Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zajímalo by mě co je lepší a jaké barvy použít. Zajímá mě to na kov.

Barvy vodou ředitelné a ještě před tím použít základovku (např. Eternal, Formex)

Barvy syntetické

Barvy vodou ředitelné bez základovky (např. Antirezín)

Chci natírat dost věcí venku a chtěl bych poradit co na to.

[upravil dne 27.8.2013 10:37 od Francouz_407]

Odesláno

Na kov na ven Alkyton, vodou ředitelné jsou na ho... Nebo alternativně Formex/Synorex apod. syntetický základ a na to syntetickou vrchní, ale stejně se tím prd ušetří.

Odesláno

Já mám zase rád vodou ředitelné ;) Pak jen umyju štětku pod tekoucí vodou a jdu na večeři :D

A na dřevo používám Tikkurilu, docela vydrží.

[upravil dne 27.8.2013 11:14 od Peta]

Odesláno

Dobrý je alkyton,len vyššia cena,ale sa oplatí.Natretá hojdačka,stolík zo šijacieho stroja,sud na vodu...po 2 rokoch stále ako nové.Kladivková - kováčska štruktúra mi učarovala.A matné zamatové odtiene tiež perfektné.U nás cena za 700g cca 13€.

Odesláno

Na kov? Co to bude za \"věci\"? ;)

Já bych volil syntetiku...

Třeba Hostagrund 2v1, což je právě syntetická výborná barva. A nebo třeba barvy Hammerite.

Jo a pak tu máš \"chytré\" barvy, myslím že Antirezin, rychle zasychá, dělá silné vrstvy, ale nedoporučuji na velké plochy - jsou to drahé barvy. A povrch je spíše takový matný...

Odesláno
Alkyton je něco podobnýho jako Hemeroid?

Hemeroid :D tím jsi mě dostal...

Antirezin je něco jako Hammerite. Je to výborný ochranný nátěr proti korozi, myslím tím Hammerite...

Odesláno

Hemeroidem jsem dělal, na můj vkus byla ta barva taková moc \"živá\" (sakra, jak se dělaj uvozovky dole?), ale finální výsledek je docela v poho....

Odesláno

když jsme s tátou natírali střechy garáží vodou ředitelnou barvou, tak po roce to bylo v háji. Po tom, co se to natírá alkytonem to vydrží 2-3 roky

Odesláno

Ještě se zeptám, máte nějakou zkušenost z fasádníma barvama? Potřeboval bych přetřít garáž a mám tam nový štuk z části a stará mnichovská barva. Vše bych to potřeboval přetřít jednou barvou, aby zakryla i tu původní (světlounce zelená). Jsou nějaké silikonové fasádní a pak mi doporučují Mistral.

Odesláno

super je dvousložková barva JOTUN

a když pod vrchní dáš ještě základní,vydrží až 20 let:)

alp.png

mám na chalupě s tim natřenou střechu už asi deset let,bral jsem to chlupatym válečkem na zeď,vrstva +-2000mq se základem,do dnes drží super,nikde ani prasklinka:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...