Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

=HŘBITOV= aneb vkládejte fotky z Vašich hřbitovů...

Recommended Posts

Odesláno

Ještě tu je riziko, že na Tebe pošlou spoluobčané kontrolu z odboru životního prostředí - vím, že na takovou kontrolu dojela spousta vrakáčů a na rovinu nevidím v Tvém soukromém vrakovišti a komerčním žádný zásadní rozdíl (snad jen v tom, že ten vrakáčista nějaké prašule vydělává a otáčí, zatímco ty vraky chápeš podobně jako jiní banky = uložím peníze, pro které nemám jiné využití a doufám, že až budu potřebovat, budou mít vyšší hodnotu).

Odesláno

Medvěd: Jo ta 405ka je ještě docela pěkná, uvidíme, co s ní. Má špatnou nápravu...

oddie: Dobré dveře mám v garáži. Tyhle na tom červeném autě jsou už na nic.

Medvěd: Kontrola doufám nepřijde, plot je hodně daleko.

Já ty auta neberu jako úložku peněz. Moc dobře vím, že to co jsem za ně dal za ně nikdy nedostanu.

Zůstaňme tedy u toho soukromého vrakoviště - pro mě, kdyby bylo třeba.

A pak, třeba toho kombíka mi bylo líto - jinak by patrně skončil ve šrotu.

Odesláno

Ja marcela chapu , mam na zahrade (ne sve ) 5 aut (stejnych Citroenu CX sedan ) 2 uz rozebrane a nechane kastle a 3 cekaji na rozhodnuti co dal , bohuzel garaze a stodoly nevlastnim (nejsou volne pro malocenne veci) , fotku nemam

Tem mivam napady jako zde zminene a uz mam nejake velke kotouce do brusky odlozene ( mozna najare pujdou vsechny pryc)

Odesláno

Marceli...to je naprosto parádní ...ale raději vem o víkendu flexu auta rozeber dej do šmelcu..pro pražáci do šrotu..za získaný peníz kup rýč a uděláš líp....

Odesláno

Příliš nechápu velkou sbírku tak říkajíc vraků. Často je levnější koupit celé auto než jednotlivé díly, ale v tu chvíli nevím, proč mi má na zahradě auto stát několik let.

Pokud nepotřebuji plechařinu, tak může být i venku. Nicméně já bych z auta očesal to, co je třeba a co se mi může na mém pokazit - třeba čerpadlo, alternátor, startér, chladič, výfuk, vývěvu, páčky pod volantem. Případně interiér, pokud je lepší než mám současný. Pak to auto poslat do lisu. Nenechat to tam několik let, že budou zarezlé brzdy a při natahování na odtahovku budu mít na zahradě koleje, protože se kola netočí :bojim

Odesláno

Hlavně když se to tam nechá jen tak válet, ty díly z toho jsou za chvíli stejně nepoužitelné a stane se z toho smetí, které je nechuť už jen třídit do sběru. Auto, které nejezdí, degraduje neskutečně rychle.

Odesláno

Když jsem v roce 1992 začínal v knižním velkoobchodě, byla situace na trhu s dodávkami velice neuspokojivá - na nové začínající podnikatelé neměli peníze a ojeté jezdily ve firmách do roztrhání těla i ducha. Tehdy můj chlebodárce potřeboval rozšířit flotilu dodávek a tak sháněl 1203ky kde se dalo - ty vraky pak za dlouhé peníze nechával generálkovat. Taky jsme jeli pro 1203ku někam k Litoměřicům, která byla zarostlá ve křoví (když s ní odtahovka na několikátý pokus nemohla pohnout, zjistili jsme, že jeden keř prorůstá podlahou a tak následovala náročná operace s pilou, abychom auto mohli odvézt). Šéf měl tehdy kontakt do nějakého Škoda servisu, kde mu z náhřadních dílů poskládali nové auto - potřeboval v podstatě jen papíry (ani radši nevím jak moc to celé bylo košer).

[upravil dne 5/11/2013 12:03 od Medvěd]

Odesláno

Za \"totáče\" měly firemní vozy (konkrétně razdvatrosky na 100%) v OTP místo čísla katle i motoru jen razítko \"Výměnný\", aby šlo auta jedoduše generálkovat bez problémů s doklady. Jak to ale fungovalo v onom roce 1992, to fakt netuším (hlavně bych měl strach o původ oněch dílů, z kterých se generálky dělaly).

Guest servisman
Odesláno

JJ octávie taky jsme měli s křidélky Spartaka ,to byla auta , super plechy a ne ty papíráky jako dnes.

Guest servisman
Odesláno

Když to máš tak kamuflované věcmi na autě :D nijak jsem to nezkoumal. Ale líbilo se mi , že felda měla dvě střechy .

Odesláno

Panečku, závidím tu felicii i když je v takovémhle stavu. Hned bych bral, pár dílů bych ještě v baráku určitě našel. Nebo bych zchrastil Š100 nebo 110, na to by byla plechařina. Úplně nejlepší by bylo erko. :D

Odesláno

Na ty feldě nenajdete kousek rezatej je kompletně vyvařená zabralo nám to z tátou skoro rok než sme jí zbavili rzy ( po víkendech z dojížděním 80km z prahy na chalupu ) takže se dá říct ze uz stačí akorát lak interier a ta stahovací střecha ... motor tam je ted z octavie ale ten origo s tátou taky pomalu generálkujeme :) Ale dodělání brání finance :( taky kvůli tomu že sem ted docela investoval do 406 a přes zimu se ještě docela dost zainvestuju takže na feldu moc peněz nezůstane :nevim Ale táta přislíbil malou finanční pujčku tak uvidíme :roll

[upravil dne 5/11/13 22:25 od Print]

Odesláno

Print: nepřemejšlel jsi o variantě dát do feldy motor 1500 ccm z posledních dvanástsettrosek TAZ 1500? Po revoluci jich jezdilo mrtě a domnívám se, že záměna by musela být celkem snadná (držáky motoru budou stejné).

A ta Felda se staženou střechou a patnáctistovkou pod kapotou by musela bejt slušný brko.

[upravil dne 5/11/2013 22:34 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...