Guest Scratch Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 me se ta evidence celkem libi (a jako organizatorovi by mi nevadila), protoze kdyz uz eviduju kazdyho jidlo, muzu zaevidovat i 30 polozek v hodnote nad 50 Kc. Ale ja jsem proste takovej tabulkovej typ a mojim ukolem v byvalych zamestnanich byla predevsim kontrola toku financi a vyhledavani ztrat, skodnych lumpu apod..... A Oddie, u me na chalupe to probiha tak, ze na sud a na maso se proste vyberou penize, vetsina lidi i doveze veci navic (Stifler chlebicky, Peta Jamesone, Dzana zelenou, Goldinka babovku apod....) a nikdo neresi, co se vypilo a co ne, proste to tam zustava, a kdyz to vydrzi, pouzije se na dalsi akci. Zaplat panbuh nikdo neresi, jestli me nebo Minimaxovi zustalo neco za nehtem, protoze i teplo a svetlo neco stoji, par oprav se jiz take muselo provest , dojet pro sud a vratit ho me taky neco stoji, protoze to je zajizdka, atd. atd. Naopak dokonce Hurvajz nechal zhotovit krasnou kasicku na dobrovolne prispevky
MJSytic Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Výbornej nápad. Až se to zavede, tak na vás pošlu ekoteroristy, že vůbec nešetříte papírem Předpokládám, že větší spotřeba tiskovin bude taky řádně zaevidována. Bude klub kupovat tiskárnu s počítáním výtisků a jejich odečet bude prováděn se státním notářem? Už vidím ty zástupy co se v příštích volbách perou o \"vedoucí\" pozice [upravil dne 27.11.13 13:28 od MJSytic]
Guest Scratch Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 vsak se to tisknout nemusi, staci to byt v PDF dokumentu a vyveseno, ty ekoteroristo
koblih69 Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Jenom lehká poznámka - nechápu co se řeší, evidenci darů je každý subjekt povinen vést, takže tak nějak nevím proč měnit stanovy. Pokud to neděláme tak je jen otázka času kdy nám to doměří ...
Schreek Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Dary klubu se samozřejmě evidují. Dary na srazech se většinou do klubu vůbec nepřijímaly a byly rovnou obratem vydány. Osobně si myslím, že tyto věci by měli figurovat ve vyúčtování srazu zjednodušenou formou, přidám příklad: přijal jsem od Tondy deset kalendářů, pět tužek, byli použity jako ceny do orientačního závodu. Je to samozřejmě administrační zátež pro organizátory, ale zároveň je to bude krýt proti případným obviněním. Na druhou stranu za dobu co jsem na klubu s tímto nikdy problém nebyl, nikdy se žádné ceny neztratily a vše se vždy vysvětlilo, pevně věřím že tomu bude tak i nadále. Co se týče aktuálních stanov, muselo se to nějak opomenout s převodem webu, protože vím, že jsem je někam dával, ale pak se na to zapomnělo. Už jsem poslal aktuální verzi aby tam byla vyměněna. Berrkoff: povinnost zveřejňovat na webových stránkách klubu aktuální seznam hmotných i nehmotných darů /reklamy na jiných webech a podobně, televize, - dělá se společně s účetní uzávěrkou, která je vždy k nahlédnutí povinnost zveřejňovat kam putují peníze mimo klub /ucetni, pravnik atd/ - transparentní účet Chtěl bych v diskusi třeba i tady probrat, zda by nebylo dobré, mít vlastního právníka z řad členů. - bylo, částečně i máme a jsem za něj moc rád. Ale zadarmo to nikdo dělat nebude. Chtěl bych do stanov přesně stanovit odměny pro moderátory a administrátory fóra, a jejich povinnosti - jedinou pravidelnou odměnu má hlavní administrátor, ale není to náš zaměstananec, dělá to dobrovolně a ve svém volnu, odměna je tedy spíše symbolická, tak bych byl nerad aby se mu striktně diktovalo co má dělat. Do budoucnosti, pokud bude stále placených lidí víc, tak by se to určitě muselo řešit Každopádně, už jen změna sídla by stačila - v nejbližší době bude opraveno, děkujeme za upozornění a stačila by i elektronická schůze, dle bodu VII, článek 1 stanov. Pod odrážkami. - plánuji svolání členské schůze někdy po novém roce, kde by se měli probrat úpravy stanov vůči novému zákoníku, předložit zpráva o hospodaření klubu, bude tam určitě prostor pro široké debaty i na změnami stanov. Nicméně změna stanov je poměrně zdlouhavý proces, proto bych ji udělal jednou a pořádně, pravděpodobně i za asistence nějakého právníka.
MJSytic Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Scratch: Ale jak ti to pdfko podepíšou? Kdepak. Když řádně a transparentně, tak pořádně. A hned to můžeme zrealizovat na Vánočním... \"Zdar. Přivezl jsem 250ks píšťalek\" \"Ahoj. Kecáš, je jich jen 248, teď jsem to dopočítal\" \"Tady máš papír, že jsem převzal 248 píšťalek a podepiš mi, že jsem ti ten papír dal.\" \"Jé, já si vylosoval píšťalku!\" \"Gratuluju, tady mi to podepiš, že si dostal píšťalku.\"
punkac Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 MJ: To mi připomíná na vlastní bulvy před lety.... Měli tam reportáž o nějakým pražským bezďákovi, kterýho tu a tam někde sebrali, dělal občas falešnýho revizora nebo prodával odznaky bez povolení... Vždy si těch cca 8000 odznaků nechal od policistů přepočítat Měl výhodu, byl zbaven svéprávnosti :D:D
koblih69 Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Vono to takhle vypadá jako fajn legrace až do chvíle než se to začne řešit... kdybyste zažili soudy s Finančním úřadem na toto téma tak by to tak legrační nebylo Ty pravidla nejsou tak absurdní jak to vypadá a hlavně pokud nějaká pravidla jsou tak se mají dodržovat. Rozumně dodržovat. Stejně jako opakuju asi po stý, že e-shop se dá vyřešit elekgantně a řadou způsobů aby to nebylo napadnutelné, ale to asi nikdo slyšet nepotřebuje ...
MJSytic Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Asi bych to měl zamknout dle přání zakladatele, ale ... Návrhů jsem slyšel za tu dobu, co jsem tady, už spoustu. Ale jak mělo dojít v červnu k realizaci, tak ticho po pěšině Ano, problém je v to rozumně. Každý má to pásmo rozumu někde jinde a obávám se, že určit přesně hranici, která bude všem vyhovovat a nebude ještě víc odrazovat k činnosti pro klub, bude v tomto \"blázinci\" těžko proveditelné
Berkoff Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 MJSytič: Chtěl jsem to lock, aby tady nevznikal flame, a vzájemně jste do sebe nerýpali. Šlo mi jen o to, upravit stanovy tak, aby příště nedošlo k ničemu nepředvídanému. Nechtěl jsem striktně nasadit linky, podle kterých se pojede. Chtěl jsem jen vytvořit mantinely, za které už to bude muset někdo po někom kontrolovat. Jenže zájem je 0, všichni jsou rovnou proti, žádná diskuze. Proto jsem chtěl lock.
Vvitty Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Ale jak mělo dojít v červnu k realizaci, tak ticho po pěšině To bych snad radeji nevytahoval vzhledem k tomu ze ti co si dovolili mit nejakou poznamku ci dotaz k realizaci noveho systemu byli vice ci mene hrube poslani do ....
oddie Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Když vyhraju něco v tombole a podepíšu převzetí, nebudu kvůli tomu muset vyplňovat daňové přiznání?
Vvitty Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Oddie: Musis vyhravat jen veci co stoji do 19.999 korun
MJSytic Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Vvitty: Nevím, jestli se chápeme. Já spíš myslel \"seberealizaci\" (kandidování do vedení). Mistrů světa v kecaní a radění je tu spousta:( Berkoff: Já vím. Zamknu to, máš pravdu
Recommended Posts