Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pokud auto znáš pak je to totální nesmyls, který razí servisáci VW (resp koncernu obecně). Prostě přenáší svojí bohapustou tupost i na jiný značky a tím si to zjednodušují.

Odesláno
Skočený rozvody u 807 mají jinej důvod, zvlášť v zimě a ten výměnou nevyřešíš ;) 240 tis. normálně a 180 tis. ve ztíženém provozu je OK.
Ale ten problém sa týka 2,2 HDi.
Odesláno
mě bylo doporučeno vyměnit rozvodový řemen v 90tisících od původního majitele:(,ale to mělo asi svůj důvod

Jo, protože už to za sebou mělo druhých 90tis, nejen těch prvních...

Odesláno

1. pravděpodobnost, že 10ti leté auto má 220 ti je minimální.

2. není pravděpodobné, že bych kupoval nové auto a měl je 10 let.

3. pokud bych už kupoval nové auto a měl je 10 let, tak bych postupoval podle doporučení výrobce - tedy rozvody bych vyměnil v doporučeném intervalu. Pokud se totiž nějaký problém objeví, tak výrobce vydá doporučení interval zkrátit a já určitě nejsem chytřejší než výrobce.

[upravil dne 26/8/13 23:04 od koblih69]

Odesláno

Ad těch předepsaných 10 let - když jsem kupoval to moji 806 (HDI RHZ), byla 11 let stará, najeto měla 143tis km a rozvody původní. Ten, kdo ji dovezl byl zcela v klidu, vždyť předepsaný interval je přeci 160tis... Já jsem tedy nevydržel a vyměnil je prakticky hned (no, úplně hned ne, pár set km jsem s tím taky najel), a řemen i přes to stáří byl ještě pořád v pohodě, žádné nadměrné opotřebení ani prasklinky. Neriskoval bych to, stojí pár stovek, ale těch dalších 20tis by podle mě dal s rezervou.

Odesláno

Prostě, podle výrobce je u motoru RHR výměna rozvodového řemenu předepsána při 240k km, při ztížených podmínkách 180k km. Většina majitelů a i servisáků ho mění při 180k km. Samozřejmě pokud jsou jasné km a není starší, tuším, 10ti let..

[upravil dne 26/8/13 23:15 od HonzaZ]

Odesláno

OK. Na Renaulte Mam predpis 120 napriek tomu občas menim ako som spominal aj neskor kedze vacsinou ten rozvod má iba nieco okolo roka . A na Evasione max 120. Ale ozaj by má zaujimalo či je este nejaky výrobca s takym velkym intervalom.:myslim

Odesláno

Zalezii od konkretneho vozu ja som menil pri 120000km a remen uz mal toho akurat dost. Medzi vackou a cerpadlom sa dal rukou prehybat asi 3,5cm. Sponovakom uz sa nedal dosponovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...