Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nehledej přímou náhradů podle kódu, ale UNI katalyzátor pro diesel objemu do 2l (případně víc). Jediné co by tě mohlo ještě zajímat je to aby se vešel a průměr trubky abys to nemusel upravovat.

Odesláno
Nehledej přímou náhradů podle kódu, ale UNI katalyzátor pro diesel objemu do 2l (případně víc). Jediné co by tě mohlo ještě zajímat je to aby se vešel a průměr trubky abys to nemusel upravovat.

No já nechci nic upravovat, za prvé nemám kde, a nemám čím (např. autogen). Pokud se poštěstí, tak budu mít volnou garáž (klasická na parkování) a tam toho moc nepůjde udělat, takže chci jen starý katík vymontovat a nový namontovat. Proto hledám něco, co určitě bude pasovat a bude stačit jen sundat spony na koncích a dát nové + katík. ;)

Odesláno

No tak to budeš asi hledat dlouho ;) Pokud chceš vypláznout násobek ceny jen proto abys to mohl udělat doma tak chápu v ostatních případech teda moc ne. V servisu by tě navaření UNI katalyzátoru stálo tak 500,- i s tou novou trumpetkou k prostřednímu dílu. Šlo by to vyřešit i doma sponami, ale cenově to nebude nijak zvlášť levnější a hezký už vůbec ne.

Jinak opravu toho tvýho katu typuju taky do 500,-, to jen tak na okraj ;)

Odesláno

Ještě uvidím, možná to dám do servisu... chtěl jsem jen trochu ušetřit za práci servisáka, když výměna dílu kus za kus není tak složitá. :myslim

Katík je vlastně v pořádku, utrhlo se to předně u toho držáku ve tvaru U, který je navařený na přívodní trubce od motoru - mezi tím \"opletením\" a katíkem, ale myslím, že vyvařovat to je asi nesmysl... ten plech trubky vypadá, že má svoje lepší léta za sebou... proto jsem se rozhodl to vyměnit a taky proto jsem se ptal tady na zkušenosti s tímhle problémem. :)

Odesláno

Na jedné straně to řízne u vlnovce na druhý straně u katu, na místo navaří trubku vhodného zahnutí (většina si to neohýbá, jen vybere z katalogu hotový tvar s podobným úhlem). Pak to nasadí oznaří si místo pro držák a heftne ho tam. Nicméně mluvím o trochu zručném servisákovi, né měniči hotových dílů co nevím jak vypadá COčko.

Odesláno

Zeptal bych se koblha jestli mužů, shanim právětu trumpetu o kkteré pises kkteráse privari na kat. Mám doma koupenej zadní a středníddíl výfuku a nemůžuto vvyměnit protože na autěje sstřední díl ppřiváděn ke katu, cožje klasika ale jjáto tak ddělat nechci. Musela by to byt trumpeta která ma vnitřní průměr 60 a zužuje se na venkovní 60 aby se to hladce při vařilo a nějak to vypadalo. Jenže ji nikde nemůžu sehnat :myslim

Odesláno

Nevím jeslti ti rozumím ale buď to spojíš sponou jako je na obrázku - tedy na volné trubky a nebo klasicky Bambule- trumpetka. Ty návarky jsou ve stejném průměru jako trubka na kterou se navařují není důvod to na trubku nasadit a pak to vařit kolem - to je pracnejši než když je natupo přiložíš k sobě a překryješ \"švem\".

[upravil dne 12/12/13 21:38 od koblih69]

post-25417-14109634519228_thumb.jpg

Odesláno

sem si dělal prdel:aut:aut

ještě jsem mu nevolal nikdo to po mě nechtěl....

ty máš K 199?

to je z 2.0 HDI 80kW?

můžu se Helmuta zejtra optat,jestli máš zájem?

..při nejhorším by jsi mi ho musel poslat poštou a já bych mu ho prodal jako Neonovi;)

Odesláno

Právě že mám RHZ a FAP tam není, asi to bude jeden z posledních kusů... ;)

Tak v tom případě nemáš určitě 2003, ale 2001, která možná někde 2 roky stála a byla uvedena do provozu 2003, nebo to při dovozu omladili ...

Jestli máš RHZ, tak je velká pravděpodobnost, že budeš mít k199 katík a tam se Ti jednoznačně vyplatí ho prodat a koupit druhovýrobu a ještě Ti zbyde i třena na střední, nebo koncovej tlumič ...

Písni Charliemu. Zadarmo tu určo nedělá, ale je mi to fakt jedno. Já za něj dostal bůra a nikam jsem s tim nemusel letět a smlouvat s překupníkama a jestli z toho měl litr, nebo pět - žádnej problém s tím nemám.

Odesláno

koblih69 zasilam foto aby to bylo patrnejsi :D ted je to tam privareno natvrdo a nejde ten dil z katu pouzit pro napojeni na stradni dil, tak bych to chtel jako na obrazku a tak by to melo byt asi i origo

post-40101-14109634527958_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

2.0 RHZ ma tesne za turbom prirubu, teda vlnovec+kat sa da odpojit a dat dolu, s trochou nadavania to ide aj doma na dvore s autom vytiahnutym dvoma kolami na spaliky/najazdy. Medzi katom a stredovym tlmicom je dalsia spojka. Ked budes davat uni kat, odrezes len kat, vsetky spojky nechas tak ako su a tie navaris na novy kat takze aj rozoberatelnost vyfuku ostane rovnaka. Praca je to tak na hodku sikovneho zvaraca aj s montazou, ja ako totalny amater som to dokazal zavarit dokonca elektrodou (podotykam zavarit nie zalepit) takze nerobil by som z toho vedu a urcite nema cenu riesit origo kat. Zaroven ked to budes mat dolu pozri si v akom je stave vlnovec ten sa tiez zvykne po case vyklepat a potom cezen fucia spaliny do motoroveho priestoru a odtial si to saje zasa do kabiny vetrak co nieje 2x prijemne ani zdrave... Kat kup podla rozmerov a objemu teda pre 2.0 naftu + dlzka a priemer trubiek

edit: este dodam ze vsetky spominane spoje su riesene rychlospojkami takze ked aj strhnes srub (je tam len jeden) co sa mi este nestalo tak ho nnahradis druhym (jedine co je mierne nestandardne je hlada toho srubu ale to sa da skusnut aj s klasickym 6 hranom ako sverstvo... nova spojka stoji snad do 5 eur co nema cenu riesit.

[upravil dne 27.12.13 13:08 od Parc]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...