono to jede na plno jako ty moje bedny na 10%, každej výrobce u tady těch levných šmejdů uvádí smyšlený watty protože ví, že 90% kupujících si koupí hudbu podle wattů, a ne podle dalších parametrů jako je třeba frekvenční rozsah, citlivost a podobně.

Odesláno

Neslyšel jsem je, ale je to ta koncepce kdy se větší měnič nahrazuje dvěma menšími s větší zdvihem. Tím pádem se dá udělat reprák výrazně štíhlejší. Nepochybuju, že budou hrát slušně, ale bez poslechu bych je nekoupil.

Odesláno

Ty Jamo sou mrdky, počítej u sloupových beden do 10 tisíc že budeš muset koupit i woofer aby to trochu dunělo, osobně jsem takových sloupů v obchodech obešel snad 30 a všechny byli o ničem.

Odesláno

Takže raději Yamahy než ty Jamo?

Jinak Šaldo jo to je škoda, ja právě nikdy neslyšel moc kvalitní repro a jen většinu HI-FI věži ruznejch který maj psanej výkon 400w cca vždycky.. :D:) A vzhledem k tomu, že jsem neslyšel nic co prostě ma kvalitních 80w nemužu to tak posoudit no :)

Tak uvidim no, do vyběru sou zařazeny jamo a yamahy... ted ještě zesík a je to všechno :)

Odesláno

Ještě k tomu výkonu - často se udává tzv. P.M.P.O - což je \" Peak momentary performance output\" nicméně poku dse nepletu tak stále není nijak standardizovaný. nejčastěji se udávalo tusím 10 ms a je to bez ohledu na zkreslení. Jinými slovy se jedná o špičkový výkon, ale nikdo nevím zda ho repro vydrží vteřinu nebo jen tisícinu vteřiny. Je to naprosto nesmyslný údaj, který nemá žádnou vypovídající schopnost. Spíš ukazuje na výrobce o kterého se nemá cenu vůbec zajímat. Mezi Hifisty se to někdy překladá jako Poslední Moment Před Odpálením.

[upravil dne 13/12/13 18:29 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...