Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 přema: konečně něco čemu rozumím:D Ano to i souhlasím... to znamena ze dostat se na 150kw je nerealné? nebo na 140? Jeho manzelka ma 2.2Tdci v mondeu, je to uplně jiný motor? na druhou stranu ty parametry nemuzou byt preci vycucaný z prstu... Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 jezdi pěškobusem tam koně chybět nebudou děkuji pěkně madam za dobrou radu, co jsem v poradně \"goldina a spol\" dlužen? Citovat
Goldinka Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Mohy: víš jak to chodí, první rada v poradně byla zdarma, příští už je za normální cenu Citovat
Přema Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 přema: konečně něco čemu rozumím:D Ano to i souhlasím... to znamena ze dostat se na 150kw je nerealné? nebo na 140? Jeho manzelka ma 2.2Tdci v mondeu, je to uplně jiný motor? na druhou stranu ty parametry nemuzou byt preci vycucaný z prstu... Ale někdy i jsou vycucaný, záleží jaký máš motor a jakou řj(typ,výrobce) motor používá...některé se upravují líp některé hůř(edc 16 je hrozná sviňa)...motor jako samotný s tím nemá co společného..... když by bylo napsané že ze 125kw na 130kw tak by se na to každý vysral za ty prachy....ale když ze 125kw na 150kw tak to zní a vypadá zajímavě.... [upravil dne 12-7-13 13:14 od Přema] Citovat
Dopiťák Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 čím to může být ..hmm Čerpadlo , Turbo , Váha , Vstřiky , Komprese , Vzduch filtr , palivový filtr ,Snímače tlaku a obsahu, Organickým článkem u klávesnice ... po netu ti s tím nikdo neporadí ..tohle se musí řešit podle toho co se naměří reálně a fyzicky .. Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Setkal jsem se i s tím, že úpravce sáhnul do korekce tachometru... a panečku rázem šla maximálka nahoru [upravil dne 12/7/13 13:23 od koblih69] Citovat
MJSytic Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Kdybych dělal tu brzdu já, tak odcházíš, jako spokojený zákazník Pochybuju, že bys hned běžel někam na další, kde by ti vyjeli skutečnou hodnotu A kdyby jo, tak ... \"Omlouváme se\". \"Toto nedopatření se stává max. jednou za 10let\" \"Tady máte zpátky vaší původní SW konfig a těšilo nás\" Citovat
Petrikj Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Žádnej učenej z nebe nespadl, rozdíl je pouze v tom, JAK se vlastně člověk učí a co si dovolí prezentovat a prodávat. Já třeba žádné úpravy nedělám, před lety jsem se rozhodoval, zda se tomu věnovat či se na to vys..., a vzhledem k tomu, že se velmi dobře živím jiným oborem, rozhodl jsem se na to prostě vys... I přesto k tomu mám ale víc než solidní teoretický základ od úplně základních souvislostí, který dnes tolik lidem chybí, je totiž směšné, když se někdo ohání \"praxí\" a ohrnuje nos nad teorií, ale přitom nechápe ani základní fyzikální principy. Tohle - chybějící širší teoretické základy a pouze pochycení pár kusých částí z praxe bez znalosti patřičných souvislostí - v kombinaci s drzostí při prodeji, drsně umocněné neuvěřitelnou snadností zásahu do parametrů řízení motoru je přesným důvodem rostoucího počtu těch sprasenin. Dokud ke všem úpravám mohlo docházet jen fyzickou výměnou dílů (vačky, díly karburátorů atd), dělal to jen ten, kdo o tom něco věděl. Dnes, když přematlat data může každý, kdo má do pr*ele díru, počítač a kabel za pár set, a nemusí ani vědět, co ty data znamenají, to pak dopadá takhle. Naprostý souhlas, hlavně s tou znalostí teorie . Krásný popis rychlokvašky...na co školy, na co teorie, vše se dožene až v praxi... Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 čím to může být ..hmm Čerpadlo , Turbo , Váha , Vstřiky , Komprese , Vzduch filtr , palivový filtr ,Snímače tlaku a obsahu, Organickým článkem u klávesnice ... po netu ti s tím nikdo neporadí ..tohle se musí řešit podle toho co se naměří reálně a fyzicky .. děkuju jsi jediný co NĚJAK odpověděl... tak aby to bylo k věci... když vyloučíme věci nové a v pořádku - turbo, vstřiky, vzduch. filtr, pa. filtr....tak zbytek může být problém. ví někdo jak se dá v případě dobrého stavu chipnout 2.2HDi? proboha ta \"rychlokvaška\" provozuje poměrně úspěšně firmu bratru 10 let. Negativní názory se dají dočíst o komkoli si budeš přát, i takové dominantní a top firmě jako je Dieselpower... pánové vycházejme z názoru že on tomu prostě rozumí at to nekomplikujeme.. neví někdo jakým způsobem chipuje Straki a PP? když každý vůz je jiný (jine opotrebení, jiny nájezd, jiný servis) a přesto chipují bez motorové brzdy? z jakých údajů vychází? Hledám jiného schopného chipera má někdo někoho? Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 Kdybych dělal tu brzdu já, tak odcházíš, jako spokojený zákazník Pochybuju, že bys hned běžel někam na další, kde by ti vyjeli skutečnou hodnotu A kdyby jo, tak ... \"Omlouváme se\". \"Toto nedopatření se stává max. jednou za 10let\" \"Tady máte zpátky vaší původní SW konfig a těšilo nás\" tak tím bych se rozhodně nechlubil, není to nic čím by ses mohl kasat... Citovat
oddie Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Výkon, kroutící moment a otáčky, potažmo úhlová rychlost, mají nějaké fyzikální souvislosti. Otáčky, potažmo pístová rychlost, rychlost vstříknutí dávky, časování vstříknutí dávky, její velikost, doba (rychlost) hoření, to vše má také nějaké souvislosti a nějaké limity, aby ta spálená dávka mohla odvést odpovídající práci. Tedy máš tam nějaký nárůst kroutícího momentu v nižších otáčkách, kdy se to ještě stíhá, ve vyšších už holt ne. Takže buď píčtuner není schopen upravit dávku a její parametry tak, aby stihla správně shořet a odevzdat o tolik větší práci za stejný (krátký) čas v těch vyšších otáčkách, nebo to motor vůbec nedovoluje (stav, nebo třeba i konstrukční limit). Co z toho to je ti nikdo relevantně neřekne bez detailních znalostí toho konkrétního motoru a vstřikování (tzn. znalostí úrovně konstruktéra). Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 oddie: super odpověd, děkuju:papa Sice pulce nerozumim, ale zní to odborně je nějaký tuner co toto zvládne a dokáže to doložit motorovou brzdou? Citovat
Guest servisman Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 zkusil bych strakiho , pokud se sním domluvíš Citovat
oddie Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Ještě dodatek, pro jízdu je stejně podstatnější ten nárůst kroutícího momentu, potažmo výkonu v těch nižších otáčkách, kde má Mk maximum, než absolutní hodnota výkonu ve výkonové špičce. Kolikrát motor vytočíš až do těch otáček maximálního výkonu? Proto také lidi jsou většinou spokojeni s tím, jak to pocitově líp jede, protože ten zásadní nárůst se odehrál v oblasti nejvíce využívaných otáček, a neřeší nějaké absolutní čísla a brzdu. Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 se strakim jsme si to vyříkali a nemáme problém:papa no on je poněkud z ruky navíc za to nechci dávat mnoho peněz:D Borovský mě to nakonec celý udělal (ze známosti a taky protislužbou) za 2000,- i s celkem 6ti měřeníma....a ztravil se mnou pár hodin..a nakonec z toho nic neměl a nahrával origo SW...po tehle zkušenosti na motorový brzdě trvám...a co vím tak Straki s ní nedisponuje (bohužel:( , coby profesionála od fochu ho uznávám) Citovat
MJSytic Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 tak tím bych se rozhodně nechlubil, není to nic čím by ses mohl kasat... Není potřeba se kasat. Důležití jsou spokojení zákazníci a vydělaný chechtáky Pak se objeví nějaký amatér, kterému to myslí poctivě a problém je na světě ... Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 Oddie: a není 440NM uz nával na spojku? Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 tak tím bych se rozhodně nechlubil, není to nic čím by ses mohl kasat... Není potřeba se kasat. Důležití jsou spokojení zákazníci a vydělaný chechtáky Pak se objeví nějaký amatér, kterému to myslí poctivě a problém je na světě ... můžu vědět kterému servisu se mám vyhnout? Citovat
MJSytic Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 To ti neporadím. Já se pro jistotu už vyhýbám všem [upravil dne 12.7.13 14:27 od MJSytic] Citovat
Mohy Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 MJSytic: nedá se ti upřít že mě bavíš:papa ale ja mam problem a fakt bych ho rád pořešil.. takže pomůže originální diag v autorizáku ? řekne kde je problém? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.