Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau dneska jsem jel ráno do práce přes jížní spojku najel jsem na Černém mostu a jel až k sjezdu na D1 ... ale abych nepředbíhal .... před lanovým mostem těsně za Štěrboholy začína měřený usek ... ale omezení je tam pouze pro kamiony je tam značka 60 a pod ní cedule z obrázkem nákladáku ... To tedy znamená že rychlost je omezená z 80 na 60 pouze pro nákladní vozidla a osobák muže dále jet 80 ? Ptám se proto že jsem tam tedy pokračoval dále cca 75km/h ale na konci ůseku mě to zřejmě vyfotilo ( bílí zablesk ) tak se chci zeptat jestli náhodou někdo neví jak je to v tomhle useku díky :)

Sorry za pravopis :mad::D:papa

Odesláno

Já tam asi měsíc nejel, ale o dodatkové tabuli nic taky nevím. 60 tam jedu vždy, málokdo tam jede rychleji. Bliknutí nic znamenat ještě nemusí.

60tka pro kamiony je za lanovým mostem, před sjezdem na D1, ale tam už jsou tři pruhy. Za lanovým mostem už je furt 80, ale to je asi jasné každému.

Odesláno

sorry, ale pokud tohle nevis, tak sup zpatky do autoskoly :D

samozrejme, ze pokud je tam dodatkova tabulka, tak ta urcuje, pro koho nebo za jakych podminek ta znacka plati. Ta dodatkova tabulka se tam objevila pomerne nedavno, ale na 60 tam skutecne brzdi skoro vsichni, vcetne osobnich. Stejne tak, jako se vsichni bezhlave cpou pred cumak autum v druhem pruhu u kazdeho vyhrazeneho pruhu pro autobusy ( ktery byva velmi casto casove omezen na nekolik hodin dopoledne a odpoledne) ale dodatkovou tabuli nikdo necte a jen vidi sipku a napis BUS na silnici, streli to bez rozmyslu do levyho :bojim

ten bily zablesk, ktery jsi videl byl jen odraz tvych svetel nebo svetel auta jedouciho za tebou, kdyz ten blesk prisvecuje, tak pouze infracervene (v noci je trochu videt i cerveny zablesk)

Odesláno

To je omezení jen pro nákladáky, takže můžeš být v klidu. Ale i pro ostatní dobrá zpráva, že před Laňákem se nemusí jet 60 - protože ze zvyku bych automaticky zpomalil na 60 ;)

Odesláno

Občas na úsekáči mě předjíždí auto, které evidentně jede rychleji, než je předepsáno a nic neblikne. Zato občas nějaké bliknutí vidím, ač ani já, ani vozy okolo mě nejedou rychleji. Stejně tak v tunelu. Praha je záhadné město :D

Odesláno

Jo, je tam 80. Bejvala tam šedesátka pro všechny, ale už minimálně rok je tam dodatková značka pro náklaďáky. Jinak to že tě vyfotí úseková kamera ještě vůbec nic neznamená ;)

Odesláno

Milan: doneslo se ke mně, že ty úseky nejsou v provozu vždycky všechny. Prej si náhodně vybíraj konkrétní místa a tam pak berou všechny, obsílky pošlou ale jenom těm nejrychlejším. :D A ze zkušenosti otce a pár kamarádů vim, že jenom pokud překročíš rychlost o víc než 20km/h, menší překročení neobsílaj.

Odesláno

Tak celou jížní spojku beru v kile :D

To tak je fakt vážně rok? Že bych byl celý rok slepý? :D Ale je fakt, prostě automaticky dám čtyřku a jedu 60...

Odesláno

dobra sranda na JS smer od P5 na Cerny most (a o ktere malo kdo vi) je taky ta, ze prvni kratky mereny usek je kousek za Barrandovskym mostem, kde zpomaluji vsichni na 80 a pak na to zas slapnou, jenze ihned za nim navazuje druhy mereny usek, ktery je az ke sjezdu na Sporilovskou, takze ti, co nesjedou na sjezdu na Roztyly na 5.kvetna, ale pokracuji dal na CM, maji mereny cely ten dlouhy usek 3.6km ;)

Odesláno

Ferry:

Jojo, o tom sem se dozvěděl z obsílky :D

A jinak Milane, občas ten spořilovskej úsekáč směrem k magistrále kilem (tachometrovym) beru a za dva roky furt nic. Otec to tam vzal kilo a dvacet a za tejden jí měl doma...

Odesláno

Jo, jo, radary a úsekovky.. Za ty 2 roky každodenního jěždění v noci je znám snad nazpaměť, případně i radary, které měří aktuální rychlost a podobně. Některé úsekovky nefungují a ani fungovat nebudou. Spoustu radarů mám vyzkoušeno osobně, pár pokut proběhlo. :D A spoustu vím od lidí vysoce postavených, které v noci odvážím. ;)

Odesláno

Tak to shrňme :-) Pravdu má Ferry, že úsekáče měří i mezi sebou vzájemně, ovšem záleží na měšťácích, jak si to zrovna nastaví. Co se týká původně psaného dotazu, tak je tam 60, s dodatkovou tabulkou, takže platí jen pro náklaďáky. A co se týká záblesků, tak poměráky fungují i jako snímače RZ, jestli tam nejede auto v pátrání nebo něco podobnýho :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...