64draki Odesláno 22. červenec 2013 Autor Odesláno 22. červenec 2013 Čekal jsem trochu jiné historky... Jakože třeba je to auto jedinečná edice, nebo že je to po velvyslanci, což jsem sám osobně zažil. Sice hezké povídačky, ale nic to nemění na stavu auta... V Nymburku mě pobavil bazarník - ta cena je pevná, nezkoušejte smlouvat. Spíš mám historky od prodejců jakožto fyzických osob, kdy nedokázali vysvětlit, kde bylo auto od výroby 86 do roku 90 když se sem přivezlo... Jo někde nové čekalo, až ho koupěj do ČSR... Klasická bazarnická historka je, když jedete kupovat dieselové auto s tažným, tak Vám v závěru prohlídky bazarník (v mém případě bazarnice) sdělí, že v týdnu si pro to přijedou stavbaři, protože to má tažné, a že s tím budou jezdit na stavbu. A tím většinou kupujícího dostanou, protože mu je líto, aby takhle takové auto skončilo. [upravil dne 21/7/2013 20:39 od Marcel505] Mám kámoše co se léta živí dovozem, přešmrdláváním a znovuzprovozněním nabouraných kraksen tak už přinejmenším vím, že všechna jeho auta jsou \"nehavarovaná s garantovanými kilometry a v perfektním stavu po důchodci který s tím občas jezdil na ryby\". Jen když se jedná o typicky ženské auto (malé třídvéřové červené kulaté), tak všem vypráví, že \"to měla ňáká pečlivá žencká, co s tím jezdila akorát ke kadeřnici a na nákupy a nikdy s tím nejela víc než vosumdesát\":D Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Pokud kupujete v bazaru staré dieselové auto s tažným, je nanejvýš pravděpodobné, že už s ním v minulosti nějací stavbaři na tu stavbu jezdili Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Mám kámoše co se léta živí dovozem, přešmrdláváním a znovuzprovozněním nabouraných kraksen tak už přinejmenším vím, že všechna jeho auta jsou \"nehavarovaná s garantovanými kilometry a v perfektním stavu po důchodci který s tím občas jezdil na ryby\". Jen když se jedná o typicky ženské auto (malé třídvéřové červené kulaté), tak všem vypráví, že \"to měla ňáká pečlivá žencká, co s tím jezdila akorát ke kadeřnici a na nákupy a nikdy s tím nejela víc než vosumdesát\":D Já sice takové kámoše nemám, ale podobní typové ke mně kdysi jezdili pro díly, a vůbec se netajili tím, do čeho ty díly jsou a co jak z jaké kraksny udělají, aby ji opravili za co nejmenší náklady a prodali s největším ziskem. Už jsem to tu kdysi taky uváděl, co všechno byli schopní poptávat a kupovat. Ojeté kotouče, destičky a brzdové pakny, jedno že skoro před smrtí, jen aby to fungovalo na prodej. Dědek, co lepil dohromady dieselové motory z v podstatě vyhozených dílů, neobtěžoval se srovnáním hlavy, nic, však ono to těch půl roku jezdit vydrží, tak co. Největší borec poptával ojetý rozvodový řemen (nový = cca 300Kč), když jsem se ho otázal, jestli se nezbláznil, dávat si do auta jetý rozvoďák při ceně nového, urazil se, že teda koupí jinde. Co na to říct, on to totiž do SVÉHO auta neměl, bylo to do ojetiny na kšeft... Jinak pěkné sedačky a volanty z bouraček šly hodně rychle, takové auto s 450tis km s prosezenou a prodřenou sedačkou se rázem prodalo se 150tis na tacho, jen to fiklo. Citovat
Mohy Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 jenže dokud tohle čachrování nebude trestný tak se nic nezmění, můžete tady na foru brečet jak chcete Citovat
odee Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Mohy: Tos trefil. Jinak ono třeba stočení tachometru kvůli výšší prodejní ceně svým způsobem naplňuje skutkovou podstatu podvodu, problém je ale dokázat prodejci, že vůz stočil on;) Citovat
punkac Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Víte co je zvláštní? Když pojedu rychle ve vypůjčeném autě, někde mě blejskne radar, majiteli vozu příjde pokuta (nechme stranou, jestli mě nahlásí nebo použije nějakou výhovorku) a bude jí muset zaplatit (opět je buřt jestli mu ty peníze dám nebo ne), bazarník by měl nést riziko úplně stejně jako zapůjčitel vozu. Mě je přeci úplně jedno, kdo to stočil. Otázka je jestli prodává auto své nebo je jen prostředník. V bazaru jsem jaktěživa nic nekoupil, tak si to rád nechám nějakou veselou historkou vysvětlit Citovat
64draki Odesláno 22. červenec 2013 Autor Odesláno 22. červenec 2013 jenže dokud tohle čachrování nebude trestný tak se nic nezmění, můžete tady na foru brečet jak chcete Nejde o brekot, ale o poučení se z chyb a maximální ostražitost, která je v případě koupě ojetiny vždy na místě. Tak jako je inspirativní si již 2 měsíce před odletem na dovolenou pouštět všechny díly seriálu \"Letecké katastrofy\", tak by si měl případný zájemce o koupi ojetiny nastudovat co nejvíce informací k tomuto tématu. Je pak docela možný, že se spíše rozhodne raději si pořídit vůz nový s plnou zárukou:cool: Citovat
Marcel505 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 oddie: Taky už mám za sebou prodej ojetého rozvoďáku. Nechápal jsem... V zimě mu prdla vačka, tak někde schrastil motor a ode mne koupil jetej rozvoďák... Citovat
64draki Odesláno 28. červenec 2013 Autor Odesláno 28. červenec 2013 Mno lidi co jsou schopni do auta určeného na prodej namontovat starý rozvoďák, sjeté brzdové destičky či nefunkční tlumiče toho asi ani jinde v autě moc nenechají. V takovémto případě se dá nejspíše předpokládat vyškublé autorádio či navigace, chybějící rezerva, vybrakovaná povinná výbava a kupa problémů s docházejícími či již nefunkčními agregáty v autě. Tento typ lidí nejraději řeší problémy jejich přenášením na jiné. Ale stalo se mi taky, že předchozí majitel nechal v autě kompletní povinnou výbavu, sadu pěkných zimních gum, dokonce i s alu disky... Auta od takovýchto majitelů je ovšem zpravidla lépe kupovat napřímo, jinak tyto věcičky s velkou pravděpodobností skončí v péči autobazarníků Citovat
odee Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Mě nechal bývalej majitel v autě jako bonus kompletní povinou výbavu, gumovou vanu v kufru, 16\" origo letní kola se zánovníma pneu, DVD přehrávač s obrazovkou a půl nádrže nafty a jako jedinej malus pár psích chlupů na čalounění v kufru, který nejdou dolů Citovat
oddie Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Historku o tom, co nechal někdo v autě, bych také jednu měl. Není moje a není z bazaru, je o bouraném autě, co zde kdysi prodával jeden člen klubu a přijel si pro něj někdo, koho znám. Dotyčný klubák tu inzeroval bourané auto, cena byla přemrštěná, takže to nikdo nechtěl. Po čase snížil, takže se někomu zazdálo, že by se to mohlo vyplatit a dojel se na to podívat s vlekem, že to rovnou naloží. Leč situace se ukázala jako příliš nalakovaná narůžovo, slušně řečeno, po důkladné prohlídce se auto ukázalo v mnohem horším stavu, než bylo v inzerátu, jednání dotyčného člena připomínalo spíš jednání řeznického psa, vykládal ty klasické kecy, jak na tohle \"zapomněl\" nebo si toho \"nevšiml\", ale jak nesleví, že mu kámoš nabízí víc a podobně. Takže kupující usoudil, že tohle nemá zapotřebí, nasedl a odjel s prázdnou. Za čtvrt hodiny telefon, že když se prý vrátí, dostane to teda za tu nabízenou cenu. Otočil se, dojel zpět, auto už bez dalšího prohlížení naložil, vyplatil, odvezl. Doma to jen shodil a jel domů, měl toho po celém dni dost. Po čase přišli s kolegou na to, že jim na parkovišti před dílnou něco strašně smrdí. Prolezli auta, až došli k tomuhle vraku. No a zde se v kufru pod deklem místo rezervy skrývalo ono překvapení - chyběla zde rezerva a místo ní bylo nas*áno. Doslova. To jen pro ilustraci, čeho se také od některých \"klubáků\" můžete dočkat, nejen stočení techometru... Citovat
Medvěd Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Oddie - v tomto případě možná škoda, že nejmenuješ. Ale je fakt, že byť tu pro mnohé existuje něco jako klubová čest, jsou tu samozřejmě i tací, kteří právě oné klubové cti umí pěkně zneužít (a je sakra těžké pro člověka, který se tu nevyskytuje dennodenně, zrno od plev umět oddělit). Citovat
oddie Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Tohle už je hodně dávno, takže jméno dotyčného už si nepamatju, a navíc odtud pak stejně vypadl, zřejmě přesedlal na jinou značku. Jediné, co si pamatuju je, že byl odněkud ze severní Moravy. Citovat
Péťa Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Já ve 406tce našel dálkový ovladač k videokameře. To se taky počítá? Poslel jsem ho poštou na vlastní náklady prodejci zpět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.