koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Letošní dovolenou v Itálii jsem strávil „nedaleko“ Modeny, takže mi nedalo nenavštívit tohle historické místo. Přiznám se, že architektura byla až na 2. místě. To hlavní je domovina značek Ferrari a Maserati. Továrna Maserati je vidět hned při příjezdu do centra je složená z historických budov a novostaveb Ocel-sklo. Nicméně hlavní cíl byl Museo Casa Enzo Ferrari. Mimo to, že je to rodiště Enza Ferrari, je celkem zajímavé, že stavbu navrhnul architekt Kaplický. Jak se mu povedlo skloubit původní historickou dílnu s novostavbou ve stylu krytu motoru posuďte sami. Já, přes rozporuplné pocity k těmhle stavbám, myslím, že je to super. Podrobnosti najdete na jejich stránkách včetně vstupného. Pro rodiny s dětmi je vstupné 9 Euro za osobu což je myslím ještě snesitelné a atmosféra byla taková, že jsme si o tom ještě dlouho do noci povídali. Odkaz zde: http://www.museocasaenzoferrari.it/en/museo/ Připojuji pár fotek, jestli chcete víc nebo nějaké podrobnosti, není problém. [upravil dne 4/8/13 12:08 od koblih69] Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 Vzhledem na poměrně malý prostor \"okolo\" nebylo \"Blob\" jak vyfotit Parkování zdarma, ale to je vcelku jedno, protože i když je to skoro v centru tak je zde zrovna hranice 0,3 a 0,5 Euro za hodinu, takže úplně v pohodě. Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 A aby to nevypadalo, že jsem fotil jenom \"baráky\" Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 ... tenhle rozdělovač mě pobavil Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 :mrk:mrk co to je za chobotnici... jinak Citovat
vendelinek Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 tak sis užil hezky dovču,pěkný fotky,ten rozdělovač je dobrej,no:D:super Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 ... a k tomu \"kelímek\" kupodivu nebyl ani ohořelej... Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 ... tahle to vypadá shora ( to není moje fotka ) kdyby někoho napadla otázka proč je to vlastně žlutý? Tak žlutá je barva města Modena. Proto je ve znaku a na budově použitá kanárkově žlutá. Citovat
Medvěd Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Byl jsem v muzeu Ferrari cca v roce 1996 a nejsem si jistý, jestli to už bylo v Kaplického budově nebo ne (spíš si tedy myslím, že nikoli). Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 A byl jsi v Modeně nebo v Maranellu? Každopádně tohle bylo dokončeno někdy v roce 2012 - tuším v březnu. Kaplický k tomu dělal úvodní nákresy, ale dokončoval to jeho kolega. Nicméně všude tam je jmenovaný jenom Kaplický. Citovat
Medvěd Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Teď jsi mě dostal, možná to bylo spíš v Maranellu (ono je to kousek od sebe). Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 jojo... jinak pro zájemce je možné koupit za zvýhodněnou cenu vstupenku do obojího. Já se nabažil v Modeně a taky mám něco do zásoby na příště Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.