Guest Scratch Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 Minimaxa: vytesat do zuly, ale ted porad jak se zbavit chuti na pivo Pacho: musis asi experimentovat. Jinak to udelam u hoprkovzduchu u mamky a uplne jinak u sebe. Je to kus od kusu, ale na to prvni zapeceni, aby dostalo sok, je lepsi cim vyssi tim lepsi , pak se to da klidne snizit Citovat
Pacho69 Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 Dobře, díky, zaexperimentuji, v nejhorším ho vysušenej odvezu strejdovejm králíkům Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2015 Autor Odesláno 13. květen 2015 Ono s těmi ošizenými s*ačkami vs kvalitními věcmi je to asi tak: pokud srovnáváme srovnatelné, ty neošizené věci mohou být klidně levnější. Pokud se začneme starat o kvalitu a chceme ji podstatně zvýšit zařazením nových věcí, pravděpodobně to bude znamenat si připlatit. Jednoduchý příklad - tzv. "křehčené" maso. To znamená jen a pouze to, že do něj nacpali vodu a svinstva, které v něm tu vodu udrží. Na kile celku zaplatíme míň, jenže platíte značnou část za tu vodu, takže za samotné maso zaplatíte nakonec víc než když si koupíte čisté zdánlivě dražší. Pokud si místo nejlevnějšího vepřového začnete kupovat hovězí a ryby, bude to celkem pochopitelně znamenat příplatek, ale to už je poněkud o něčem jiném. Zde už se pak vyplatí do úvah zařadit nejen to, co kupovat, ale taky KDE to kupovat. Typicky třeba sezónní zelenina - na trhu je jí mraky. Citovat
morepower Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 (upraveno) Stejsn: hezky napsaný moje zkušenost třeba s "vyváženou stravou", co měla žena v porodnici je tristní. nějaká hnusná pomazánka a dva rohlíky k snídani. za stejnou cenu jsou 2 kolečka kvalitní šunky a dobrý pečivo (nic proti rohlíkům, ale pro kojící není dobrý). já se snažím o kvalitní stravu a chápu přepočty na peníze. slouží to přece k propagaci. ve finále bude ta dobrá strava o trochu dražší, ale jak píše Stejsn, zase se člověk dobře cítí a to je přece nejvíc, né?! Upraveno 13. květen 2015 uživatelem morepower Citovat
Pacho69 Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 Oddie: no koukal jsem, sezóna se blíží, kilo paprik v obchodě 129, je třeba to řádně napálit, aby mohli o sezoně zlevnit na typických 89. No jsem si 100%tně jistý, že tržiště se přizpůsobí, navíc jsou stále častěji plná překupníku, jejichž zelenina podchází kdoví odkud... No není to bohužel jednoduché. Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2015 Autor Odesláno 13. květen 2015 Abych se přiznal, papriky mě v tuhle chvíli nezajímaj, a na trhu mám vytipované oblíbené prodejce. Jeden čas jsme měli i takové, co jsme se k nim jeli podívat, v době, kdy skoro každý furt někam jezdí to nepovažuji za problém, najít si, u koho se dá stavit nakoupit třeba při cestě z chalupy. Nebo i práce. Citovat
Vvitty Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 V nekterych obchodech jsou papriky ted i za 175.- kilo, nakonec proc ne, kdyz sezona jeste neni a najdou se blbci co to koupi a na trzich (kam jezdi farmari, ne prekupnici) je jeste logicky nemaji... tak holt sahnu po necem jinem, levnejsim, idealne lokalnim - treba na tom trhu. Citovat
Pacho69 Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 No já jen na tom příkladu naznačoval, jak to funguje - před sezonou napálí cenu aby pak "zlevnili" na cenu mimosezónně obvyklou a většina se tupě raduje, jak je to v "akci" za půlku. Místní zdroje sice zatím nejsou, ale i ty se rádi "přizpůsobí". Taky mám farmáře a zemědělce, kde nakupuji. Ale znáš to, ne vždy mají, navíc je to sezónní... Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2015 Autor Odesláno 13. květen 2015 Hlavně, kdo by se teď staral o papriky, když začíná chřest Citovat
Pacho69 Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 pravda, skoro domácí (slovenský) mi přijede v neděli. Ale dcera miluje šopský salát, znáš to, člověk je rád, že jedí zeleninu, no a ten bez papriky prostě není ono. Citovat
Pacho69 Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 Já ho umím sníst S tím si vystačím a pak mi strašně smrdí.... Ti, kdož jedí, vědí... Citovat
morepower Odesláno 13. květen 2015 Odesláno 13. květen 2015 chřest je bezvadnej s holandskou omáčkou. dobrá holandská je někde na youtube jak ji dělá pohlreich Citovat
punkac Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 takže baštu s chřestem máme v plným proudu, už jsme dělali bílý i zelený, v bílé omáčce i jako rolku se šunkou... Je to hodně dobrý jídlo Věděli jste, že ten špargl je vlastně česká zelenina? Aneb co jsme kromě pivka, naštvanejch prodavaček a zlodějských taxikářů dali světu https://www.facebook.com/ceskychrest?fref=ts nebo www.ceskychrest.cz Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 ja se tak tesim na lilky a cukety Citovat
Aluška Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 Ne že by mi chřest nechutnal, ale nevyhledávám ho, když je zajímavá cena, tak ho koupím, ale nebažím po něm Joo to lilek, to je jiný žrádlo, ten můžu ve velkým A ještě k tomu pečení chleba, já nechám udělat těsto v pekárně, vykynout a pak vytvaruju šišku a šum s ní do trouby, většinou peču na horkovzduch (lepší kůrka), napřed peču na 220°C asi 15min, pak snížím cca na 180°C a dopeču podle velikosti chleba asi 30-45min. Do trouby dávám hrnec s vodou, ale nezkoušela jsem zatím, jakej by byl rozdíl, kdybych ho tam nedala Citovat
Pacho69 Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 Aluška: Děkuju za tip, příští týden zkusím. Pečeš v misce? Přikrýváš na část nebo celé pečení? Vodu mohu dát. Troubu máme i s párou, ale zkusím zezačátku vyzkoušené postupy Citovat
Aluška Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 Peču jen na plechu, dávám raději pod chleba kousek pečícího papíru nebo teflonovou podložku, těsně před pečením, potřu bochník vodou , nezakrývám, zatím se mi nestalo, že by to bylo potřeba, máme kůrku raději tmavší, tak možná proto . Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2015 Autor Odesláno 14. květen 2015 Právě jsem nakoupil sazenice rajčat a cuket, chtěl jsem už minulý týden, ale nevyšlo mi to a v zahradnictví o víkendu se to nedá... Tady na trhu měl naštěstí kluk přesně co jsem potřeboval a pěkné, ale bral jsem v podstatě poslední kousky, dneska se po tom jen zaprášilo. Ještě bude potřeba dokoupit Hokkaida a asi i nějaký lilek by se ještě vešel, ale to už holt příště. Citovat
Medvěd Odesláno 14. květen 2015 Odesláno 14. květen 2015 ja se tak tesim na lilky a cukety Tak to ja se tesim na ovarek - asi odpoledne zajdu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.