Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ak s tym mas problem tak sa radsej zdrz ... kebyze sa tam viem lognut tak uz som tam a nepytam to tu ... ak s tym mas problem urcite sa tu najde niekto ochotny kto to sem hodi

[upravil dne 26/12/13 21:08 od AnRy99]

Odesláno

hmm ... a 1,6HDI maju ake vstrekovanie? Aka je pravdepodobnost ze to bude vstrekmi? :/

takze ani tie hadicky? ... :/ hmm ...

btw. uplne odveci, na tvojej stranky vo fotogalerii som si vsimol ZNIČENÍ PÍSTU NA MOTORU HDI DÍKY \"UKAPÁVANÍ\" VSTŘIKU (NEKVALITNÍ PALIVO)

ukapavanie myslis ked vstrek zle rozprasuje? alebo ked je zvonku zacierneny

[upravil dne 26/12/13 21:51 od AnRy99]

Odesláno

ked je z vonku zacierneny moze to mat vela pricin aj napriklad prirodzene znecistenie motoru :)... okrem ineho ti moze podfukovat co je problem ktory treba vyriesit.. poznas to tak ze mas okolo spoju hlava-vstrek sadze

myslim ze je fakt zbytocne stresovat chod na diag, precitaj zavady hod to sem alebo sa rovno spoj napriklad prave so strakim ktory patri medzi hrstku tych, kotri naozaj vedia...

Odesláno

a este jedna vec.. ja mam EGR OFF a robi mi to raz za cas.. cize EGR s tym suvis nema.. mne hadzalo niecio s tlakom nafty v rampe asi vysoky tlak... diag mozno povie mozno nie.. je to vseobecna hlaska ktoru nerad vidim.. kym to nesvieti stale len raz za pol roka neriesim...

Odesláno

hmm to mas lepsi pripad, mne to svieti stale ... no ja mam jeden vstrek uplne cierny ... na kompletny z vrchu co vidno ostatne su pohoda .... zajtra budem mudrejsi hadam sa tu najdu nejaku co mi povedia z dia viac ...

Odesláno

Takze dnes rano ked som nastartoval auto kontrolka mi zhasla, mechanik mi prave volal, dal som mu auto na tu diagnostiku lebo som musel ist do BB a vypisalo mu tieto chyby:

P1445 - aditivny system - mnozstvo aditiva je prilis vysoke

P0238 - obvod snimaca plnenia A turbocompresoru - vysoky signal

P0569 - odpojenie tempomatu - nesuvislost (nekoherence) medzi poziadavkom a rychlostou jazdy vozidla

Pozeral aj ten vstrek co mam cierny a povedal ze to vstrek neprefukuje ale je cierny od turba (ako mam zaciernene turbo tak v rovine nad nim mam zacierneny aj vstrek), zadrhava sa mi tam to tiahlo z tej banky do turba, variabila ci ako sa to vola.

Co sa da s tychto chyb vydedukovat?

Btw. povedal som mu nech mi este pozrie nejake hodnoty vstrekov a valcov, povedal ze hodnoty boli uplne v poriadku, apson co sa dalo zistit z diagnostiky, len ze prvy strek vykazoval troska horsie hodnoty ale ze to bolo uplne v norme a ze ak budem riesit vstreky ze je tu uplna ko*****a lebo vstreky ze mam urcite v pohode.

dakujem za akykolvek nazor a pomoc

kontrolka zhasla a zatial nesvieti, tak ako aj ostatnym typujem ze aj mne to zase vyskoci po nejakej dobe

p.s. nemoze to byt este aj nejakym snimacom? da sa to tiahlo nejako rozhybat, alebo jedine turbo na repas?

[upravil dne 29/12/13 10:54 od AnRy99]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak ak nik iny neporadi skusim zabrdnut ja... podla toho co viem, nerucim vsak za spravnost a urcite nie za to ze to pomoze ci neublizi este viac... hadam este niekto poradi :) ... pripadne to skus odkonzultovat s mechanikom co ti to auto robi...

P1445 by mohlo mat suvis so zaplnenim FAP-u s aditivom takze by som skusil na diagnostike vykonat nutenu regeneraciu FAP, pripadne vykonat vymenu FAP (len na urovni diag)

P0238 by mohla byt chyba ktora hovori o tom ze si s nameranymi hodnotami tlaku mimo rozsah, idealne pripoj diag, povoz sa a skus pod plnym plynom sledovat live data a sleduj pozadovany tlak vs realny tlak... ak realny pojde vyrazne nad pozadovany (nie vsak vzdy) je sanca ze mas problem s regulaciou turba o ktorej si aj pisal ak to bude ukazovat nezmysel stabilne tak cidlo alebo kabelaz... ak vsak vies na 100% ze regulacia turba nieje ok tak v prvom rade vyries to

ta posledna chyba - vypnutie tempomatu moze mat suvis s padom do nudzoveho rezimu takze to by som zatial neriesil... uvidis co sa stane po vyrieseni tych prvych dvoch veci

Odesláno

To jsem docela zvědavej jak pustí nucenou regeneraci ;)

PS: AnRy99, pokud z diagnostiky ten \"servisák\" poznal, že máš vstřiky v pořádku tak je fakt borec. Jediné co (možná) poznal je velikost korekcí. :potlesk

[upravil dne 4/1/14 22:01 od koblih69]

Odesláno

nuz ak je to to auto co ma v popise s fap off tak aj nijak :D ... reagoval som na chyby ktore tam su vypisane ;)

ak je to nieco co fap ma, je na to predsa v diag moznost :)

kazdopadne logika by hovorila ze ak rj usudila (co ak si dobre pamatam tato hlaska hovori) ze je tam moc aditiva, potrebujes ju nejako presvedcit o opaku a tym padom fingovana vymena fapu by bola logickym krokom ale netusim ako sa bude chovat pri tomto zasahu upraveny sw...

kazdopadne ako vravim beriem to skor ako vyslovenu myslienku, budme rad ked sa najde niekto kto objasni ako je to v realite a co s tym presne... urcite to v buducnosti pomoze viacerym...

no tak ci onak myslim ze ked uz mu to auto robil straki (podal popisu s tym fap off) mozno by bolo fajn obratit sa priamo na neho ved kto moze vediet lepsie co s cim tam bude suvisiet ;)

Odesláno

Tu chybu s fapom neriesim, ci treba riesit aj to? Je to chyba ked to vypisuje a je FAP OFF? hmm

co sa tyka tej druhej chyby neviem, turbo mam pekne cierne vidno ze uz netesni a prefukuje takze tak, ak by to bolo len cidlom tak by som to vymenil, ale kedze ani ta variabila ci jak sa vola ta ticka mi nejde bohvieako plynulo ... hmm ... tlak turba ovlada ta membrana v ktore ta palicka beha? ci ktore ...

a co sa tyka toho tempomatu to koli tomu nudzaku zrejme hlasilo

chybu mi doteraz nevypisalo uvidime ale bol by som rad este za presnejsie info aj ohladom toho FAPU od strakiho, ci je to normalne alebo nejaka zavada a aj od ostatnych clenov ci uz mal niekto skusenost s tou chybou ...

koblih: tak potom neviem, povedal, ze vstreky riesit nemam ale to turbo ze zavada bude tam ... takze tak no

Odesláno

Prolíná každé turbo, samozřejmě záleží kolik. Mě taky, jiné mám, takže ho můžu vyměnit, ale proč když je úplně v pořádku. Klidně ho vyměň, když chceš ;)

Odesláno

no tak zase ťažký od peňazí niesom ... kebyže viem isto že je to turbom tak ho vymenim, ale podla tej chyby mi tu ešte niekto nič isté nenapísal ... ale vidno že sa mi zadrhava jemne ta variabila ... za koľko sa dá zohnať turbo? alebo sa oplatí radšej asi staré na repas, ci?

Odesláno

Prelinanie oleja do sania je bezne a je ok pokial ho tam nieje vela. Problemom je regulacia turba pretoze ak ti nefunguje ako ma moze sa lahko stat ze prekrocis maximalny pozadovany / povoleny tlak a za jedno tym nicis turbo este viac a za druhe ti to potom padne do nudzoveho rezimu. Takze ak naozaj vies ze turbo nieje ok zacni tym ;) .. co sa tyka toho ci repas alebo ine to velmi zalezi na tom v akom stave to tvoje je... dal by som ho do servisu nechal pozriet a podla predbezneho tozpoctu sa rozhodol.

Odesláno

hmm to je to ze to neviem na 100 % ale podla diag a aj podla mechanika by to turbo byt malo ... budem sa musiet blizku dobu do toho pustit ... len by som chcel vediet presne co ta hlaska co mi vyskocila na diag znamena vies to by som vedel viac ... ale nikto sa tu ku tomu este vobec nevyjadril :/

Odesláno

P1445 : príliš vysoké množstvo aditíva v nádrži čo poukazuje na problém s čerpadlom aditivovania

P0238 -Zkrat na plus pól alebo prerušený obvod

Príliš vysoká hodnota (Vyššia než 4.8 V)Po dobu 1,2 s

možné príčiny:

-Snímač tlaku preplňovania

-Snímač kopírovania polohy turbodúchadla

-Problém podtlakového okruhu

-Zariadenie premennej geometrie turbodúchadla je zablokované v polohe maximálneho preplňovania

.Vadné turbodúchadlo

Podla tohoto by som turbo riešil až ako posledné.A ak píšeš že je problém s ovládaním variability ,tak začni tam.

[upravil dne 5/1/14 15:21 od baffy]

Odesláno

baffy diki moc,

turbo ako posledné? a toto všetko co si vypísal v príčinach sa turba netýkajú? :/

no vsak ale ako ja vyriesim variabilu ak je to nou? jedine turbo na repas, ci sa to da nejako rozchodit alebo precistit?

[upravil dne 5/1/14 15:59 od AnRy99]

Odesláno

AnRy99 ty pořád něoc řešíš, ale podle mě vždycky úplně z druhé strany... Vázně ti regulace turba? OK tak hledej proč. Je nedostatečný podtlak, nebo je problém v ovládacím solenoidu, nebo je to někde zadřené (lopatky, táhlo). Nebo je netěsná baňka (vajíčko) nebo jsou špané hadičky... Tak na to vajíčko připoj hadičku a vyzkoušej to nacucnout pusou. Hejbe se to? Fajn tak pokračuj dál... pokud tohle neumíš, tak to odvez do servisu kde tomu rozumí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...