Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

chcem zistit, ci a kolko dymi auto Vam?

Ked som auto kupil, tankoval som na \"Slovnaftke\" u nas LinOil,

Minuly rok som tankoval na Shellke - Fuel Save, aditivum Diesel Aktiv Leto/ Zima

a tento rok na OMV. Zacal som aditivum STP na cistenie potrubia.

No auto dymi vo vyssich otackach, na volnobeh nad 4000 ot, skoro jak tatra, a za jazdy pri vytacani nad 3000 ot, to uz nie je take cierne.

No ako som tak teraz jazdil krizom slovenskom, som na tom celkom dobre. Mondeo 2000, ciernota uz na 2 st. z krozovatky, VW pasat, podobne, Renault Megane asi 2004 jak po 20 rokoch prevadzky.

No v decembri bola EK a ledva ledva. Ked vytocil motor na volnobeh skoro sa mechanik zadusil od dymu.

A teraz otazka,

ako to odstranit, pripadne ake aditivum dat, alebo .......

Napad s predajom ma tiez napadol, ale 605 je 605, a dake ine popolnice kupovat nechcem.

:myslim

Odesláno

aditivem kouřivost neodstraníš, na to zapomeň:myslim, na kouřivost má vliv technický stav motoru,vstř. čerpadla a trysek (seřízení vstřikovačů),přívod vzduchu a styl jízdy, točit starý TD přes 4000 není moc rozumné

Odesláno

Vzduchovy filter som menil pred mesiacom.

Vahu vzduchu som nepozeral, ale neni problem ani s tahom, ani s vykonom.

a ozzy 56 s tym tocenim sa opytaj na EK ket tam daju tocit max ot a to mam ja 4700, jasne ze ja ich netocim, nie som blazon. ale pri 160tke, je otacok hodne cez 3000 a videl som dym z vyfuku.

Pripadne pri 2 st a 3 st, pri vyssich otackach, nakolko ma zaber tak dymi.

Servis robim pravidelny, olej, vsetky filtre, nafta na OMV.

Odesláno

U mna s dymivostou podobne. Ked som auto kupil, dymilo priserne po nastartovani cca 1 minutu do seda. V servise vymenili chybny vstrek a od vtedy je to omnoho lepsie. Za studena zadymi do modra na par sekund a potom je to celkom v pohode. Pri prudkom zosliapnuti plynu tiez zdymi a pri vyssich otackach tiez. Tlaky vo valcoch tiez uz nie su ukazkove.

Napadlo ma este, zozaciatku, ked mi to tak ukrutne dymilo, odtrhlo sa lanko sytica (lanko, co je pod plynovym lankom na cerpadle). Prerobili sme to na manualne zapinanie. V pripade, ze by sme ho nedali za studena, tak startuje o dost horsie a tiez dlho sedo dymi.

Ale v podstate po prvom starte ked zadymi, potom uz pri normalnej jazde nie. Vela napovedia tlaky, unik oleja do sania, vstrekovacie trysky...

Odesláno

Vies, ja mam rv. 99 a tam je vsetko elektronicke, aj plyn.

akoze mne to nevadi, no ale EK to bude vadit o rok a pol.

Ale inac, vpohode. Videl som aj horsie a to tiez neviem ako prejdu cez EK, ked to dymi horsie ako moje.

Neviem ako tie novsie s FAP kom, ked to tak vyjde na EK dymit jak z tatry tak neviem neviem.

:myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zkusil bych vstřikovače.. kouří to většinou, když to špatně pálí naftu, takže nejspíš nerozprašujou vstřiky jak by měly.. Zkusit to nechat vyčistit ultrazvukem, případně nechat vyměnit trysky a uvidíš.. Další varianta pak může být už horší turbo, že by netlačilo tolik..

Odesláno

Nad predajom som zatial neuvazoval.

Ale ako som pisal hore, ani tie nove nie su bez dymu a kvalita a pohodlie sa oproti mojmu neda porovnat.

Turbo je bez problemov, taha hladko, plynule, a vzdy.

Aj nad vstrekovacmi som uvazoval, ale to je dost velka investicia. Mozno pride casom.

Keby niekto vedel ako ich otestovat bez demontaze a za rozumnu cenu. :myslim

Odesláno

vstřiky určitě velká investice není.. mě když to už několikrát týpek dělal, tak mě to vždycky stálo max do 1000Kč.. akorát jsem si je teda musel demontovat sám, ale to u starých TDček není problém.. vždycky stačilo vyčistit a jezdilo to o poznání líp.. a trysky mi nabízel nové za 350Kč/ks

Odesláno

Cau roman,

vo stvrtok som bol v ZA, trasa Metro, Nemocnica, MT, TR.

A ty si nebol zeriavom nahodou v BB tak 2 -3 tyzdne dozadu ? PS: a coho mas dve sady ? aby som bol v obraze.

LORD, skusim to u nas v servise, lebo aj tak budem musiet dat asi menit tycky stabilizatorov vzadu, lebo akosi to zacalo buchat.

Na autokely som nasiel nejake trysky, ale neviem ci to boli ony.

tu je link

http://www.autokelly.sk/Catalog.aspx#PATH=3345620;4246625;4246648;4246933;4425395;4425398|CT=4|PCT=16|LNG=1

Odesláno

Tak inak : podla AK

Vstřikovací tryska BOSCH

Objednávací kód: BO 0434250894

Vaša cena bez DPH 33,46 Euro

Vaša cena s DPH 40,16 Euro

Záruka (v mesiacoch) 24

google.sk

a tam najdes odkazy aj na AK.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Zdravim, nedavno som po emisnej kontrole s 2,5 td 98. Tiez to tocil jak blazon cez 4500 otaciek. Menil som komplet vyfuk, dymivost skoro ziadna. Vravel ze to musi tocit, kym nechyti spravne hodnoty. Po tom vytacani do maxima uz tam bol problem nastartovat. A odvtedy teply motor horsie chyta, neviem ci sa to ustali, alebo hladat nejaku chybu. Studeny chyta hned.

Odesláno

dymivost sa da eliminovat pridavanim oleja pre 2t motory a to hlavne polosyntetiky specifikacia api-tc, iso-egc, jaso-fc, tisi

vela priaznivcov to nema ale stoji to za vygooglenie

Odesláno
Cau roman,

vo stvrtok som bol v ZA, trasa Metro, Nemocnica, MT, TR.

A ty si nebol zeriavom nahodou v BB tak 2 -3 tyzdne dozadu ? PS: a coho mas dve sady ? aby som bol v obraze.

LORD, skusim to u nas v servise, lebo aj tak budem musiet dat asi menit tycky stabilizatorov vzadu, lebo akosi to zacalo buchat.

Na autokely som nasiel nejake trysky, ale neviem ci to boli ony.

tu je link

http://www.autokelly.sk/Catalog.aspx#PATH=3345620;4246625;4246648;4246933;4425395;4425398|CT=4|PCT=16|LNG=1

keby si mal problém z tryskami tak ich mám dve sady myslím komplet zmontované

Odesláno

Cau Roman,

od vcera je auto v servise a dnes mali testovat vstrekovace v Martine. Uvidim, co mi daju vediet, ako to s nimi je.

Precistia, otestuju, = vysledok a potom budem mudrejsi.

Ak by daco, ozvem sa.

Inak pozri obr. .....

post-4442-14109633492886_thumb.jpg

Odesláno

No, auto je doma po oprave vstrekovacov.

Kvapkali vsetky 4. vymena zvrskov, ihiel a mosadznych podloziek.

Zatial som najazdil len 50 km, ale dymivost pri \"vytacani\" je eliminovana asi o 90 %, zatial.

Este sa to musi vycistit v potrubi.

Este vymenili aj prepady paliva, lebo boli dake ci zanesene ci co.

Ale citelne je poznat razny tah a hladsi chod. Uvidime casom.

Mam aj stare zvrsky,, boli trochu cierne,logo BOSCH.

:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

martin sory nestiham ani vlastný život, k svadbe blahoželám mna to postihlo pred 4 rokmi už mám 3ročnéhoho tarzana menom Júlia.Škoda že som ti nestihol pomoct s tými vstrekmi,mne ležia na polici tebe mohli pomoct

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...