kajvet Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Tak a zase ráno manželka nenastartovala. Auto víkend nejelo a ráno auto při startování párkrát otočilo motorem a pak už jen cvakání. Baterie je půl roku nová. Co startér nemůže to být? Už delší dobu se mi zdá že to i v létě točí o něco malinko déle než to chytne a zvuk naskočení motoru není tak jak býval. [upravil dne 9/12/13 08:42 od kajvet] Citovat
Medvěd Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Může to být i startér, ale nechal bych proměřit i tu půl roku starou baterku (může být v záruce a přesto v řiti) nebo bych zkusil proměřit, zda nemá auto nějaký stálý odběr. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Mohl by to bejt starter. Baterku změř multimetrem a jestli bdue mít pod 12,4 V tak už je to nic moc.... Starter točí pomaleji,pomaleji až nenastartuje Citovat
HonzaZ Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Jak dlouhé trasy jezdí manželka, Karle? Citovat
Přema Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 zkus jinou baterku...může být po ni i když je půl roku stará, nebo se malo dobíjí jízdou...( krátké trasy ) [upravil dne 9-12-13 19:20 od Přema] Citovat
Kennbell Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Zkontroluj si kabely od baterie k starteru. At tam nemas velky prechodovy odpor, max rozdil napeti na svorkach starteru muze byt 0,5V Citovat
kajvet Odesláno 9. prosinec 2013 Autor Odesláno 9. prosinec 2013 No právě denně jezdí cca 12km ráno do práce a odpoledne to samé zpět. Baterku a kabely nechám proměřit..Díky za názor Citovat
HonzaZ Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Pokud jezdí takové krátké vzdálenosti, tak bych zkusil občas baterku nabít nabíječkou. Jde o to, že se v podstatě baterie nestačí dobít tak krátkou jízdou a vlastně ani nedobije to, co se spotřebovalo startem. Samozřejmě při stání dochází ještě k samovybíjení. Pokud se to nezlepší, tak hledat dál. Dej vědět;) Citovat
koblih69 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 No právě denně jezdí cca 12km ráno do práce a odpoledne to samé zpět. Baterku a kabely nechám proměřit..Díky za názor Na 12 km se u Nafty auto dobít nestačí, zejména pokud má rozsvícená světla a je takovéhle zima. Baterku dej jednou za 14 dnů na nabíječku a bude to asi OK. Jeslti je v pořádku zjistíš tak, že jí večer sundáš z nabíječky a ráno jí bez startování hned změčíš. Pokud bude pod 12V je na vyhození. Pokud přes 12,5V tak bude pravděpodobně v pohodě. Citovat
chuck11 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Ale stačí já tuhle vzdálenost jezdím denodeně s dieslem.Cestou zpět startuju i 3x pokud se ještě stavuju do obchodu což je bežné Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 také si myslím..mě vydržela bat 6let a nikdy jsem ji nenabíjel Citovat
kajvet Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 Jo xenony svití (nemám denní svícení)...Tak po napojení na nabíječku se ukázalo že je z poloviny vybitá. Nabito pomalým nabitím cvrnk auto jede. Uvidíme jak bude vybíjet dál Citovat
koblih69 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Velmi záleží na kapacitě, startovacím proudu a spotřebě startéru. Raketově samozřejmě problém roste v zimě kdy jednak s teplotou klesá kapacita, proud, který baterka dodá a zároveň se stupňuje odpor, který musí startér překonat u zatuhlého motoru. Asi by se dal dohledat test (tuším že byl v AUTOBILDu někdy kolem 2005) testovali batekry na vzdálenosti kolem 10 km (možná 8). Když to zjednoduším tak při doporučené kapacitě výrobcem auta bylo potřeba při denním dojíždění dobít baterii cca 1x za 3 týdny a nebo alespoň v nějakém intervalu udělat delší jízdu, která to nahradí. Ono není úplně štastné to odvozovat od vzdálenosti, ale spíš od času - v teple a při dobré kondici baterky mi to vychází na cca 5-6 minut jízdy a v zimě se žhavením, zatuhlým motorem auta stojícího venku ... bych ten minimální čas odhadoval minimálně na dvojnásobek, takže těch 12km bude tak nějak na hraně. PS Xenony mají menší odběr než halogeny ... [upravil dne 10/12/13 19:49 od koblih69] Citovat
mmmb Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Mi to dělal starter, točilo to 10s a nenaskočilo tak podruhé to stejné až se baterka vyšťavila. Na první poslech to nebylo poznat, starter točil ale o něco pomaleji a už to nenaskočilo. Mám doma jeden zrepasovaný starter sece z 406 ale taky HDi, mohl bych pujčit na vyzkoušení, akorát to je k tobě z trochu z ruky. [upravil dne 10.12.2013 20:44 od mmmb] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.