Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cest. Nemám vůbec sajna v čem to spočívá. Jen jestli by jste mi mohli říct co mám zkontrolovat po někom co to bu kontrolovat za moje peníze.

popř pokud někoho takového znáte z mého okolí rád nekomuza kontakt podekuju.

Odesláno

Tohle budem absolvovat na Jahodnici ted ve stredu, muzu se kdyztak poptat, co to obnasi, pripadne pak predam kontakt.

Odesláno

K nám přijede vždycky Ladra z Vinoře. Shrábne prachy za celou bytovku. Rozebere každýmu půlku kotle. Spr*á nás na 3 doby, že máme v expanskách jen vodu a žádnej vzduch. Propláchne nějaký ty plechový části horkou vodou. Nasadí tam nějaký to kurvítko, aby měl do půl roka kšeft a jede domů :D

Odesláno

Prijede, castecne rozebere, zkontroluje jestli neni nekde dira, pripadne vyluxuje, zjisti jestli funguji horaky a neutika nekde plyn. Napise papir s razitkem a na rok mas pokoj (papir by mel byt kazdorocne novy dle predpisu, ale vetsinou to lidi tak neresi).

Doporucuji neodkladat a zaridit jeste ted, za chvili zacina topna sezona a vsichni revizaci budou mit plne deníčky.

Odesláno

zatím v poho diky . par tipu mam , ted uz vim ze stoprocentne musim najit papir predesle revize a revizeplyn kotle se dela1x za 3 roky a jednou rocne je jen kontrola kotle .

Odesláno

Jj petře je to obdobné jako u elektřiny tedy rozvodů.

Po mě chce revizák

1. Výcozí revizi plynové přípojky

2. protokol o vpuštění plynu

3. výchozí a poslední pavidelnou revizi kotle

Jen tak imochodem - kdy máš poslední pavidelnou revizi elektro a hromosvodů? A aby se to nepletlo tak taky komínu.

Už jenom čekám, kdy bude povinná taky revize vodovodu a odpadu.:grr

Odesláno

Teoreticky komín mít nemusí. Pokud má kotel \"TURBO\" tak stačí stejný výstup pro splodiny jako např. u digestoře (díra skrz zeď) obdoba jako třeba u gamat. Hodně se používá v panelácích.

Odesláno

Dík za info, do budoucna se hodí.

Proč?

Od kotle máme momentálně komín z plechových rour (asi) a mám info že až nám kotel odejde, musíme k němu udělat i nerez komín, bratru za cca 1000,- Kč/m. No a na střechu je to 18 m, takže info o kotli bez komína je hodnotná informace

Odesláno
Dík za info, do budoucna se hodí.

Proč?

Od kotle máme momentálně komín z plechových rour (asi) a mám info že až nám kotel odejde, musíme k němu udělat i nerez komín, bratru za cca 1000,- Kč/m. No a na střechu je to 18 m, takže info o kotli bez komína je hodnotná informace

No co, oželíš noční oblohu ve třech místnostech a máš na komín ;):aut

Odesláno

Petře - to je suprová informace. Schválně - jak často používáš třeba např TVP, vysavač, mixer, Tvoje drahá polovička fén, vrtačku - prostě všechny elektricé přístroje,které v domácnosti máš? Všechny tyto přístroje podléhají podle normy prvidelné revizi a to podle druhu (četnosti) používání. To se týká např. i prodlužováků. U ná ve firmě má každé takové zažízení svojí kartu a na sobě nalepený štítek s poslední revizí a měl bys vidět ten \"Rachot\" když kontrola zjistí prošlý termín.

Kdy naposledy jsi nechal zrevidovat např varnou konvici nebo elektrickou varnou desku - ta Tě opravdu může i zabít.

Pro úplnost - jsem revizní technik elektro.

Pro úplnou úplnost - kdo tohle v domácnosti řeší?

Co bych ale rozhodně nepodceňoval, je pravidelná revize elektro rozvodů v nemovitosti. V případě průšvihu je to jedna z rozhodujícíh informací pro určení výše odškodnění u pojišťoven.

[upravil dne 2/9/13 18:18 od FrantaCV]

Odesláno

při představe kolik je doma nabijecek a vůbec věci na el. by me asi vysledna cena revize položila na zem hned dvakrát. vidim to tak max rozvody , a venkovni pristresek a fertig , samo plyn.

jinak hromosvod nemam a komin mam ale je to jen připrava kdybych chtěl dat do obývaku krb.

Odesláno

Rozdíl mezi domácností a firmou je i podle vyhlášky, ale jaká je rozdíl mezi varnou konvicí, vrtačkou nebo prodlužovákem používaným doma nebo ve firmě?? Vadný prodlužovák Tě zabije v kanceláři stejně jako doma v obýváku. Rozdíl je jen v tom, že domů Ti žádná kontrola nepřijde a malér se řeší až k němu dojde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...