Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Letošní dovolenou v Itálii jsem strávil „nedaleko“ Modeny, takže mi nedalo nenavštívit tohle historické místo. Přiznám se, že architektura byla až na 2. místě. To hlavní je domovina značek Ferrari a Maserati. Továrna Maserati je vidět hned při příjezdu do centra je složená z historických budov a novostaveb Ocel-sklo. Nicméně hlavní cíl byl Museo Casa Enzo Ferrari.

Mimo to, že je to rodiště Enza Ferrari, je celkem zajímavé, že stavbu navrhnul architekt Kaplický. Jak se mu povedlo skloubit původní historickou dílnu s novostavbou ve stylu krytu motoru posuďte sami. Já, přes rozporuplné pocity k těmhle stavbám, myslím, že je to super.

Podrobnosti najdete na jejich stránkách včetně vstupného. Pro rodiny s dětmi je vstupné 9 Euro za osobu což je myslím ještě snesitelné a atmosféra byla taková, že jsme si o tom ještě dlouho do noci povídali. Odkaz zde: http://www.museocasaenzoferrari.it/en/museo/

Připojuji pár fotek, jestli chcete víc nebo nějaké podrobnosti, není problém.

post-25417-14109632622254_thumb.jpg

[upravil dne 4/8/13 12:08 od koblih69]

Odesláno

Vzhledem na poměrně malý prostor \"okolo\" nebylo \"Blob\" jak vyfotit :D

Parkování zdarma, ale to je vcelku jedno, protože i když je to skoro v centru tak je zde zrovna hranice 0,3 a 0,5 Euro za hodinu, takže úplně v pohodě.

post-25417-14109632622642_thumb.jpg

Odesláno

... tahle to vypadá shora ( to není moje fotka ;) ) kdyby někoho napadla otázka proč je to vlastně žlutý? Tak žlutá je barva města Modena. Proto je ve znaku a na budově použitá kanárkově žlutá.

post-25417-14109632626147_thumb.jpg

Odesláno

Byl jsem v muzeu Ferrari cca v roce 1996 a nejsem si jistý, jestli to už bylo v Kaplického budově nebo ne (spíš si tedy myslím, že nikoli).

Odesláno

A byl jsi v Modeně nebo v Maranellu? Každopádně tohle bylo dokončeno někdy v roce 2012 - tuším v březnu. Kaplický k tomu dělal úvodní nákresy, ale dokončoval to jeho kolega. Nicméně všude tam je jmenovaný jenom Kaplický.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...