Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Fólie na karoserii

Recommended Posts

Odesláno

Sháním info o fóliích na plechy, má někdo zkušenosti? Zvažuji to jako levnější alternativu k lakování zničené kapoty, střechy a víka kufru. Nechci žádný karbon a podobné blbiny, nejlíp čistě tmavě šedou nebo černou. Zajímá mě kolik to stojí, z jakých značek vybírat, jak se to lepí, jak dlouho to vydrží a tak. Díky. :papa

Odesláno

U tohoto jsem nechal dělat skla, dělá i karoserie. Vypadal velmi odborně, práci udělal perfektně, dělá prý i hotely a banky atd. Na cenu se ho zeptej.

http://www.lv-cars.cz/

Lakování by vyšlo asi 2500 na díl, tedy celkem tak 7500. Zkus poptat tady: http://www.autoservischladek.cz/

Případně koupit kapotu a kufr na vrakáči (anebo na klubu) ve správné barvě a lakovat jen střechu (anebo tu nechat tak). Poptávej, potřebuješ nejprve sehnat informace.

Je otázka, zda do toho dávat peníze, anebo zda si je raději nechat na nutné věci, jako brzdy a podvozek. Hodnotu auta tím moc nezvýšíš, jde jen o Tvůj pocit.

Odesláno

Jak píše KapriQ; lak je propálený až na plnič kombinací švestek a vysokých teplot, auto měsíc stálo a takhle to dopadlo.

sv_kapota.jpg

sv_viko.jpg

Oldo, díky za odkazy. Informace průběžně sháním, na plechařinu v barvě už mám inzerát tady, i na bazarových stránkách. Bohužel tohle není zrovna běžná barva 406tek. Je fakt, že tohle není tak důležité. Ale časem to rozhodně nějak dát do pořádku chci.

Podle toho co píše Milan+ bude nejlepší na folie zapomenout, a čekat až se objeví díly v barvě, nebo holt lakovat.

Odesláno

daj tam kludne foliu ale aby sa to tam hodilo nie nejaku super tuzing... folia je lacna urcite by ti to niekto nalepil co to vie za mensi peniaz... lakovanie bude drahsie asi 3 nasobne od folie.. a folia sa nekrci ani nezlieza ked tam das primer takto to mam na niektorych autach uz cca3 roky a stale pohoda...

Odesláno

Tyhle rovný díly nalakuješ za páš šupů - zadní víko 1500,- kapota 2000,- i s přípravou. Teď jsem dával zadní dveře na Oktávku a stálo to i s kitováním 2000. A to dělal na autě a byla to metalíza.... Kolik by stála fólie nevím a ani nechci tak hluboko bych neklesnul.

Odesláno

Oddie: Takový je plán n°1. Objektivně za to ten krám nestojí; tohle lakovat, to bude přímo exemplární příklad vyhozených peněz. Nicméně už s ním nějakou dobu žiju a dělal jsem toho na něm dost, takže vím co můžu čekat. Novější rozhodně v plánu nemám. Tohle mi vyhovuje, údržba, pneu, provoz celkově stojí pár korun. Zatím nemám důvod vyhazovat peníze za novou plastovou eurokrabici, to příjde až s prvním dítětem – kvůli (ne)bezpečnosti 406 – a to prozatím v plánu není.

banan1987: To je právě ten problém, nemůžu najít nějakou slušnou, ne-tuzingovou. Za to bych se styděl, to to radši nechám jak to je, než lepit karbon.

koblih69: Měl jsem za to, že zrovna kapota a střecha sežerou nejvíc barvy. Proto jsem počítal, že materiál a práce výjde na víc než píšeš. Když rozdíl nebude tak markantní, tak na folii samozřejmě kašlu, ono, taky se mi to nepozdává.

P607Olda: To je právě to – teď už nejde o hodnotu auta, ale o můj iracionální pocit. Auto bylo docela hezké, na svůj věk, a tohle mě vážně mrzí. Jezdím docela dost, a nemůžu se na to každý den dívat, dřív nebo později by mi stejně povolily nervy a nechal bych to opravit. Jasně, že bych ty peníze mnohem radši uložil bokem na důležitější věci (ideálně necpat to do auta vůbec), proto zjišťuji možnosti, jaký způsob opravy by mě vyšel na nejmenší, přijatelné peníze.

Díky všem za rady. Zatím to vypadá, že po zimě uženu kamaráda garážníka a vezme se to u něj. Nebude to ideální, ale aspoň to bude souvislá vrstva.

Odesláno

No, garážníka jsem uhnal jednou, na Fiat 500, a pak jsem rok litoval a pak jsem to nechal udělat pořádně.

Možná si teď nedovedeš představit, jak špatně to může dopadnout, levně.

Odesláno

Tak si může nechat za tři kila namíchat sprej, vždycky si trochu stříknout do víčka a zamalovat ty díry štětečkem. Nestojí to skoro nic, nebudou tam fleky jiné barvy a celkově je to odpovídající určení auta...

Odesláno

Mě dělali karbon tu www.foliaset.cz ale pokud tam máš díry tak je musíš zakytovat jak pod lak.. Pač folia ti tu díru nezakryje. Folia kopiruje povrch na kterým je nalepena. Proto já mám na autě karbonovou abych ty vyšisovaný lavóry od slunka nemusel tmelit. Pod karbonem se to ztratí.

Odesláno

Spravil by som to tak ako pise oddie, uz som to aj raz pisal... pripadne s tym lakom na nechty, osobne som to neskusal ale pocul som o tom. Nemas tymto co stratit, ked to nakoniec budes chciet aj tak prelakovat.

Ak by si tam chcel dat foliu, tak vobec neviem akej farby k takej pekne farbe auta, to by vyzeralo asi nic moc :/...

Odesláno

Zbylo mi trochu barvy z předešlého lakování. Už jsem to štětečkem zamaloval, udělám fotky. Méně to bije do očí, ale hezké to není (to ani nikdo nečekal). Jako provizorka ale fajné. Časem seženu plechařinu v barvě, nebo to dám kamarádovi, a do přípravy na lakování se zapojím.

Kamarád už má dost nalakováno, dva roky zpátky mi dělal blatník na 306, včetně vyklepání promáčkliny, a dodneška v pohodě. Nic se neloupe, žádné bublinky. Má kvalitní kompresor, pistole, a dělá v boxu. Už jsem rozhodnutý, nechám si to od něj nacenit a uděláme to spolu.

P607Olda: Popravdě, tuším. Nechal jsem u garážníka lakovat blatníky, a po roce se pod lakem dělají bublinky. To se musí taky opravit, takže to aspoň udělám přijednom, z jedné dávky barvy. Vím že je to risk, ale vím do čeho jdu, a aspoň u toho budu (vynutím si pořádné obroušení a přípravu, vrstvu zinku pod plnič, atd.).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...