Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi neumím hledat,ale potřebuju koupit na zimu nějaký kola,protože to vyjde levněji než pořád přezouvat na zimní a letní.Potřeboval bych vědět rozměr disků a pláštú v 15,když mám origo i v techničáku napsaný 7.0 J16 ET 32 a pláště 215x55.Pokud bych sehnal za slušnou cenu 16 tak je tam dám,ale ty 15 mají z ekonomickýho hlediska něco do sebe.

Odesláno
Asi neumím hledat,ale potřebuju koupit na zimu nějaký kola,protože to vyjde levněji než pořád přezouvat na zimní a letní.Potřeboval bych vědět rozměr disků a pláštú v 15,když mám origo i v techničáku napsaný 7.0 J16 ET 32 a pláště 215x55.Pokud bych sehnal za slušnou cenu 16 tak je tam dám,ale ty 15 mají z ekonomickýho hlediska něco do sebe.

Obávám se, že tudy cesta nevede. 308 SW s tímto motorem nemá 15\" v techničáku -> riskuješ problém s pojišťovnou při havárii a také s policií při důkladnější silniční kontrole a STK taky neprojdeš.

Nejprve by bylo třeba nechat dopsat 15\" do techničkáku a pak se bavit o tom kde a jak levně nakoupit.

Jsem a tom stejně a pokud se Ti to povede, dej vědět jak jsi to docílil.

Odesláno
Ocelové disky 6,5Jx15 ET27 a pneu 195/65R15 ale na 2.0Hdi je asi nedáš.

Ještě mne napadá jedna otázka: Vejdou se do nich přední kotouče s brzdovými třmeny? Teď tam mám 16\" hliníky a mnoho místa nezbývá. (pokud pomineme oprávní problémy)

Za mě by tam stačilo obout 205/55 16\" - ovšem také neschválené pro tento typ :(

Odesláno

V technické charakteristice na stránkách Peugeotu jsem se dočetl rozměr pneu 195/65 R15 jak píše Laďa,ale bylo to motorizace 1.4 benzín.Rozměr disků tam nebyl.HDi má větší brzdový kotouče,6e to tam nevejde?

Odesláno
V technické charakteristice na stránkách Peugeotu jsem se dočetl rozměr pneu 195/65 R15 jak píše Laďa,ale bylo to motorizace 1.4 benzín.Rozměr disků tam nebyl.HDi má větší brzdový kotouče,6e to tam nevejde?

Průměr kotoučů závisí na hmotnosti a maximální rychlosti -> 308 s 2.0 HDi 100kW je nejtěžší z řady a skoro i nejrychlejší

Odesláno

Nemá, 6.5 nebo 6 je šířka disku a mělo by to akorát vliv na šířku pneu, kterou by jsi na to chtěl nasadit. 195 nasadíš na šířku disku 5.5 - 7.

[upravil dne 6/9/13 21:48 od Laďa]

Odesláno
invalida: mas tam 302mm kotuce, na 15\" zabudni

Už jsem na 15 zapoměl tedˇmám slíbený celý kola za slušnou cenu tak uvidím co z toho bude

[upravil dne 8.9.13 17:41 od invalida]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj...

Zkusím oživit tohle vlákno.

Přezouvání se blíží a já bych si rád pořídil druhou sadu kol na léto.

Na originál hliníkách jsem nechal zimáky a letní bych nazul do něčeho nového.

Je možné Vás tady poprosit o nějaké Vaše fotky, jak vypadají různé disky přímo na autě.

Virtuální prohlídky kol na některých stránkách vypadají divně. :(

Případně připsat klidně značku, typ a parametry disku.

Mě zaujalo například toto:

Platin P58 Full Black 7x16 4x108 ET25 65.1 černý

http://www.mojeelektrony.cz/platin-p58-full-black-7x16-4x108-et25-65.1-cerny.html

Díky moc za pomoc s výběrem...

Jenda

Odesláno

Záleží jestli chceš (můžeš) na léto 16\", 17\", nebo 18\" a jaký máš rozpočet.

Já používám na zimu 16\" Dezent F, jsou relativně levné, vypadají dobře, ale na léto nevím. Jelikož jsou celoroční, nejsou hliníkové, ale ocelové a tím pádem dost těžké.

4cd5311e59fb4.jpg

508d08c271695.jpg

viděl jsem je i v 17\", ale už to není ono, to kolo je pak hodně otevřené.

Samozřejmě bych doporučil originály (dost dobrý jsou ty17\" co dávali do verzí Sportium) a to jak 16\" tak 17\" a 18\", bohužel ceny jsou hodně nadsazené a pokud netrefíš nějaký výprodej ... :bojim

[upravil dne 15/3/14 09:10 od matii]

Odesláno

Kdyby byla tahle kola ocelová, tak má každé nejmíň 30 kg... Nechtěl jsi napsat kovaná? No ale stejně, já na hliníkových kolech najel už 4 zimy a nevypadají, že by jim to nějak ublížilo.

Odesláno

Ty disky nejsou ani ocelové, ani kované, ani celoroční. Jsou to obyčejná litá kola ze slitiny hliníku. Že jsou těžké je dáno tím, že je to lowend. Jedny z nejlevnějších kol, ale vypadají dobře. Zimu přežijí všehny dnešní disky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...