Hadra Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 Ahoj, mám dotaz. Potřebuju cca 200tis na stavební úpravy - plot, garáž atd. Doložit fakturama není problém. Splátky cca do 2tis Kč měsíčně, možnost splatit úvěr předčasně - manželka se za rok vrací do práce ( státní zaměstnanec t.č.na mateřské ), možnost splácet třeba i více podle situace a tím si ponížit dobu splácení a úrok. Já jsem zaměstnanec řekněme s průměrnou mzdou v ČR se smlouvou na dobu neurčitou, po zkušební době a ne ve výpovědní lhůtě. Mám dům v hodnotě cca 1,5 mil ve svém vlastnictví, žádný dluh. Jde mi o to, že jsem v minulosti žádal u Lišky a za těhle podmínek a šlo by to, kdyby : ručil jsem kdysi otci 100k na jeho úvěr, on to nesplácel a byl průser. Nicméně v tuto chvíli je to zaplaceno, mám doklad z KB o zaplacení, ale díky tomu, že to nesplácel jsem se dostal do registru. Z toho registru budu vymazán tento měsíc. Mám strach, že Liška bude mít problémy s tím, že jsem byl vedenej jako \"dlužník\" a tím pádem se bude cukat, takže snad varianta, že si zažádá manželka, ale i tak....chtěli poplatek za smlouvu a kdesi cosi, tak jsem jim na to řekl, že pokud nemám úvěr, nechci žádnou smlouvu a bylo to zrušeno ). Zajímala by mně jiná možnost. Barákem ručit nehodlám, to mi přijde jako pitomost při takovéhle částce. Stavební spoření nemám. Díky za názory Citovat
Guest StibTo Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 200.000 splacet po 2.000/mesicne ? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 Heh, tak kdyby napsal 5000, tak snad ještě....... Citovat
oddie Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 Tak při 4% p.a. by to byla hypo na 10 let - akorát když nechce ručit barákem... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Založit stavebko a vzít si překlenovák? Citovat
skuci Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 výmaz z registru trvá 3-5 let, doporučil bych ti jednu věc, zaregistrovat se a vyplnit formulář zde a stáhni PDF zde jsou to 2 instituce, které shromažďují informace o dlužnících. Vytisknout, vyplnit, nechat ověřit podpis a odeslat a budeš mít na 100% jistotu... a nebo se na to vykašlat a jít rovnou pro úvěr... tady ale hrozí riziko toho, že pokud tam budeš, tak si už potom neškrtneš... a nebo potom co se týká úvěru můžeš si nechat ověřit registry přímo v bance, tohle dělám já jako externista, ale nejsem si jist, jestli ti v bance tuhle službu udělají Citovat
enikybeniky Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Buřinka, bez zajištění, 200k vyjde asi na 1600,- na 18 let... Ale přeplatek je slušnej, no. Citovat
skuci Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 jinak nevidím důvod, proč nechceš zástavu formou Hypotečního úvěru. Stejně, když budeš mít stavebko a platit nebudeš, tak ti ten tvůj barák vezmou tak jako tak... Citovat
oddie Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 To je pravda, i když nebudeš ručit barákem, jakmile nebudeš splácet a přijde exekutor, lípne ti na barák zástavu... Citovat
skuci Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 to si hodně lidí myslí, jak je to výhodný, že tam nemají zástavu... ono to pro SS je jen o krok navíc, než když je tam zástava, když tam nebude řádně splaceno... taky si to nechají zaplatit o docela vysokým úrokem oproti hypotečnímu úvěru Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Takisto by som poriešil klasickú hypo, s ručením na barák ... Asi najnižší úrok, ktorý môžeš zohnať ... Ostatné \"hore\" popísané je pri hypo bezproblémov možné ... Ak zobereš hocičo iné, a platit nebudeš, tak či tak ti môžu zabaviť dom ... Je to jedno. Iba s tým rozdielom, že mimo \"hypo\" budeš mať väčší úrok, a to tak, že citelne ... Citovat
P607Olda Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Plot pořeš nejlevnější pletivo a tyčky, garáž počká. Tos asi nechtěl slyšet... A ještě zkušenost: než to všechno vyběháš, tak máš jednodušší těch 100 t. řádně vydělat jako tesař - pokrývač. [upravil dne 10.6.2013 11:21 od P607Olda] Citovat
skuci Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 navíc zvlášť Liška je teď úplně nejhorší z SS... měli hafo klientů, a samozřejmě hypo je teď výhodnější než SS tak lidi houfně odcházejí, tak udělali STOP a nejde už předčasně doplatit úvěr ze stavební spoření nic prostě... Citovat
Hadra Odesláno 10. červen 2013 Autor Odesláno 10. červen 2013 Ale jo, já nemám problém splácet víc, nicméně kdyby.......kdybych přišel o práci a byli jsme nějakou dobu třeba jen z mateřské, tak proto ta výše. Klidně bych splácel třeba 10, akorát že coby kdyby. Nikdy jsem nic nesplácel a celej barák mám z kapsy. Akorát jsme neměli děti a jeden plat, takže to šlo líp. Jasně že na to za chvíli našetřím, ale ta chvíle je třeba rok. A tak jsem chtěl úvěr nebo vlastně cokoliv, co budu \" v nejhorším\" případě lepit po dvoulitrech a v nejlepším případě to mám za rok dva splacený. Takhle to myslím. A u té Lišky to takhle přesně šlo. A právě z toho registru budu po 5ti letech právě tento měsíc vymazanej. A s tou zástavou - nechci vypadat jako bych ten dluh nechtěl zaplatit.....jen mi nejde do hlavy, ručit při \"pár kačkám\" barákem v hodnotě 10x vyšší. Kdybych chtěl mega, tak neřeknu ani popel. Ale pokud to bude nutný, tak to bude nutný. P.S. ta liška to spočítala myslím na 13 let. Ale to je mi šumák na jak dlouho, potřebuji nízkou splátku, kterou je možné kdykoliv zvýšit a ponížit si třeba dobu splácení a úrok. Citovat
oddie Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Peníze jsou o svobodě. Přemýšlej. Jak že nejsvobodnější jsou bezdomáči, kteý žádný nemaj? Citovat
vix Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Jasně, bejt bezdomáč a mít adresu na místní radnici, je prostě také takové terno. ... prý, co tomu říká střední třída. Citovat
oddie Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Když to vezmu podle sebe, když jsem neměl prachy, byl jsem svobodnej, teď mám prachy, a jsem... ženatej. Takže na tom něco bude Co, střední třída, ale co teprve ti, co si na ní za každou cenu hrajou. Aneb můj oblíbený citát - prostě ti, co si za peníze, které nevydělají, kupují věci, které nepotřebují, aby tím udělali dojem na lidi, které nemají rádi... Citovat
Otan Odesláno 11. červen 2013 Odesláno 11. červen 2013 Ano, bez ručení barákem to bude problém, stejně bude vždy v nebezpečí. Na tu částku je dobré stavebko a překlenovák. Jinak ale rozvaž splácení - 2000,- je dosti vražda, protože mnoho přeplatíš, polovinu určitě.:papa Citovat
Hadra Odesláno 11. červen 2013 Autor Odesláno 11. červen 2013 Já to prostě asi nechápu dost dobře. Když si půjčím ...příklad u Lišky 100, tak za 13 let bylo spočítáno, že bych zaplatil celkem asi 140 tis. Fajn.....nicméně to je za 13 let. Pokud to zaplatím za 10, tak přeplatím třeba jen 35 tis. A když to zaplatím za 2 roky, tak třeba jen 5 tis. ....takhle to myslím. Na co budu mít bič ve formě splátky 15 tis a budu třeba 2 roky živořit, když můžu mít splátky menší a platit je rok s tím, že jdou z jednoho platu a následně půjdou ze dvou platů, čili to třeba za rok zaplatím a přeplatek bude pakatel? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.