oddie Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Cajthamlovou sice úplně nemusím, ale tenhle článek sedí jak pr*el na hrnec. http://relax.lidovky.cz/lide-jedi-sajrajt-kureci-kuze-na-nove-jsou-dukaz-rika-cajthamlova-ph3-/zdravi.aspx?c=A131111_142609_ln-zdravi_ape Mám ty samé postřehy. Přesně jak říká - \"Od začátku natáčení pořadu Jste to, co jíte se kvalita potravin hodně rozštěpila. Existují potraviny ještě podstatně horší kvality. Řekla bych, že výrobci zjistili, že část populace se opravdu nezajímá o to, co jí\". Argumentace cenou, o což se většinou sajrajtožrouti snaží, je přitom lichá, za ten sajrajt díky jeho ošizení zpravidla zaplatí stejně nebo ještě více než za kvalitnější suroviny. Víc než kde jinde zde platí - levně koupené, dvakrát placené... Viz nedávné Vaňkovo srovnání masa nastříkaného vodou, kde člověk akorát draze platí tu vodu. To po těch dílech zmizelo z nabídky hypermarketů, ale můžeme jen sázet, kdy se tam zase objeví a lidi to budou zase jako blbí kupovat. No nic, jen malý postřeh... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Též souhlasím. Sám jsem byl sajrajtožrout v dobách studií. Nejenže to vycházelo cenově dráž, ale ani to pořádně nezasytilo, různá nastavovadla atd. Od dob co jsem si začal připravovat většinu jídla ze základních surovin, ne ze zmrazených polotovarů, tak se mi zlepšilo i zažívání. A člověk se při tom vaření i něco naučí. Maso nastříkané vodou sice zmizelo, ale stále je k dostaní například taková šunka, kde je 60-70% masa a 20% vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Chtěl jsem k vánocům pořídit domů masivní AL šunkovar. zjistil jsem, že je to nadlidský úkol Vyprodáno na dlouho dopředu... http://www.domacisunkovar.cz/products/sunkovar-al-stredni/ [upravil dne 12/11/13 14:06 od minimaxa] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkap Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Hlavně jak dlouho pak ta šunka po uvaření vydrží? Jinak bych do toho šel taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odee Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Taky se od jisté doby docela koukám na složení potravin a souhlasím s tím, že je lepší připatit za kvalitnější jídlo. To Fruktis: můžeš mi věřit, že šunka, kde je 60-70% masa je na pultech našich obchodů v té lepší půlce zboží To Minimaxa: tenhle vynález mě nějak minul:o To musím mít na Vánoce!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Odee: jo to věřím, někdy ty šunky viděli maso jen z rychliku Onehdá jsem si udělal domací paštiku z kuřecích jater a od té doby paštiky co nabízejí v super hyper nekupuju. Byla to lahůdka, po které mi nebylo těžko Už mi chybí se jen naučit péct chleba poslední mi vykynul a po upečení to byl pecen spíš na zabijení Jinak ten šunkovar vypadá pěkně jirkap: u toho menšího šunkovaru píši porce hotové šunky 550g, to by u nás zmizelo během chvilky, možná by nestihla ani vychladnout [upravil dne 12/11/13 13:55 od Fruktis] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkap Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Fruktis: no to je možné, ale reálně jak dlouho vydrží v lednici? 2-3 dny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 já bych to viděl tak na týden, ale osobně jsem to ještě nezkoušel...ale podle mě by nebyl problém kus šunky po vychladnutí zamrazit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkap Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Tak to by se určitě i snědlo do týdne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rhinos Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 ja si uz zvykl ze z nas delaji voly. pry Cesi chteji levne jidlo a to bohuzel nemuze byt tak kvalitni.tak pak ale nevim proc mnohdy za jeste mensi peniz koupim v cizine mnohem kvalitnejsi jidlo? No a i kdyz se nam to panove z ČNB snazi zneprijemnit tak stejne na Vanoce budu nakupovat venku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hurvajz Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 My mame doma tenhle už od doby komunistů, tenkrát to bylo celkem běžně. Šunka vydrží max dva dny, pokud teda nepoužiješ speciální soli. Ale to myslim Minimaxa bude vědět líp a mohl by poradit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haryk Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 tak dlouho???, u nás se snad sež..e za den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hurvajz Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Ja psal jako když se nesežere, jinak je pryč hned:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 12. listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Kdo bydlí u hranic, má docela výhodu, že si může zajet na nákup tam. Z Prahy je to holt horší... Kdysi jsme jezdili na západ a tahali s sebou jídlo z domova, protože \"venku\" bylo citelně dražší. Dneska když jedem někam na západ, jedem prázdným autem a zpátky je narvané po střechu, protože to u nás je citelně horší a ještě k tomu leckdy dražší... Spíš se ale snažíme zajistit si zásobování co nejvíce z domácích zdrojů - svých rodinných nebo známých, na které se člověk může spolehnout. Pokud to takhle půjde dál, časem si prostě budem muset vybudovat úplnou potravinovou soběstačnost a nezávislost na české prodejní síti - nebo tam jednou za čas koupit max. tak tu rejži, která u nás neroste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 12. listopad 2013 Sdílet Odesláno 12. listopad 2013 Praganda je směs kuchyňské soli (99,8%) a Dusičnanu draselného (do 0,2%). Dusičnan draselný (sanytr) býval součástí střelného prachu a pro potravinářství byl užíván již od středověku . Postará se nám o červené vybarvení nakládaného masa a slouží i jako konzervant. Domácí šunka tak vydrží v lednici při teplotě max. do 7° C minimálně jako kupované šunky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 22. listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. listopad 2013 A je tu pokračování: http://www.lidovky.cz/nemusite-jist-nadivane-kuze-varte-zdrave-kvalitne-a-temer-zadarmo-1cq-/dobra-chut.aspx?c=A131121_113548_dobra-chut_mc Docela v barvách si představuju ty sajrajtožrouty, jak se ošklíbají, že v tom není maso Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 22. listopad 2013 Sdílet Odesláno 22. listopad 2013 když už tak \"spaghetti aglio olio e peperoncino\" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Péťa Odesláno 22. listopad 2013 Sdílet Odesláno 22. listopad 2013 V tom není maso? Tak to ani neklikám :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sagic Odesláno 22. listopad 2013 Sdílet Odesláno 22. listopad 2013 http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=%C5%A1unkovar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 5. květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 5. květen 2015 Tak jsem si vzpomněl na tohle téma, když jsem viděl tohle - aneb pro děti to "nejlepší" http://ekonomika.idnes.cz/nejhorsi-rybi-prsty-jsou-ty-pro-deti-dsg-/test.aspx?c=A150504_125613_test_nio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.