Fruktis Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Zdravím, po dnešní nemilé zkušenosti s agresivním cyklistou, bych se chtěl podělit o tuto zkušenost a zeptat na Váš názor. (Co to tu sleduji, tak sem chodí poměrně rozumní lidé) Šli jsme s manželkou v Praze na Knížecí po chodníku, načež nas dojel cyklista a začal cinkat na zvonek, cestu jsme mu bezproblému uvolnili, a já ho upozornil, že na chodníku nemá co na kole jezdit, ať ho laskavě vede nebo ať jede po silnici. Pán začal sprškou nadávek, počínaje tím, že v dnešním provozu po silnici jezdit nebude, až mi začal nadávat do idiotů a do fracků a pod. Následně jsem ho upozornil, že jestli toho nenechá, tak na něj zavolám policajty, aby ho uklidnili, což pána asi dorazilo a začal být ještě agresivnější, až ke mě přišel a strčil do mě. Nejsem žádnej rváč, abych mu jednu lísknul nazpět, tak jsem to nechal bez nějaký odvetný reakce, a řekl jsem mu, aby mi tedy ukázal označení cyklostezky, když si tak silově vynucoval svůj názor. Poté začal manželce říkat něco ve stylu že rád přijede se podívat na nehodu, až nabouráme. Nicméně, co by mě zajímalo za názor, jak byste pána řešili vy? Případně jaké prvky obrany by jste mi mohli pro případné další nemilé setkání s takovým joudou poradili? A aby to bylo tak trochu i k autům, chováte se vůči cyklistům při řízení ohleduplně? Já tedy cyklistu vždy na silnici respektuji, jako rovnoceného účastníka silničního provozu. A ani tato zkušenost, mě v tom nijak neovlivní. Díky za názory. Edit: K tomu rváči, což nejsem, mám ke všemu dolečovaný výron v kotníku (již měsíc), takže ani nějaké silové reakce z mý strany si dovolit nemohu. Abych uvedl na pravou míru, že do sebe jen nechám strkat. [upravil dne 17/9/13 12:35 od Fruktis] Citovat
Mysak_Bob Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Cyklistu na chodniku strilet (pokud chodnik neni i cyklostezkou, ale to by mel byt vyhrazen pruh). Cyklistu na silnici respektovat (nevztahuje se na cyklisty jedouci po prechodu - takze vlastne na chodniku). Edit: manzelka asi v kabelce nenosi peprak, co? [upravil dne 17/9/13 13:32 od Mysak_Bob] Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 No pepřák nenosí. Ale asi budu muset popřemýšlet o nějakém prostředku na nutnou sebeobranu. Citovat
ChouLu Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Já bych se asi neudržel a už by ji měl zpět... Citovat
Krt€K Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Takže mimo záznam...profackovat a dál neřešit :-D A do záznamu...lze provést občanské zadržení (ale má jasná pravidla), zavolat PČR a řešit... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Pokud do tebe strčil tak te omezil na svobode, tudiž maš pravo se jako bežný občan primerene branit, a pripadne ho i zadrzet na dobu do zjisteni totoznosti, tj do prijezdu policie. Sorry za diakritiku, pisu na slovensky klavesnici PS: prsne jak pise krtek, kdyz te nikdo nevidi tak zmlatit do modra;) [upravil dne 17/9/13 13:48 od Radek Hurvajz] Citovat
oddie Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 To není problém chodci vs cyklisti. To je problém toho, že se tu lidi chovají jako sobečtí idioti zcela obecně. Křičet, jak se něco nesmí umí každý, aby se vzápětí sám v jiné situaci choval ještě bezohledněji. Na silnicích je to vidět zcela nejmarkantněji. Co se týče tohoto typa, jakmile by zastavil a začal nadávat, už by z toho kola nestačil ani slézt. Jak sám jezdím na kole, o to víc mě se*e, když se na něm někdo chová jako agresivní debil, takže bych ho prostě sundal rovnou. Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 Jak jsem psal, nejsem rváč ani silový člověk Vždy jsem myslel, že se dá všechno vyřešit slovně, ale z toho jsem byl dnes vyveden Krtek: Občanské zadržení, to je to, že ho požádám, aby vyčkal na příjezd příslušníků? Mimo záznam nikoho fackovat nebudu, nikdy nevím zda u sebe nemá nějakou zbraň, či to není bruce lee. radek: bráníl jsem se přiměřeně slovně, fyzicky si nevyskakuju... diakritiku neřeším Příště zavolám příslušníky PČR případně MP a basta... [upravil dne 17/9/13 12:56 od Fruktis] Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 Oddie: souhlasím s tvým názorem. Prostě v každé skupině se najde blb, a narazit na blba je to nejhorší. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Pokud je zavolas musis jim rici ze jsi byl fyzicky napaden, jinak ani neprijedou:( S tou zbrani mas pravdu, nikdy nevis co takovejhle agresor vytahne Citovat
vendelinek Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 už vidím Šaldu,jak by ho zmasakroval:D no,taky nejsem žádnej rváč,ale kdyby do mě strčil,určitě bych se nenechal a kdyby se otočil na manželku stoupl bych si před ní a jemu bych řekl \" dívejte se mi sem do očí,když s váma mluvim\" Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Lidi jsou idioti,obcas vyuziju na kole chodnik,kdyz je velky provoz a bylo by nebezpecne s 5letym decjem jet po silnici,ale neohrozuju chodce... toho prudu bych pocastoval taky sproste jako on me a pak by se videlo,pokud by do me sel natvrdo tak bych manzelce rekl at to nahraje na mobil a branil se pro pripad sporu,on by toho hned nechal kdyby si ho nekdo tocil pri protipravnim jednani.... Citovat
vendelinek Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Pokud je zavolas musis jim rici ze jsi byl fyzicky napaden, jinak ani neprijedou:( S tou zbrani mas pravdu, nikdy nevis co takovejhle agresor vytahne fyzicky napaden,když do mě někdo strčí,tak to už je napadení,nebo ne? Citovat
OK406 Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Zachoval si se Fruktis dobře. Pokud není komunikace označena, tak cyklista na ní může akorát vést kolo. A to, že si se mu bez verbálního náznaku uhl a jen si jej upozornil, tak to je z tvé strany šlechetné. To, jak se zachoval cyklista a jeho následné verbální napadání a chování, tak to už je něco jiného. Nejen, že se dopustil přestupku (jízda na chodníku, ale u porušil ustanovení § 47 zák. č. 200 Sb. Přestupkový zákon. Měl si jeho chování nahrát na mobil a následně zavolat 158 nebo 156 pokud ji máte. Ale ty by asi volali na 158. Ale myslím si, že tím by si jej ještě více ,,vydráždil\". Jinak nejlepší řešení by bylo, jak píší ostatní např. oddie. . Ale toto chování některých jedinců je dané dobou a společností. I s takovým to jednáním přicházím v práci do styku. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Pokud je zavolas musis jim rici ze jsi byl fyzicky napaden, jinak ani neprijedou:( S tou zbrani mas pravdu, nikdy nevis co takovejhle agresor vytahne fyzicky napaden,když do mě někdo strčí,tak to už je napadení,nebo ne? Ano je Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 Radek: Tak fyzicky sem napaden byl, o tom žádná, o tom jak mě chtělon proplesknout taky žádná, jen se z toho musím příště ponaučit, a chovat se poněkud jinak. Vendelinek: na manželku by si to naštěstí dovolit nemohl, i když i na ní měl řeči, ale stál jsem mezi ním a jí, takže bych to schytal já. Šalda to je místní \"masér\" blbů? Charlie: pokud neohrožuješ chodce, tak není problém, pokud jedeš s děckem po chodníku, tolerance musí být o tom žádná Natočit ho to mě v tý chvíly nenapadlo Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 OK406: Díky. 156 taky máme S názory, že ho vyřešit ručně a stručně souhlasím, leč na to i při svých necelých dvou metrech nemám figuru Citovat
KapriQ Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Takychto narusenych ludi beha okolo nas vela... Tiez som mal podobnu skusenost ako ty, ale taku, ze som siel po ceste, a typeq mal tendeciu na drzovku ist na prechod pre chodcov, a toto vyslovene nemam rad ked za mnou nie je ani jedno auto, a proste ten clovek nevie ani par sekund pockat kym prejdem, nemusim zbytocne brzdit... tak som ho samozrejme ze nepustil, i ked som mal nohu na brzde to je jasne, a potom som zastavil pri jednom OC, a zrazu ma niekto buchne po ramene a zacne mi nadavat, a vyhrazat mi , ze uz to je nahlasene na policii , tak som sa iba zasmial, a hovorim aby som nezavolal policiu ja, ked ani nevie ako sa ma spravat, ze aj on je ucastnik premavky a ked uz chcel ist tak smelo na prechod, tak jeho povinnostou je sa ubezpecit ze moze bezpecne prejst cez cestu atd. Tiez nie som typ cloveka, ktory riesi nieco bombami do cela, ale v tento moment , keby sa ma este raz dotkol, tak by mu letela. A v tvojom pripade by som spravil asi to iste, alebo ho len ignoroval,ale keby do mna strcil este raz, uz by som mu vypalil a bolo by mi to jedno ... je to smutne, ale musim uplne suhlasit s nazorom oddie-ho. Dnes su ludia k sebe totalne bezohladni, bez respektu, proste kazdy pozera sam na seba... co uz narobime ... [upravil dne 17/9/13 13:33 od KapriQ] Citovat
Fruktis Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 jj co naděláme, ale aspoň ze mě už vyprchali negativní emoce, a budu moci v klidu usednou za volant Citovat
P607Olda Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Agresivita roste, přečtěte si po sobě předchozí příspěvky, jaké procento pisatelů vyzývá k bitce. Že by se lidi k sobě měli chovat hezky, to už většinou nikoho ani nenapadne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.