Radek Hurvajz Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Hele, ja do tech Jablek i vidim dovnitř, jelikož je občas rozeberu kvuli servisu, to co tam je je jen normální počitačovej HW značně předraženej a je zabalenej do moc pěknýho kabátku, tak nějak jsem myslel moji poznámku o HW, celek jako takovej je super. Cena nikoliv, a lidi to kupujou protože jim někdo řekl jak je to dobrý a oni se chtějí odlišit, mám pár lidí okolo sebe kteří to mají prave proto, a na druhou stranu maji v Jabku Parallels Desktop a přes to si spouští windowsy, protože v tomhle koutě světa jedeme většinou na Windowsech a problemy s tím spojený jsou všude, děti který maj Jabkový rodiče jsou ve školách zmatený, posaděj je před PC a tam je všechno opačně, když se s tim naučí v ty škole tak zase doma nemaj podporu protože \"jedině Jabko\" Pro toho kdo to nepotřebuje z duvodu napřiklad naročných fotoaplikací apod, to prostě nedoporučuju. Citovat
Fuller Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Mě stačí, že se Iphone nespojí přes bluetooth s ničim jinym, než s Iphonem. Víc vědět nepotřebuju a tim pro mě ta Isr***a končí. Citovat
Mohy Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 Hurvajz: no tak určitě, o tom žádná, drahý to je. Na druhou stranu ŽÁDNEJ výrobce (žádnej jinej) ti nenabídne tuto kvalitu zpracování...podporu..příslušenství... takže je to něco za něco... U Apple máš nekolik let jistou podporu SW (vlastně celou zivotnost přístroje, 4 roky), servis je formou SWAPu, to též není nikde jinde, tzn že dostaneš \"nový\" telefon...ale pořizovací cena je vyšší, no...proste něco za něco. každy si najde to své. Jinak s dětma taky částečně souhlasím, nikdy sem nad tím takto nepřemýšlel ale asi máš pravdu... Nicméně ano strední Evropou vládnou PC z jediného důvodu: možnost kradení programů, v poslednich nekolika malo letech uz je to omezený ale češi jsou zvyklý už na PC , navíc pořizovací cena je jasná.. Fuller: pobavil jsi. Nevěděl jsem že sem choděj žáci základních škol:aut:P Co proboha ještě dneska posíláš pres BT? ALe k problematice: krátce: Napsal jsi kec, jistěže spojís iP s čímkoli, je to jen o správné aplikaci (kterých je několik co vím!!) . V tovarnim nastavení funguje BT primárně pro spojeni s BT HF. [upravil dne 15/6/13 16:46 od Mohy] Citovat
Fusion Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Toto vlákno je důkaz, že lidi apple nenávidí z neznalosti nebo na něj prostě nemaji prostředky. Vše, co je tady uvedený že nejde, vždy je na to způsob. V appstoru je už přes milion aplikací na všechno, co člověka napadne. Zařízení třetích stran je nespočet. S iphonem, nebo i líp s ipadem, se dá řídit firma někde z chaty u potoka, nebo z gauče se dostat do Říma vč. objednání taxíku a hotelu. Ano, cena je vysoká pro lidi, kteří se chcou podívat na mail protože 10 kroků k PC je daleko, nebo udělat pět fotek zablacenýho potomka. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Fusion: nevidím nikde že by toto vlákno byl důkaz že lidi apple nenávidí z neznalosti nebo na něj prostě nemaji prostředky. Nevim kde jsi to vydedukoval. Ano jsou tu nazory proti, i pro, ale nikde nic o nenavisti Ja si na to musel třeba zvyknout pravě kvuli tomu že to ma majitel obchodu kam chodim dělat servis, dale to má pár kamaradů, ač bych to domů nechtěl tak nejsem uplně proti, jen vyzdvihuju případný problemy s timhle trochu jiným systemem. ono s Linuxem je to podobný, taky ho vyzdvihují ale jeho uživatelů přibývá pomalu Citovat
h4wk3y Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 hehe, sranda, je videt ze jsi iOwce rikam, ja applem zil a mam horad, ale neco dokazu i odsoudit a to je iPad, samozrejme subjektivne, prsote imi nevyhovuje... kdyz chces porovnavat, tak ano, iPad si koupis jeden a mas podporu 4 roky, ale za to si za stejny prachy celkem koupis kazdy rok novy androidi tablet a mas taky podporu 4 roky.... rikat ze JB je jen na kradeni aplikaci, to je take velmi nesmyslny tvrzeni.... jestli to tak pouzivas ty, tak to neznamena, ze je to jen na to....Ja treba mel a mam JBknuta vsechna iZarizeni v baraku, ale na jedinym neni kradena app... To same root u androidu... Sam rikas rozumne, ze bud ma clovek apple rad nebo ne, ale sam ho tady hajis jak kdyby to byl bozsky vyrobek ... To nejak tak, ale nedalo mi to nereagovat... Citovat
Mohy Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 to bude asi na mě že? Proč kupovat jedno zařízení každý rok, když mohu mít jedno zařízení co mi vydrží 4 roky? To cos napsal akorát \"morálně\" obhajuje to že Android prostě nemá tu podporu..tak sám před sebou obhájíš že koupíš každý rok nový. Ono totiž pokud koupíš 4x top zařízení a ne čínskou šunku která je stejně na několik let starém HW tak s cenou jsi na několika iPadech. Stále nevidím 3-4roky stare JAKÉKOLI Androidí zařízení s podporou, prodejí.... A to je realita, to není moje láska s iJablku:papa:D BTW Androidí soft je zastaralý po 3-5 měsících kdy přijde upgrade a po druhém upgrade je zařízení odepsaný A s tím i tablet, telefon... Ja JB nikdy nepoužival, ale at lidi používají jakkoli , jsi asi jedinej v Evropě kdo jailbreaklý zařízení nepoužil ke stažení ani jedné nelegální aplikace... Nejsem žádnej fanatik, velice dobre znám omezení...ale popravdě největší omezení je v ceně.... A vždy jsem se zastával slabších...a bohužel Apple je v pozici \"slabšího\" protože na to hodně lidí nadává..ale lidí co to nikdy neměli z důvodů co uvedl kolega predemnou..cena (většinou) a nebo antipatie. Citovat
h4wk3y Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 no, nerekl bych, ze hodne lidi na to nema, spis neni ochotna za to ty penize dat.... ja mam treba jeste Samsung galaxy S2 - mam ho zitra presne 2 roky a podpora stale je... Ale ono ani s tou podporou 4 roky u applu to neni tak horke, pote uz vetsinou nektere featury nefunguji na starsich modelech atd, takze to taky stoporcentni neni... Ale jo, abysme neresili android vs. apple a vratili se k tematu - velky iPad mam i nejradsi bych ho zahodil, radsi jsem si koupil levny cinsky (perfektni vymakany s top HW) a nemam s nim problem a jsme tak na ctvrtinove cene oproti iPadu... Citovat
Mohy Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 chceš li se vracet k tématu, tak si přečti první příspěvek Žádal jsem o radu ohledně jednoho programu:myslim A taky diskutovat mezi PŘÁTELI iOS...a ne ho muset obhajovat:mrk:bojim Citovat
Goldinka Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 h4wk3y: pod poslední větu se podepisuju Citovat
h4wk3y Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Goldinko, aspon nekdo .... Ale ne, tak kazdemu sedi neco jineho, to chapu, ale zda se mi ten system na tom velkem iPadu jako takovy moc velky a tim padem neergonomicky... Jako proste byl navrzen a 3.5\" obrazovku a na tom velkym me vylozene ****...na iPad mam(nepomlouvam ho proto, ze bych na Apple produkty nemel penize a nikdy je ani nedrzel v ruceú, proto ho mam i doma, jsme priznivec Applu, takze jak rikas ty Mohy, obhajovat ho neni potreba... Vystridal jsem az na iP5 vsechny iPhony, MacBooky a OSX kompy celkove pouzivam uz peknych par let dozadu, ale proste ten iPad mi doma lezi na polici a radsi ho nevyuzivam, prtoze jsem z nej vzdycky akorat rozcilenej... A jeste k JB, znam spoustu lidi, co pouzivaji JB jen a pouze k instalovani apps upravujich zakladni FW telefonu, kteri pomoci nej nekradou aplikace... Citovat
kujon106 Odesláno 15. červen 2013 Odesláno 15. červen 2013 Každému co jeho jest, za mě jablíčko a jedině s jailbreakem, bez něj to nemá smysl. Já čekám na iPad mini 2, na jedničce mi vadí displej. A něco málo k ceně iVěcí - ano, je to dražší, nicméně si to také cenu drží. Loni jsem na black friday koupil iPod touch 4.gen, půl roku ho používal a pak prodal (jelikož jsem pořídil iPhone) ještě dráž než kolik mě stál Citovat
Péťa Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Já si koupil iPhone první generace ajko jeden z prvních v republice a do týdne šel pryč. Naštěstí ne se ztrátou. Od té doby jsem několikrát koketoval s myšlenkou, že bych dal iPhone ještě další šanci, ale vždy vyhrál Android, momentálně S4. Citovat
Pechy Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Je potřeba si uvědomit, že kdyby nebyl iPhone, tak nemáte androidí Samsungy (napodobeniny iPhonu). Stejné to je i s iPadem a zbytkem tabletů. Osobně mi na androidu vadí jeho pomalost a zasekanost nehledně zmatené menu a miliony možností nastavení. Zkrátka Apple udáva směr a pokrok. Zbytek se ho pouze snaží dotáhnout. A jak už zde někdo psal - většina lidí má problém s cenou, proto na apple nadává. A argumentuje tím, že rádoby stejný telefon se stejnýma funkcema koupít za 1/3 ceny. Což je možná pravda, ale tento argument nedává to smysl. Kdyby u nich tohle pravidlo platilo vždy, tak nebudou jezdit drahým Peugeotem, ale bude jim stačit Škoda 120, protože má přeci stejnou funkci - odveze je z bodu A do bodu B jako Peugeot Citovat
h4wk3y Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Je potřeba si uvědomit, že kdyby nebyl iPhone, tak nemáte androidí Samsungy (napodobeniny iPhonu). Zkrátka Apple udáva směr a pokrok. Tak to jsou slova do pranice, na ktera radsi ani nebudu vice reagovat Citovat
lukaro Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 iPhone a Samsung srovnávat nemůžeme... Sorry, ale Samsung je s technologií daleko před Applu... Apple od 3. generace po současnou dělá stejné šroty. Ani nemění pomalu design, software... a jen hloupé ovce teď budou Apple obhajovat.... Je to předražený krám a všichni to ví. Jen proto, že tam má logo jablíčka z něj dělá stroj za 15 000kč. Citovat
Mohy Odesláno 16. červen 2013 Autor Odesláno 16. červen 2013 Lukaro: :D:D:D si zabil. přečti si to po sobě..to co jsi napsal..to myslíš vážně? Citovat
lukaro Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 http://www.ddworld.cz/aktuality/notebook-nb/apple-poprve-narazil-zajem-o-iphone-5-znacne-opadl.-v-cem-je-problem-a-nejen-u-apple-2.html Několik let vyrábějí stejný šrot, jen v jiném obalu.... A když jsme u iPadu, tak HW je to pomalá šunka, za ty prachy člověk koupí 2x rychlejší tablet. A stejně to je vše Čína... [upravil dne 16/6/13 10:35 od lukaro] Citovat
Mohy Odesláno 16. červen 2013 Autor Odesláno 16. červen 2013 možná sis toho nevšiml, ale to není článek jen o iPhone (potažmo Apple) Tenhle problém má víc firem, a dává to smysl. Lukaro: Apple je od začátku SW firmou, a důležité HW věci nakupují... a nijak se s tím netají takový malý smyšlený dialog: Apple: Proč vyrábět displej, investovat miliardy, když je vyrábí jiná firma a my je můžem jen koupit? Sníží to hodnotu našich zařízení? Odpověd: nikoli, je to skvělý ekonomický krok, ušetříme miliardy za továrny a vývoj. Dál k tomu tvému výplodu : že je stejný (téměř) designe, materiály, SW!? Nuže, milý Lukaro: proč měnit něco s čím jsou lidé spokojeni? Proč snižovat naše zisky vyvíjením jiného těla přístroje, jiného SW když zákazníci ocenují právě to že je na každém iOS stejný? JEDNODUCHOST jest naší zbraní. Vždyt změna by byla ekonomický nesmysl! A ted za mě:u androidu (všeobecně všichni výrobci) , mohu zodpovědně říct že každý měsíc přijde do prodeje několik přístrojů. KAŽDÝ měsíc. A k čemu to je? přistroj má jiný kryt ale podobný SW jako desítky dalších modelů. Kdo se v tom má vyznat? Opravdu, jedna verze SW, jedno tělo aparátu...je to jednoduché, geniální. A ekonomické. Pro uživatele srozumitelné. [upravil dne 16/6/13 09:43 od Mohy] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.