Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Taky sem si koupil nějakou berlu z aukra a po první návštěve lesa jsem koupil stihl 251,je to super pila,lehoučká výkon dostatecnej,ten krám z aukra je tak na ořezání halouzek na vánočním stromků i když má papírově větší výkon než ta stihlka.

To ti trošku ujelo srovnávat pilku za 1500kč s pilou za 11000 tisic:roll

Odesláno

Máme už šest let Husqvarnu, farmářskou řadu a šlape jak divá. Jen teda nebyla za pětku. Kámoš má Dolmara a je s ní též spokojen. Hlavně chytá úplně ukázkově, ať studená, či teplá.

Odesláno
Taky sem si koupil nějakou berlu z aukra a po první návštěve lesa jsem koupil stihl 251,je to super pila,lehoučká výkon dostatecnej,ten krám z aukra je tak na ořezání halouzek na vánočním stromků i když má papírově větší výkon než ta stihlka.

To ti trošku ujelo srovnávat pilku za 1500kč s pilou za 11000 tisic:roll

Ne proč?a aukra stála 4500 a stihl mě stála 9000,aukro krám má 2 lišty a papírově vyšší výkon než stihl ale realita je jiná.

Opravdu tady platí nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci......:super

• O 6 měsíců později...
Odesláno

sháním pilu na zahradu...rozhoduji se mezi Stihl MS170 a mountfílďáckou OleoMac GS350. Ta OleoMac je výkonnější a levnější, nicméně pro mne jako začínajícího zahrádkáře je ta značka neznámá. Na nějaký hobby řezání a uříznutí a nařezání několika stromů do 30cm by to mělo stačit ne? Co myslíte?

Odesláno

Jelikoz jsem si udelal papiry na pilu tak muj nazor je : pila do 5 tis=vyhozeny penize.

Investovat 10 a mate pilu ktera vas prezije oba. Teda pokud dostane patricny servis a udrzbu.

Odesláno

Nemusí, ale pokud ji potřebuji k práci, nějakou profi, pak určitě nějaké školení, stejně jako na křovinořez. ;)

Letos koupil děda v Tescu laciný Hecht. Po pár klackách nemazal řetěz, mělo to vysoký volnoběh a nešla do otáček. Reklamace. Včera ji přivezl zpátky a zase šlape ... uvidíme jak dlouho.

Nicméně dědovi tohle stačí, v jeho letech je pro něj super, že ta pila je lehká, dá se držet jednou rukou. Ale prostě cena odpovídá kvalitě.

Odesláno

Na rizikove kaceni a rezani/kaceni u HZS musim mit odborny vycvik o delce 40 hod v ucebne a 50 hod v lese. Je neuveritelny co vsechno jsem se tam dovedel o pilach,praci s nema atd. A to uz s pilou x let delam. Co se tyce meho prvniho prispevku tak jssm vychazel z toho co mi tam rekli a co sem tam videl. Takze asi tak nejak. Mam doma elektrickou abych si nesmrdel v dilne a mam tu nejsilnejsi od Dolmar a jsem velice spokojen. Jestli mas nekde pobliz pujcovnu tak si na den pujc nejakyho sunta a pak nejakou kvalitni a sam pocitis rozdil. Jde taky o to jak kvalitni tam budou bezpecnostni prvky pro pripad pretrzeni retezu a taky jak tam bude kvalitni odpruzeni motoru od vybraci aby po hodine prace te nebolely vsechny klouby na rukach. Ja si i dom koupil helmu se sytkem pred oci a klapkama na usi. I ta helma ma neco do sebe kdyz se ti to splasi v rukach. A mot.pilu musis drzet obouma rukama.

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahoj, trošku oživím téma.

Potřebuji motorovou pilu, dřevo na zimu na topení, něco málo v lese, zbytek prostě na zahradě, klády apod. Chtěl bych, aby byla fakt dobrá, dalo se s ní dělat dlouho a dobře. Taky bych si přál, aby něco vydržela a bylo na ní spolehnutí. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, nebo ideálně doporučení, ale ne jen značku, ale i typ a proč, dík.

Odesláno

Švagr těžil v lese a nikdy nic než Stihl neměl... Víc ale neporadím.. :papa

Odesláno

Každá značka mívá několik řad (hobby, farmářské, profi apod.). Záleží kolik toho vlastně hodláš řezat. Hlavně taky, aby byla stále ostrá a měla OK náplně. Tak alespoň něco tak třeba... http://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Motorov%C3%A9-pily/Benzinov%C3%A9-pily-pro-p%C5%99%C3%ADpravu-palivov%C3%A9ho-d%C5%99%C3%ADv%C3%AD-a-%C3%BAdr%C5%BEbu-pozemk%C5%AF/22167-110/MS-251.aspx

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...