Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

davidse: Přečti si celé toto vlákno, Optimu jsme řešili, dokonce s lepší cenou: http://www.battery-import.cz/optima-redtop/autobaterie-optima-red-top-f-4-2--50ah--12v

Ajap: Pokud nevíš, o co jde, raději nereaguj. Kapacita je sice nízká, ale na startování potřebuješ startovací proud, a ten má Optima jako běžná 90-100Ah baterka, kterou do 308čky určitě nedáš. :papa

Nehledně na to, životnost Optimy je delší než obyč.

Odesláno

Pratele i ja to neznal a mame ji v aute a ze dostava zabrat a zatim byt je to kratka doba je naprosto v pohode.

Pridavne topeni opakovane radio pripadne tv/dvd lednicka ......

A stale jezdime ;) - zatim tedy ..... :myslim

Odesláno

No mně právě smysl té baterie pro běžné použití docela uchází. Tím nechci říct, že jsi koupil špatně, bude mnohem kvalitnější a s větší životností, než běžná konfekce. Ale řešení s takovým startovacím proudem bych viděl do nějakých extrémních podmínek, kdy je při startování třeba překonávat velké odpory. Pro startování benzínové \"lehkoběžné\" 1,6 je ten startovací proud zbytečný, na druhou stranu pokud člověk často poskakuje po městě, tak mu bude chybět kapacita. Ale jak říkám, určitě jsi nekoupil špatně, nicméně za sebe zůstanu u originálu nebo Varty Silver Dynamic - když vydrží 5 let, tak už pravděpodobně další stejně kupovat nebudu, resp. bude ji kupovat příští majitel auta.:)

Odesláno

No me to taky prislo zbytecne ale jak jsem napsal viz vise po trech letech nam odesla a spoleh na auto ze pojede je u nas na 100% tak se toto zkusilo koupit - pokud vydrzi cca 5-6let jsem spokojeny u nas ma auto zaprah asi o 200% vetsi nez je bezny provoz..... :roker

Odesláno

Pro běžné použití, v našich podmínkách, se to možná nevyplatí. Životnost by ale mohla být třeba dvoujnásobná, ale to nelze dopředu přesně říci. Výhodou jsou malé rozměry a velká síla na start.

Je i varianta, která je určena pro časté startování - taxi, nákladáky atd. Tohle bych viděl do e-HDi, kde je Stop-Start.

Je sice hezké, že baterka bude super, ale v našich končinách je problém s naftou, která zatuhne ... je třeba dobrá baterka, ale taky palivo. Nevím, jak je to u benzínu, tam asi problémy nejsou.

Je na každém, co koupí, já mám obyčejnou, tu největší, co se do kaslíku vešla :D ... do 309 se klidně vešla 100 Ah ;) Ale tam jsem především vozil optimu, startovalo to stejně jako na tu stovku.

Odesláno

Musim oponovat tankujeme DiselGold v PL a ta je na -32°C cena neni o moc vetsi nez Verva.

Ale predevsim ac to sem nepatri motor je tizsi a na nadrz najizdime cca 150-200km vice....

Proste chceme spolehlivost + vykon = dostava o co si rekne.

[upravil dne 5/12/13 20:20 od Lihous]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj. Tak to jste všichni majitelé té lepší baterie. Mně odešla originálka po dvou letech už po záruce. Normálně startovala a najednou zničeho nic s teplým motorem totalní smrt a to nejezdím žádné couračky že by se nemohla dobíjet. Takže asi špatný kus.Koupil jsem vartu za 1350,- 62Ah 640A v prodejně na autobaterie kde mi starou změřili a měl jsem 3% startovací proud.Dnes mi ještě změří dobíjení to vše v ceně.Tak doufám že vydrží trochu déle. Čau a rychlé zimní starty.:roker

Odesláno

To Ajap: Už jsi vyřešil, jakou koupit baterku? Začínám se o to taky zajímat. Auto mi naskočí hned, ale že by baterka točila i po nabití nějak extra rychle (při -1). Přemýšlim před příchodem mrazů kolem -10 (v lednu a v únoru se určitě zima vyřádí), jestli v nejbližší době nedopřát novou. Mam tam origo asi 4 roky. A jak tady čtu, origo asi neni velkej držák. Přemýšlím o té Vartě blue dynamic. Ta je určitě good. Má někdo zkušenost, jak se do naší 308 vejde, a jestli sedí dobře kabely napojení (je tam pelmel s tim červenym krytem, tak abych nenarazil, že to na Vartu nepásne - i když by mělo)

Odesláno

Davis: Nakonec jsem se na to zatím vykašlal. Někde jsem se dočetl, že baterie by se měla vyměnit, když je na cca 60% kapacity. Mně naměřili 53%, ale nebyla úplně nabitá - alespoň 100km trasu jsem jel naposledy někdy před měsícem. Takže teď přes vánoce jízdama po rodině baterku dobiju a pak se uvidí. Naštěstí nejsem na autě existenčně závislý a na hory vzhledem k ročnímu dítěti nepojedem, tak holt přinejhorším nenastartuju :D Ale nemyslím si, že by to nastalo (ťuk ťkuk ťuk), nejmíň bylo zatím -7°C a start byl OK. Základ je mít auto denně v provozu:)

Odesláno
Když jsem měl benzína tak jsem baterii moc neřešil...prdnul jsem tam nějakou 60Ah z OBI a je tam dotěď (5let).....před zimou vždy dobita.....a je bez problémů.

U nafťáků s kupou elektriky jsem ale dal u Strakiho tuto Vartu :

www.battery-import.cz/varta-blue-dynamic/autobaterie-varta-blue-dynamic-74ah--12v--e11?gclid=CMr-mauy-roCFYZd3godzgUAzA

Pro Mirec-308.....dej tam místo origo co píšeš tuto a máš pokoj........zdar

Když už chceš větší,tak v této třídě tuto,jsou na tom lepe jak ty Varty

http://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-premium/autobaterie-exide-premium-77ah--760a--12v--ea770

[upravil dne 21/12/13 11:55 od Milan+]

Odesláno

ale pokud tak do auta dáš optimu 48ah nebo 50 ah máš po starosti když jsem měl starou 206 z bazaru odešla mi baterka po roce a koupil jsem 42ah vartu a nová při mrazech okolo -25 C nastartovala bez potíží budu muset zjistit rozmězy baterku budu mít zs chvíli 4 roky co vím životnost baterie je 4-5 let a někdy možná více ale nevím 5 roků by měla vydžet asi každá

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...