skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 oddie: novela je spojená s dopravními nehodami, pojistnými podvody apod... a bude zaveden pojem tzv. \"důkazní nouze\" toto téma se může rozvíjet i tady každý má svůj názor a jsem za něj rád... a i trošku k té ceně... je tu téma na foru založené přímo na kamery do vozidel... ceny na našem trhu jsou různorodé a každý si najde svoje... jen ti k tomu řeknu ještě jednu informaci která je také spojená s cenou... Vše co je ve vozidle musí mít homologaci, na tom se asi všichni shodneme a tato homologace a atest se týká i těchto produktů... Bohužel na našem trhu dle informací TÜV-SÜD a Ministerstva dopravy je jen velice málo žádostí na prozkoumání celého produktu a udělení drtivá většina neprošla... tyto kamery ANO. Proto je jimi nakláno jako důkazní materiál při soudních líčeních, důkaz protiprávního jednání a hlavně záznam o nehodě...! Proč si někdo koupí Audinu, Mercedes a BMW a na druhé straně někdo Kiu, Hyundai, Dacii apod...? Je to auto, Kia má taky hezký auta a stojí ani né 1/5 co třeba Mercedes... nejde jen o cenu ale i o to, co ten člověk sleduje nákupem dané značky, co od toho očekává apod... Citovat
skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 Tak ok ja jenom, ze se to tady posledni dobou sahodlouze resilo a ze ma skuci zaplacenou vlastni sekci (pojistovnictvi), ale netusil jsem, ze jde vlastne o komercni inzerci jako maji vsichni ostatni. Ptal jsem se proto, ze vsichni, co maji zaplacenou komercni inzerci zcela urcite nemaji svoji vlastni sekci tady na foru a tedy jsem predpokladal, ze to jde tak nejak \"bokem\" od klasicke inzerce. Ale kdyz to mate takhle pekne posefovany, tak fajn ze uz to vim. Nicmene mi to prijde jako zadelani na spoustu dalsich problemu s \"nerozumnymi\" lidmi Takhle to totiz vypada jakoze vsichni komercaci jsou si rovni, ale nekteri rovnejsi co se týká vlastní sekce, tak pokud mě pamět neklame tak ji tady nikdo neměl ale protože se rozšířil kmen lidí s dotazy tak pro pořádek se udělalo pár sekcí lidem na konkrétní dotazy a oddělilo se od Pokecu... k tomuto kromu možná bude mít spíše asi více info vedení, každopádně z hlediska Pravidel je vše v pořádku Citovat
Stifler Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 ...Vše co je ve vozidle musí mít homologaci... Takže musí být homologován i řidič? Promiň, ale tohle mě napadlo hned, jak jsem si to přečetl. Zdaleka ne vše uvnitř vozidla musí být homologované, jinak by sis tam ani nemohl dát držák na mobil, nabíječku, pevné handsfree, držák s tekutou vůní a spoustu jiných věcí včetně třeba nákupu. Samozřejmě že věci související s aktivní a pasivní bezpečností musí mít svou homologaci, ale moc nevěřím, že by muselo mít homologaci úplně všechno, co do auta odložíš nebo přiděláš. Citovat
ChouLu Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 Ano.. vše je v pořádku. Lukáš má zaplacenou komerci a já v tomto vlákně nevidím jediný problém Citovat
punkac Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 mno, sice je toto prezentováno, jako něco pro bezpečnost, ale je to jen a jen byznys. Myslím si, že by toto mělo býti v inzerci nebo ve skučiho vlákně PS: Ochránila tě kamera i na klouzání? Citovat
KapriQ Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 To je co za hlupost aby kamera bola homologizovana . Stifler ma predbehol a napisal to dost dobre Citovat
skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 ...Vše co je ve vozidle musí mít homologaci... Takže musí být homologován i řidič? Promiň, ale tohle mě napadlo hned, jak jsem si to přečetl. Zdaleka ne vše uvnitř vozidla musí být homologované, jinak by sis tam ani nemohl dát držák na mobil, nabíječku, pevné handsfree, držák s tekutou vůní a spoustu jiných věcí včetně třeba nákupu. Samozřejmě že věci související s aktivní a pasivní bezpečností musí mít svou homologaci, ale moc nevěřím, že by muselo mít homologaci úplně všechno, co do auta odložíš nebo přiděláš. beru to tak, že vše co je umístěno a přiděláno např. na čelním okně nesmí vadit ve výhledu řidiče apod... a pokud se jedná o kamery do vozidel tak tento produkt podléhá schválení... pod pojmem vše ve vozidle jsem měl namysli a přidělano na vozidle (nárazníky, světla, křídla...) Citovat
skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 peugeot 206: dík... punkac: a vem si případ, když bych nebyl člen srazu toto se stalo a já odjel a bylo to v době, když by jsme byli všichni vevnitř? Chudák radim.1008 jinak Zimní klouzání budu mít na talíři hooodně dlouho o tom vim... Citovat
Guest StibTo Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 Název \"Nechci zemřít za volantem\" mě rozesmál v první vteřině, jak jsem jej uviděl. Nevím, jak by někoho od té smrti asi tak měla ochránit ta kamera za 10 litrů, s ní budou leda tak ti pozůstalí moci na fakebuku pochlubit záznamem té smrti, ale okamžitě mě napadlo 100% řešení zadarmo - nechceš zemřít za volantem? Tak za něj nelez Taky mi nejak neni moc jasne jak to pomuze .... ale natocit si svoji smrt muze byt taky sranda ze Citovat
Stifler Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 I kamera bude vždy vadit ve výhledu a nechce se mi věřit, že takový předmět vadící ve výhledu řidiče homologaci získá. Můžeš mi sem dát odkaz na právní předpis, který řeší homologaci vyloženě přímo na kamery? Rád se přiučím něco, co ještě nevím. Podléhá taková homologace i omezením v umístění za čelním sklem? Citovat
lukaro Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 Co řešíš, kameru si přiděláš na hlavu tak jako horníci mají na hlavě (resp. na helmě) svítilnu, tak ty budeš mít kameru Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 Než plácat doporučuju prostudovat platnou přílohu č. 15, která vymezuje co musí a nemusí být schváleno. Viz: http://www.autoznalosti.cz/index.php/ke-staeni/category/1-341-2002_sb.html?download=10%3Asb123-02_prilohy_iv Citovat
dusan2 Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 No ja by som rad poznal presnu definiciu pojmu ,,cestny pirat,, . Myslim ze je to dost subjektivny pojem. Citovat
Veverka Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 I kamera bude vždy vadit ve výhledu ... Vždy ne. Já ji mám třeba schovanou za vnitřním zrcátkem, takže ji ve výhledu jako řidič vůbec nemám Citovat
Gabriel 307 Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 a to můžu potvrdit,taky jsem na to koukal Citovat
Altman Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 dusan2: No, tak ta definice je řekl bych snad prostá. Silniční pirát je člověk, který nectí žádná pravidla na silnici. Klidně si to prase jede stotřicítkou ve městě, chodci z přechodů mu uskakujou, aby nebyly nabráni na kapotu. Párkrát si i zpraví náladu tím, že ujede policejní hlídce, namísto toho, aby ji zastavil. Jo a taky jezdí na červenou. No vlastně si jezdí jak chce, asi proto je to pirát. :D:D [upravil dne 11/8/13 22:15 od Altman] Citovat
dusan2 Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 OK dajme tomu , len si myslim ze toto pomenovanie sa pouziva prilis casto a nie je vzdy na mieste . U niektorych je pirat kazdy kto jazdi trosku sviznejsie a s prehladom. Pomenovanie cestny pirat nemam rad a vlastne som nan alergicky. Citovat
skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 I kamera bude vždy vadit ve výhledu a nechce se mi věřit, že takový předmět vadící ve výhledu řidiče homologaci získá. Můžeš mi sem dát odkaz na právní předpis, který řeší homologaci vyloženě přímo na kamery? Rád se přiučím něco, co ještě nevím. Podléhá taková homologace i omezením v umístění za čelním sklem? na čelnim skle nesmí být umístěno nic, co by vadilo výhledu řidiče. Vzhledem k tomu, že tyto kamery jsou svou velikostí se schopny schovat bez problémů např. za zpětné zrcátko, není v tom problém... Myslím si, že všeobecný dotaz na instituci MDČR a TÜV-SÜD zda to podléhá či nikoli ti řeknou. Ale jelikož jsme od nich atest získali tak ano. Na koho se přímo obrátit ti fakt nepovím, tohle řešili právníci a další lidi lidi ve firmě, do všech detailů jejich práce taky nevidim... Veverka: ano přesně jako to máš i ty je možnost umístění bez nějakých problémů... ta certifikace od MDČR je také o dalších aspektech aby to bylo uděleno. Co jsem se dočetl v těchto věcech okrajově když nám to schvalovali, je snad přes 30 věcí, na které se zaměřují, např. tříštivost a možné zranění při deformaci či nehodě, tepelné ztráty, odběr proudu z baterie apod... je toho spousta [upravil dne 11/8/13 23:35 od skuci] Citovat
skuci Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 Než plácat doporučuju prostudovat platnou přílohu č. 15, která vymezuje co musí a nemusí být schváleno. Viz: http://www.autoznalosti.cz/index.php/ke-staeni/category/1-341-2002_sb.html?download=10%3Asb123-02_prilohy_iv mám to chápat tak, že v tom dokumentu kamery nejsou, tzn. že na ně Ministerstvo nevydává Atest 8SD a ani neschvaluje technickou způsobilost o které se tam píše? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.