gronholmm Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Měl bych dotaz - ví tady někdo jak je to v Německu s provozem auta? Když bych se stěhoval do DE, tak co by mě všechno čekalo kolem auta? Musel bych ho asi nejspíš přihlásit v DE, a mít DE značky, potom bych musel platit daň z auta a pak povinné ručení? Tuší tady aspoň trochu na kolik vyjde povinné ručení v DE? Když jsem si ho jen tak narychlo zkusil spočítat na jejich kalkulačce tak mě to vyšlo nejlevnější na cca 1200 EUR Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 stačí ti český povinný,platí v unii i ostatních státech,ale volil bych variantu 100mil/100,mil mužeš tam mít svoje auto,jako angličani co tady bydlí jezdí se svým s pravostraným řízením... Citovat
gronholmm Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 No jenže někde jsem četl že je pak problém že oni si platí nějakou daň z auta - KFZ-Steuer . A když tam jseš dlouhodobě s CZ značkou tak jsou Němci trošku bonzáci a napráší tě policajtům a pak máš daňovej podvod Ale rád bych to věděl jestli to tak opravdu je.. Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Povinný ručení je na západ od ČR poměrně soda, myslím, že trochu přehled v tom míval Oddie. Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Řešilo se tu kdysi s ohledem na nápady, že se bude jezdit v ČR na německých značkách, když ta auta nešla v ČR přihlašovat. Příspěvek kamaráda tehdy žijícího v Německu je tady: V zásadě ano, ručení bude řádově v té výši, na přihlášení nynější pixly zapomeň (je to nesmysl a nedoplatíš se), na provoz auta na českých číslech taky (opravdu tě napráskají), a pokud si tam nevyděláš ani na pořízení a provoz normálního malého benzína, tak o stěhování ani neuvažuj. Resp., na to pořízení tamního máš nějakou dobu (asi půl roku?), do té doby můžeš jezdit s tím českým. Citovat
gronholmm Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 A dokážeš mi říct jaký třeba model a rok je v něměcku výhodný? Tak abych měl slušnou pojistku a nízkou daň? Citovat
oddie Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Nějaký malý benzín - Punto, Corsa apod. zázraky. Citovat
vix Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Budeš mít trvalý pobyt v D? A jak moc dlouho tam chceš zůstat? ... jinak platí doopravdy systém studenských aut. Puňtík 60 PS, Corsa 1.1., Fiesta 1.0 12V-interceptor ... dokonce i Filcka 1.3i s katíkem (Bj ´96+) je terno. Efektem je získat jako bonus zelenou nálepku. Fakt je práce v D tak výhodná? Citovat
gronholmm Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 vix - studentské auta? Nevíš nějaký podrobnosti. Jinak co se týče stěhování a práce, tak já sám nevím. Německy umím tak maximálně hergot nebo Ja Chceme to ale zkusit protože přítelkyně se narodila v Něměcku a má tam dost lidí z rodiny, kteří nám pomůžou nebo vlastní firmy kde můžu pracovat než se naučím německy Jako zatím to vypadá že by se to vyplatit mohlo, když se to nevyplatí tak se tam otočíme a vrátíme se Citovat
Vítek1 Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Jestli přitelkyně umí dobře německy a máš tam opravdu dobré zázemí a nebudeš tam dělat jen trotla tak jeď hned. Pokud zazemi nemas tak než začneš mluvit jako rodilí mluvčí což muze být docela dlouho neseženeš nikdy poradnou praci. tady zajimavej článek http://flek.cz/clanky/dalsi-tipy-a-informace/prumerne-mzdy-a-platy-v-roce-2012 dole porovnání platů EU ČR 24000kč a Německo 91000 kč myslim že neni nad čím přemýšlet Citovat
vix Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 - studentské auto je auto typu: Něco s malým objemem, popř. po tátovi. Nehledej v tom žádný háček. (malý obsah, malej výkon, moc to nejede, benzín) - ad porovnání platů: tabulka udává HRUBÉ platy. Daňový systém je jednak v rozličných státech jiný, a dále k zamyšlení: Kolik lidí má v ČR průměrný (hrubý) plat? Vždycky je to něco za něco. Proto je třeba hodně přemýšlet. Citovat
olda Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Na těch 91000 měsíčně zapomeň,normální Handwerker helmut má mezi 1200-1500 éček,proto jich mraky utíká do Švajcu,aby si vydělali;) Citovat
Vítek1 Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 jasne že 91000 muže zapomenout stejne jak spousta lidi u nas na tech 24000 vix: však plat se vždy porovnáva v hrubém jinak to ani nelze to snad je jasné. Reálné platy jsou samozrejme jinde ale i tak se z prumerneho da dobre usoudit co a jak. Samozrejme jidlo je +- za stejnou cenu jak v ČR PHM taky a bydlení taky. [upravil dne 30/11/13 08:02 od Vítek1] Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Hele, a že tam tedy taky nejsi, když je to tak super, bere se tam o tolik víc a náklady jsou stejné? Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 s tvrzenim, ze bydleni, benzin a jidlo je srovnatelne s cr absolutne nesouhlasim. to je proste blabol Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Bydlení - jak kde. Jsou lokality, kde se dá pořídit nájem za +- srovnatelné peníze jako u nás, v lokalitách, kde se ale dají čekat ty vyšší výdělky a snadnější nalezení práce to opravdu není. Benzín je skoro stejně, ten bych neřešil. Jídlo - levněji se dají nakupovat suroviny v hypermarketech, jakmile je to trochu spojené se službami, které jsou tam dražší podstatně, cena letí nahoru. V podstatě to znamená nejít nikdy na jídlo do hospody, nepít pivo... Citovat
vix Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Takže, strýček Google našel toto: http://www.mesec.cz/clanky/hruba-mzda-neni-vse-dostanete-polovinu/ (sice je vousatý, nicméně dá se) popř. novější, který říká téměř to samé: http://www.pracevnemecku.cz/plat-v-nemecku/ (novější verze říkájící vlastně totéž) Doporučuju přečíst, a zamyslet se, vzít papír a přepočítat. Já si to přepočítával na plat 3000 - 3500€ a vyšlo mi, že prémie v podobě peněz je zcela zanedbatelná, a že negativa víceméně převažují. Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Ale zase ten jazyk - za ten stojí za to tam jít Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.