Ajap Odesláno 18. leden 2014 Odesláno 18. leden 2014 Dneska jsem si konečně krátce projel novou 308. Jel jsem s autem v prostřední výbavě s 1,6 HDI 68kW. Jelo to na ten výkon moc pěkně, auto působilo příjemně živě (zas nějak extra jsem to nehonil). Podvozek je parádně komfortní a tichý - mnohem lepší, než minulá generace. Zkusil jsem projet jednu \"osvědčenou\" panelku a nestačil jsem zírat - jelo to prakticky jak po hladkém asfaltu a opravdu potichu. Schválně jsem tam pak zajel s mým autem pro srovnání - filtrovalo taky dobře, ale ne TAK dobře a bylo to víc houpavé a mnohem hlučnější. Jinak nechápu novináře, co si furt stěžujou, že nevidí na budíky nad volantem. Jsem relativně malej, mám 1,75m, sedačku jsem měl nízko, volant úplně nahoru a mezi budíkama a volantem byla několik cm mezera. U klasických budíků se volant kolikrát nastavuje mnohem hůř. Přístroje jsou krásně čitelné, člověk opravdu nemusí tolik přeostřovat - za tohle zaslouží kluci francoužští pochvalu. Horší je ten dotykáč na klimu. Je to jako psát sms na dotykovém telefonu - jde to, ale klasika je lepší. Naštěstí autoklimu člověk nastaví jednou a pak už to neřeší, tak to není tak hrozné. Citovat
Mishanthrope Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Taky nechápu neustálé nářky nad budíky nad volantem. Taktéž jsem s nimi neměl sebemenší problém, zato při standardním provedení mi věnec volantu u spousty aut zakrývá horní část budíků. A ten dotykáč je asi taky jen o zvyku, spíš záleží, jak dlouho vydrží. Citovat
Davis Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Souhlas, budíky mně taky nevadí. S dotykáčem bych tolik problém neměl. Tlačítka jsou na dotek lepší, ale dotykáč zase nabízí víc funkcí hmatem v jedné oblasti - takže jakmile se člověk práci naučí, věřím, že je usnadněná. Taky sem se bál dotykovýho telefonu a ted uznávám, že v leččems umožňuje rychlejší průchod menu, funkcí. Ale jasne, v autě vnímáme jako lepší tlačítka cítit po hmatu. Na druhé straně je tu riziko, že když odejde displej, tak si v autě ani nenastavíte teplotu... Něco ale taky musí vydržet. [upravil dne 28.1.14 13:04 od Davis] Citovat
_martin Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Ahoj. Chci si koupit novou 308 a nevím jestli si mám vzít motor 1,6 HDI nebo 1,6 THP. Jak jsou na tom se spolehlivostí? Citovat
pežotík Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 308 sw \"live\". http://youtu.be/HAfrU3gfHTU. Sem zvedavi na realitu,jak vsichni tady. havran400 ohodnotil 1 Citovat
pežotík Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Chybicka se vloudila,pardon http://youtu.be/HAfrU3gfHTU havran400 ohodnotil 1 Citovat
Mishanthrope Odesláno 31. leden 2014 Odesláno 31. leden 2014 Ahoj. Chci si koupit novou 308 a nevím jestli si mám vzít motor 1,6 HDI nebo 1,6 THP. Jak jsou na tom se spolehlivostí? Taky jsem pro 1,6 HDi 115k . Citovat
Ajap Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Z toho kombíku jsem takovej rozpačitej, ten subtilní předek působí vůči té mase hmoty na boku jak z jiného auta Hlavně při pohledu šikmo ze předu. Ale třeba je to dané těma \"zimníma plecháčema\", kdy kola tu masu nerozbijou a v podběhu je vidět jen černo. Citovat
Mojo2 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 tak jsem konečně svezl novou 308, motor 1,6 THP. Dojmy? Oproti staré 308 je to ve vnitř o dost menší, takový stísněný. Jako bych seděl ve fabii... Volant je úplně v pohodě, budíky taky. Je na ně pěkně vidět a ten otáčkoměr mě taky vůbec nevadil. Dotykový displej je o zvyku a že by nějak vadil to ne. Co mi trochu vadilo je, sice krásná hliníková hlavice řadící páky, že dnes ráno pěkně studila. Na zimu nic moc. Zadní okno je taky pěkně malinké... Dojem z jízdy byl ale super. Jsem zvědavej na ten kombík, ale nějak nevím jestli bych do toho auta šel... asi ale jo, kdybych neměl srovnání s vnitřním prostorem staré 308. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 já mám jen statické dojmy-byla to nejnižší verze tzn. bez dotykáče s poměrně příšerným plastovým volantem, jehož velikost mně ale nevadila. Po zvednutí sedačky jsem v pohodě viděl na budíky a zároveň vystupování/nastupování bylo díky zvednuté sedačce skoro jak do staré 308. ALE jak píšeš, celkově hrozně malý. Za sebe jsem si sednul (176 cm) ale místa je vzadu výrazně méně. Čelní sklo malý, nesnáším tyhle výhledy/průzory jak z tanku. Mimochodem, jak se ti za jízdy ovládal dotykáč, to by mě zajímalo. Hliníková hlavice řádící páky,to prostě musel vymyslet jedině inteligent z Francie. Jeden přešlap za druhým. Jinak jak říká moje žena k 308ce: máš to auto nějaký okousaný, ale alespoň to není tuctovka, ta nová 308 je jak \"ňákej Fiat\" verze kombi by měla mít delší rozvor, takže alespoň v podélném směru by to mělo být lepší. Za sebe říkám: nová 308 NEEE. [Edited on 26/3/14 11:50 by Onkel Konrad] Citovat
Mojo2 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 displej se ovladal docela dobre, jen si chce zvyknout kde co hledat, ale problem jsem s tim nemel. Co mi trochu vadilo bylo, ze se da nejaka nabidka vyvolat i z tlacitek na volantu, ale zavrit se jiz musi na displeji (ona teda po chvili zmizí, ale i tak...), zrovna tak prepinani infa palubniho pc na pacce steracu. Vyvolava to ve me kontroverzni pocity, je jasny ze na kazdym aute si clovek neco najde... Design je fakt dobrej, jizda taky, ale jinak zlatej vnitrek stary 308 Citovat
kalyy Odesláno 27. březen 2014 Odesláno 27. březen 2014 Pred tyzdnom som kupil novu 308ku po vymene mojej starej 307ky. Rozdiel v jazdnych vlastnostiach nema asi dovod tu rozoberat (nebe a dudy). Som velmi spokojny i ked niektore malickosti by sa mohli spravit inak, ale mne to nejak neprekaza. Je to 1.6 THP (125 koni) v Active vybave + zadny parkovaci asistent, vyhrievane sedadla, hmlovky, alarm + superuzamykanie a metaliza. [upravil dne 27/3/14 10:38 od kalyy] Citovat
Mojo2 Odesláno 27. březen 2014 Odesláno 27. březen 2014 hodne stesti s THP motorem... jinak musim rict, ze jeste co je pekny, tak je klic. I kdyz zas o proti starsim klicum je do kapsy vetsi. Ale asi bych ho bral :-) Citovat
Onkel Konrad Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 gratuluju ke koupi a dávám 3 bludišťáky za barvu:) tak nahoď pak recenzi, nechť slouží bez závad. Citovat
Davis Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Ať slouží, vypadá velmi dobře! Jsme zvědaví na postřehy. Je fakt, že když mě někdy nová 308 míjí (v reálném provozu na dálnici sem viděl asi 3krát), zdá se mi zajímavější než na fotkách. V zrcátkách upoutaj světla, a pak zadek, takže šlápnu na plyn a chvíli se držim v závěsu. I když je design jednodušší, pořád platí, že to auto prostě upoutá A zatim neokoukaný [upravil dne 28.3.14 10:28 od Davis] Citovat
Mishanthrope Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Pred tyzdnom som kupil novu 308ku po vymene mojej starej 307ky. Rozdiel v jazdnych vlastnostiach nema asi dovod tu rozoberat (nebe a dudy). Som velmi spokojny i ked niektore malickosti by sa mohli spravit inak, ale mne to nejak neprekaza. Je to 1.6 THP (125 koni) v Active vybave + zadny parkovaci asistent, vyhrievane sedadla, hmlovky, alarm + superuzamykanie a metaliza. [upravil dne 27/3/14 10:38 od kalyy] Připojuji se ke gratulaci, je to čačín, tak ať hodně dlouho spolehlivě slouží . Citovat
Onkel Konrad Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 zepředu hezký, zadní adidasový světla alespoň vyčnívají z davu, ikdyž na 40 metrů už 3 proužky splývají-no, možná je to mým malinko slabším zrakem, ale z profilu teda nuda. U starý 308 prostě miluju ten profil díky čumáku a zkosenýmu velkýmu čelnímu sklu Citovat
Danny85 Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Tak díky Peugeot Emotion Days sem se taky povozil v nové 308 a dokonce sem měl možnost vyzkoušet i SW verzi. 1) nová 308 1.2 PureTech - první svezení s malým volantem a dá se na něj zvyknout. Co trochu nechápu, je zachování tykadla pro tempomat a nepřenesení na ovládání na volant. Dotyková obrazovka rozhodně lepší jak v 208/2008. Jen prostě není v zorném poli řidiče, jako byla vyklápěcí obrazovka u předchozí generace. Parádně funguje sledování mrtvého úhlu, zároveň člověka potěší i malý kousíček poblikávajícího plastu na hraně zrcátka při zapnutí ukazatele změny směru jízdy. Motor dobrý, je slyšet že je to tříválec, ale nijak neobtěžuje. Převodovka MAN6 stejná jako u staré 308 SW co máme, jen díky motoru je potřeba posunout otáčky/rychlosti pro řazení poněkud výš, tedy na 55km/h tachometrových to chce nechat 3-tí stupeň a neřadit za 4. Ale to, co udělali s perlou S&S systémů, kterou Peugeot s Citroenem mají, to nechápu. To, že se motor vypne až při úplném zastavení vozidla, to je v evoluci prostě krok zpět. 2) nová 308SW - defakto stejná pozitiva i negativa krátké verze, jen doplněná o rozdíl výbavy. Panoramatická střecha je pořád super, jen roletka je průsvitná, na rozdíl od starší verze, kde byla naprosto neprůhledná. Díky tomu pro větší světelnost v kabině není potřeba roletku neustále odtahovat. Jak je to s potřebou stínu/tmy v interiéru, to těžko říct, já si roletku odtahuji pokaždé, když usedám za volant, mám prostě rád světlo. Luxusně vypadají světla v interiéru, kdy místo klasické žárovičky jsou k dispozici LED světla s příjemným barevným nádechem. Kufr je dobrý, měl sem trochu strach z porovnání s naším stěhovákem, ale jo, je to dobrý. Potěší sklápění sedaček z kufru, ale zase trochu zklame nemožnost jejich vyndání, ale to je dáno zaměřením vozu. Pokud se člověk rozhodne pro verzi s rezervním kolem (plnohodnotným či dojezdovým) najde jej klasicky pod podlahou kufru a ne zespodu vozu. Z jedné strany plus, když se nemusím plazit a špinit po zemi, z druhé strany nevýhoda potřeby kufr vyprázdnit před potřebou vyndání rezervy. Překvapením je roletka kufru, která je ze starého modelu (látka na kterou se nic moc dát nedá), ale je nově opatřena dojezdem a vodícími ližinami. Celkově je znát i hmotnost vozu, při opětovném usednutí do rodinné \"staré\" 308 SW si člověk chvilku připadá jako když jede s plně naloženým vozem. Jinak v interieru chybí stolky pro zadní řadu a roletky pro zadní boční okna. Prostě již SW není rodinný vůz, ale jen další kombi. Obecně ale vidím jeden nedostatek staré 308, který v nové verzi není vylepšen, ba naopak. Naprosto nedostačující držáky na nápoje. Ve staré verzi byly 2 tak blízko sebe, že pokud se nepoužili vysloveně kolmé nádoby (lahve), byl použitelný jen jeden držák. V nové verzi tento problém vyřešili tím, že je držák k dispozici jen jeden a to ideálně schovaný pod roletkou před loketní opěrkou. To zase někdo myslel. Jinak sem si všiml, že madlo a opěradlo ve dveřích jsou jiné/menší, takže je sice v interiéru více příčného místa, ale zase ovládání zrcátek je vtísněno do malého prostoru a přepínač mezi levým a pravým zrcátkem je titěrný malý plastový zoubek, který se špatně přepíná do potřebné polohy. Celkově je nová 308 dobrá a hlavní obavy z malého volantu či dotykové obrazovky se rychle přemění ve velká pozitiva. Najdou se ale věci, které člověku trochu kazí pocit z nového modelu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.