Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Cest. Nemám vůbec sajna v čem to spočívá. Jen jestli by jste mi mohli říct co mám zkontrolovat po někom co to bu kontrolovat za moje peníze. popř pokud někoho takového znáte z mého okolí rád nekomuza kontakt podekuju. Citovat
Guest StibTo Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Tohle budem absolvovat na Jahodnici ted ve stredu, muzu se kdyztak poptat, co to obnasi, pripadne pak predam kontakt. Citovat
MJSytic Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 K nám přijede vždycky Ladra z Vinoře. Shrábne prachy za celou bytovku. Rozebere každýmu půlku kotle. Spr*á nás na 3 doby, že máme v expanskách jen vodu a žádnej vzduch. Propláchne nějaký ty plechový části horkou vodou. Nasadí tam nějaký to kurvítko, aby měl do půl roka kšeft a jede domů Citovat
kveton Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 k nám vždycky přijede maní, rozebere kotel, vyluxuje prach, něco proměří a jede domu Citovat
Vvitty Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Prijede, castecne rozebere, zkontroluje jestli neni nekde dira, pripadne vyluxuje, zjisti jestli funguji horaky a neutika nekde plyn. Napise papir s razitkem a na rok mas pokoj (papir by mel byt kazdorocne novy dle predpisu, ale vetsinou to lidi tak neresi). Doporucuji neodkladat a zaridit jeste ted, za chvili zacina topna sezona a vsichni revizaci budou mit plne deníčky. Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Pe.Tře - k nám přijde maník přes Junkerse zítra, mám se zeptat zda dělá i meziměsto? Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 zatím v poho diky . par tipu mam , ted uz vim ze stoprocentne musim najit papir predesle revize a revizeplyn kotle se dela1x za 3 roky a jednou rocne je jen kontrola kotle . Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Jj petře je to obdobné jako u elektřiny tedy rozvodů. Po mě chce revizák 1. Výcozí revizi plynové přípojky 2. protokol o vpuštění plynu 3. výchozí a poslední pavidelnou revizi kotle Jen tak imochodem - kdy máš poslední pavidelnou revizi elektro a hromosvodů? A aby se to nepletlo tak taky komínu. Už jenom čekám, kdy bude povinná taky revize vodovodu a odpadu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 tvl mam ja vůbec hromosvod? jdu mrknout komin nemam Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Kotel máš a komín nemáš? Kam jde tedy odtah? Perpetuum mobile Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Teoreticky komín mít nemusí. Pokud má kotel \"TURBO\" tak stačí stejný výstup pro splodiny jako např. u digestoře (díra skrz zeď) obdoba jako třeba u gamat. Hodně se používá v panelácích. Citovat
Péťa Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Normální turbokotel. Nepotřebuje komín, jen rouru ven. Na elektriku v domě snad nepotřebuji pravidelné revize, stačí výchozí. Nebo snad jo??? Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Dík za info, do budoucna se hodí. Proč? Od kotle máme momentálně komín z plechových rour (asi) a mám info že až nám kotel odejde, musíme k němu udělat i nerez komín, bratru za cca 1000,- Kč/m. No a na střechu je to 18 m, takže info o kotli bez komína je hodnotná informace Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 Peto http://www.revize-elektro-plyn.cz/legislativa Citovat
MJSytic Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Dík za info, do budoucna se hodí. Proč? Od kotle máme momentálně komín z plechových rour (asi) a mám info že až nám kotel odejde, musíme k němu udělat i nerez komín, bratru za cca 1000,- Kč/m. No a na střechu je to 18 m, takže info o kotli bez komína je hodnotná informace No co, oželíš noční oblohu ve třech místnostech a máš na komín Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Petře - to je suprová informace. Schválně - jak často používáš třeba např TVP, vysavač, mixer, Tvoje drahá polovička fén, vrtačku - prostě všechny elektricé přístroje,které v domácnosti máš? Všechny tyto přístroje podléhají podle normy prvidelné revizi a to podle druhu (četnosti) používání. To se týká např. i prodlužováků. U ná ve firmě má každé takové zažízení svojí kartu a na sobě nalepený štítek s poslední revizí a měl bys vidět ten \"Rachot\" když kontrola zjistí prošlý termín. Kdy naposledy jsi nechal zrevidovat např varnou konvici nebo elektrickou varnou desku - ta Tě opravdu může i zabít. Pro úplnost - jsem revizní technik elektro. Pro úplnou úplnost - kdo tohle v domácnosti řeší? Co bych ale rozhodně nepodceňoval, je pravidelná revize elektro rozvodů v nemovitosti. V případě průšvihu je to jedna z rozhodujícíh informací pro určení výše odškodnění u pojišťoven. [upravil dne 2/9/13 18:18 od FrantaCV] Citovat
Péťa Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Ale snad je rozdíl mezi firmou a domácností. Ve firmě také revize děláme. No, vidím, že si budu muset rozšířit vyhlášku z §7 na §9 Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2013 Autor Odesláno 2. září 2013 při představe kolik je doma nabijecek a vůbec věci na el. by me asi vysledna cena revize položila na zem hned dvakrát. vidim to tak max rozvody , a venkovni pristresek a fertig , samo plyn. jinak hromosvod nemam a komin mam ale je to jen připrava kdybych chtěl dat do obývaku krb. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Rozdíl mezi domácností a firmou je i podle vyhlášky, ale jaká je rozdíl mezi varnou konvicí, vrtačkou nebo prodlužovákem používaným doma nebo ve firmě?? Vadný prodlužovák Tě zabije v kanceláři stejně jako doma v obýváku. Rozdíl je jen v tom, že domů Ti žádná kontrola nepřijde a malér se řeší až k němu dojde. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 jinak hromosvod nemam To docela riskuješ. [upravil dne 2/9/13 18:26 od FrantaCV] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.