Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes vymena oleje. Zn. udelej si sam. Cca 30 minut. Celkove naklady 1.200 vcetne filtru. kolik za to platite v autorizaku?

[Edited on 10/6/13 20:59 by OldasII]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Vymena oleje+filtr v ramci garancni prohlidky po 20 tis. v autorizovanem servisu je odhadovana na 6000 Kc. Moje otazka:

1. Musim to udelat kvuli zachovani garance?

2. Co jeste v servisu na aute udelaji, pokud auto nevykazuje nejake dalsi problemy, jake mate zkusenosti?

3. Nechavate vymenit i palivovy filtr?

Dekuji, H.

Odesláno

Jestli chceš mít záruku a razítko do servisní knížky a nemáš známosti, tak s tím nevydrbeš a zaplatíš cenu za prohlídku,bohužel, co mají v servisu udělat, je přesně popsáno v servisní knížce, když máš nějaké svoje postřehy a nedostatky k autu, sdělíš je přijímacímu technikovi a necháš si je zapsat do zakáz. listu a technik ti potom sdělí, že nic nenašli :D (trochu přeháním)

nechal jsem si vyměnit i vzduchový filtr (palivový nemám), i když to nebylo nutné, prostě jsem to chtěl...

[upravil dne 24/6/13 14:47 od ozzy56]

Odesláno

6.000 ? fiha , tzn. krome prace si tam jeste pridavaj neco na oleji.

ad1) olej vymenit musis, nicmene ne v autorizaku, a zaruku neztracis

ad2) jak pise ozzy56, je to presne stanoveno od vyrobce, ale nemysli si, nedelaj v podstate vubec nic, vetsina toho je jen vizuelni kontrola.

ad3) palivovy filtr se meni na 60.000 km (plati pro 2HDI 110kW)

Odesláno

A co se mění tedy na první prohlídce?

olej + olejový filtr (1200 + 300)

??vzduchový filtr (400)

??kabinový filtr (600) - ten bych tedy já rozhodně měnil, po pylovém jaru.

No mě to čeká, plus mám pár připomínek (taky chci vypínat automatickou parkovací brzdu v menu) - mám \"puchejř\" na volantu, nechám si vyměnit silentbloky za ty tvrdší (sem tam vibrace, ale tak nějak jsem se jí naučil zbavit), plus se mi pod zadním oknem na pátých dveřích odfoukává lak.

Oldo s tou zárukou asi nemáš úplně pravdu, abys měl nárok na záruku, musí auto \"prokazatelně\" projít plánem údržby popsané ve specifikaci k vozu. Právě ten pojem prokazatelně může znamenat, že musí projít servisem minimálně s nějakou certifikací, aby ti to při záručních problémech uznali. S výměnou oleje doma sice teoreticky záruku neztrácíš, ale velmi obtížně můžeš prokazovat, že byl dodržen vyžadovaný postup výrobce. Tohle je přesně to na co hřeší ony pěti a sedmi leté \"korejské\" záruky - pokud prokazatelně přesně nedodržíš, co mají ve specifikaci údržby, nemusí ti záruku uznat. Tak nevím. Minimálně tu první záruční si asi odbydu v autorizáku servisu.

Mimochodem Oldo, kolik jsi dal oleje do 2.0Hdi? V manuálu se to zrovna u tohohle motoru nepíše...

[upravil dne 24.6.2013 15:42 od Pacho69]

Odesláno

za ten olej v autorizáku přitlačte, hodně přitlačte :D,ta první prohlídka je vlastně o výměně oleje v motoru, (aby byla zapsaná v servis.knížce),jinak vizuální kontrola ostatního hotová během 2-4 hodin

ano,nemusí to být autorizák, ale certifikovaný servis určitě

Odesláno

jasny, je to jen teoreticky. Uz vidim, jak se na Tobe tocej kdyz uvidej, ze jsi olej misto u nich meni v Best Drivu. Nicmene podle smernice EU proste nemusis chodit do autorizaku. Musis jen byt schopen prokazat, ze jsi dodrzel vse co predepisuje vyrobce. A navic nevim jak by zduvodnovali kdyz budes reklamovat napravu, ze ti to neuznaj, protoze jsi nemenil olej u nich. Je ale jasny, ze kdyby jsi mel problemy s motorem, tak se na tom tocit budou a uz to bude na pravnika.

Nalil jsem tam 5 lt a jsem presne na rysce MAX. Takze si myslim, ze 4,5 - 4,7 bude OK.

A v kolika km na tu prvni pujdes? Kolik Ti jeste ukazuje km do servisu?

Odesláno

Jo ten olej, to je v autorizáku asi pěkně \"naceněný\". Na netu INEO ECS se dá 5 litrů koupit za 800Kč. Předpokládám, že servisy mají sudy a cenu ještě lepší.

No první prohlídku udělám v servisu (mám pár záručních prací, viz předchozí příspěvek) a dále se budu rozhodovat podle aktuální situace.

Ukazuje mi 6800, mám najeto 23200, ale půjdu určitě někdy v první půlce července, abych měl na dovolenou nový olej a po té výměně silentbloků. A uvidím, co udělají s tím \"odfouknutým\" lakem. Lakování u toho auta nepovažuji za příliš kvalitní, i na dveřích u řidiče prosvítá na jedno místě na hraně světlé místo, nejspíš tmel.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Vyměnil jsem si olej a potřeboval bych vynulovat počítadlo cyklu výměny oleje. Dá se to udělat doma nebo se to musí napíchnout na počítáč.

Odesláno

Dá se to dělat doma. Zapni klíček do první polohy, zmáčkni u tachometru ten čudlík a drž, po chvilce začne odpočet na km další výměny oleje, pak pusť čudlík a vypni auto. Při dalším nastartování to už bude ukazovat normálně.

Odesláno

Martine, tak tudy cesta nevede. Zkoušel jsem to několikrát a vynulovalo se mi akorát počítadlo denních km a po chvilce zhasl údal 1100km do výměny oleje a naskočil údaj dojetí atd.Pro jistotu jsem zkusil i ten nalevo co je na osvětlení budíku. Ten také nereagoval. Tak nevím jestli to máš jináč.:myslim

Odesláno

v praze menim pylak i dvakrát do roka , jde o moje zdravi a ten pylak zas tolik nestoji.

-ineo v autorizaku 500-600 za litr

- při první prohlídce je vymena oleje olej filtru pylaku, kontrola osvetleni , kapalin , vuli a dotahujou se hlavni srouby napr na nápravách ,kolech a pod. pak by se měli seřídit svetla dofoukat gumy ,a zkouknout stav aku.

Odesláno

Měnil jsem si kabinový filtr sám a rezebrání asi 15-20 minut. Už vím jak na to, takže příště to bude rychlejší. Ale dát zpátky ten ofuk nohou je bonbónek.Snažil jsem se ho tam dostat přes půl hodiny a stejně si myslím, že tam není jak by měl být. Je na něm taková západka z bakelitu. Ta by tam měla zacvaknout a při vytahování odjistit zatlačením. Ale já nic neodjišťoval a normálně vytáhnul. Z čehož usuzuji, že ani před rokem v servisu si s tím nevěděli rady a tak nějak to tam strčili.

Jestli na to máte někdo nějakou fintu, tak ven s ní. Mělo by to tam zajet do kolejniček, ale je to všechno po hmatu. Buď tam strčím květák nebo ruce. Naráz to nejde.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...