Medvěd Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Nedá mi to, ale předci když nikoho nechci z tohoto vedení volit, tak to je také volba, nebo měl poslat prázdný hlasovací lístek? Co když to je vyjádření jiných členů klubu? Nebuďte jako za komoušů. Kdo nevolí, je proti nám. Volba = i třeba 1 človíček z těch, kteří kandidují. A netvrď mi, že se ani jeden vybrat nedá
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 To může být prostě odmítnutí jako celek, ale i to je volba. Nehledejte problém kde není.
lukaro Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Není co řešit, nechceš volit? Nevol, není to povinné, ale potom neměj blbé kecy, že vyhrál ten a ten, že ten si to nezaslouží a ten se ti nelíbí.....a kdo ví co ještě MotoMoto, nesměruji to na tebe, ale obecně na nevoliče...
Medvěd Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Motomoto - kdyby to bylo 10 hlasů z těch xxx řádných členů, fakt by to problém nebyl a nikdo by to neřešil. Jestliže je to ale víc než 50%, k zamyšlení a hledání důvodů to prostě nutí = třeba se tu dobereme i toho co změnit, aby za dva roky bylo na 7 pozic 20 kandidátů a účast ve volbách 80% (idealismus, já vím, ale bylo by to hezké). [upravil dne 24/6/2013 09:03 od Medvěd]
kaper Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 je taško niekoho takto cez internet donútiť aby volil a na tož ak má členské zaplatené výhody môže čerpať. Ludia sem chodia informácie prečítajú, pokecajú, na zraz sa príhlasia, ale aby si splnil jednu povinosť ktorú má tak to je už zataško. A nech nikto nehovorý že mu to je jedno alebo si nevedel vybrať ak si neviem vybrať tak sa snážím nájsť menšie zlo teda lepšieho s tých ktorý sú v ponuke.
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Tohle bych fakt nehrotil, myslím, že to je obecné pravidlo, nevolil jsi tak se zklidni, ale nějaké vyvěšování a zveřejňování seznamů kdo volil a kdo ne, je podle mě blbost a spíš bych se přimlouval za to aby se to nikde neventilovalo. Nevolit je také svobodná volba a něco vyjadřuje. Jasně třeba i to, že na to se...a mám jen keci, ale i to je postoj. Myslím, že bude dost lidí příště pasivních pokud takovýto seznam zveřejníte a bude to brát jako útok na svoje soukromí a právo se rozhodovat jak oni chtějí. Důvodů proč neodeslal hlas může být mnoho. Ale jsou to jejich oprávněné důvody a je třeba je respektovat.
lukaro Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Člověk rozhodnutí druhého chápe a respektuje, že nevolil, proč? Jeho věc... Spíše jde tu podle mě o to, že tak bude jasné kdo volil a kdo ne, když si potom někdo otevře hubu, bude se vědět, že třeba nevolil, tak se mu řekne, ať drží papulu
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 To je hezké, ale uvědomte si, že to je nevolil jsi takže jsi proti vedení, tak drž hubu? Protože je to naše vedení. Naše vláda, naše strana a tu my si rozvracet nedáme. Medvěd má pravdu s tou účastí a je mi také jasno, že většina těch co nevolili to nebrali jako volbu nezvolení oněch kandidátů, ale že se na to prostě vy...li, ale přes to, to nemůže vést k veřejnému pranýřování. Podle mého a tato informace není nijak tajná, máš remci tak pojď do vedení klubu a něco dělej.
Medvěd Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Motomoto - po každých volbách tu bylo dokonce vyvěšeno kdo a JAK volil a nebyl s tím problém. Letos se vedení rozhodlo jinak, respektuju anonymní volbu, ale vědět kdo hlasoval a kdo ne není nic proti ničemu. Určitě nepojedu do Horní Dolní nikomu rozbít papulu za to, že nevolil, ale \"jen\" bych takovému nevoliči připomněl, že svým rozhodnutím jaksi pozbyl práva současné vedení kritizovat.
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 No vidíš a já i když jsem volil, tak to vidím obráceně, protože právě tne kdo nevolil protože nesouhlasí s tímto vedení, má právo ho kritizovat nejvíce, vždyť on ho tam nechtěl a dal to najevo svou nevolbou. To jsou předci běžné principy.
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Víš možná osobní zkušenost. Za komoušů jsme k volbám nechodil a byl jsem vždy veřejně pranýřován za to, že jsem nevolil a bylo to vyvěšeno na vývěsce společně s dalšími, jací jsme to vyvrhelové společnosti a jak si nepřejem světlé zítřky našich dětí a podobně. A nevolil jsme ne z důvodů, že bych byl líný tam dojít.
Medvěd Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Motomoto - chápu. Já tehdy ještě volič nebyl, ale táta to měl podobné (jen si našel cestičku jak nebýt v žádných seznamech, ale to je jiné povídání). Nemůžeme ale přeci srovnávat důvody nevolit tehdy s tím, že se teď na to 60% z těch, kteří si za možnost volit dokonce platí, prachsprostě vykašlalo. Je třeba se zamyslet nad tím jak účast v příštích volbách zvednout.
pastorek Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 MotoMoto, trochu to máš pomýlené. Platiaci riadny člen je i členom Občianskeho združenia a má minimálne morálnu povinosť voliť vedenie. Áno, i mlčaním sa dá vyjadriť názor, no potom nech mlčí i najbližšie dva roky. Čo sa týka zoznamu tak chceme zverejniť kto volil a nie kto nevolil. Napríklad mňa to zaujíma z pozície zástupcu Slovenských členov a môžeš si byť istý že pravidlo \"mlčal si tak mlč naďalej\" mienim na nich i uplatňovať.
MotoMoto Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 A pokud budu řádný člen občanského sdružení a nechci nikoho z kandidátů ve vedení tohoto sdružení, jakým způsobem mám svoji vůli vyjádřit? A to jaký seznam má být vyvěšen je úplně jedno, pokud na seznamu bude kdo volil, tak je jasné kdo nevolil. Principiálně je to stejné. Myslím, že tímto rozhodně důvěru a příští volební účast nezvednete. Jen to bude nejčastější a neoprávněný argument v dalších diskusích.
Cinicman Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Vyvesovať zoznamy voličov/nevoličov je úplna kravina. Súhlasím s tým čo tu napísal MotoMoto. Nechápem načo komu bude kto volil vedenie a kto nie?! Voliť je každého osobná vec a nikto... opakujem NIKTO nemá právo mu do toho kecať. Robí sa tu z toho celého zasa fraška. Tak jednoduchá vec ako slobodné voľby a toľko zbytočných komentárov, však. Ako keby sa nemohlo odvoliť, zrátať hlasy a finíto... PS: Kritizovať vedenie má právo aj ten čo volil aj ten čo nevolil... a ten čo nevolil asi aj dvojnásobné...
Stifler Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 MotoMoto a Cinicman: hoši, souhlasím naprosto s vámi. Nic by se zveřejňovat nemělo, poslouží to akorát k osočování a urážení a nakonec to volební účast při dalších volbách ještě sníží. Kritizovt může kdokoliv, i ten, kdo nevolil, a dokonce i ten, co není ani řádným členem. Jsme přeci ve svobodné zemi a na svobodném fóru a pak se na někom vybíjet, že ten nemá právo tohle a tamten nemá právo tamto...no, kam bychom to došli? Ať si kritizuje, kdo chce, co chce, nikoho nemá nikdo právo za jeho kritiku odsuzovat. Navíc někdy může být taková kritika od \"neoprávněného\" člověka daleko plodnější a užitečnější, než od jiných členů a navíc, nikdo budoucí vedení nenutí, že se musí všechno podle kritiky takového \"neoprávněného\" člena změnit. Může být ignorován, ale nikdy nesmí být omezován (zákazy, příkazy). Řádný člen smí, ba dokonce by měl, mít nějaké výhody oproti ostatním členům, ale co se týče svobody projevu, tedy i práva kritizovat, tak to by nemělo být nikdy nikomu upíráno a nikdo by neměl být kritizován za to, zda volil či nevolil a dovolí si něco zkritizovat.
P607Olda Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Co se s tím trápíte. Ve stanovách není stanoven minimální počet voličů, takže hlasování je platné. Pokud máte pocit, že stanovy jsou špatné, navrhněte změnu stanov, výbor ji projedná a schválí/neschválí (nevím, jaký je přesně postup pro změnu stanov, ale určitě ve stanovách nějaký postup je). Závěrem vtip: žena říká programátorovi: - kup chleba a když budou mít rohlíky, tak deset Programátor přichází domů s deseti chleby a hlásí: - měli rohlíky
John Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Kritizovat můžou ale s mírou podle mě...když někdo si nenajde pár minut na volení a nebo nechtěl,tak proč by se měl navážet do toho a toho který alespoň kandidoval atd..A proto jsem pro aby se ten seznam ukázal.
punkac Odesláno 24. červen 2013 Odesláno 24. červen 2013 Tak tady máte názor dle vás jednoho remcala, nevoliče a ještě k tomu neřáda. 100% souhlasím s Motomotem, že se výsledky zveřejňovat nemají. Věta o mlčení tak mlč i nadále je hodně nešťastná a smutná. 100% ale nesouhlasím s názorem, že můžou přispívat jen řádní členové. To je jen hřebík do rakve tohohle fóra. Kdo vám tu bude radit? Ti nejlepší zrovna řádní členové nejsou. Budete se akorát bavit o počasí a nočním hlídání (nic proti těmto vláknům, jako relax to je sranda). K té malé účasti snad jen to, že je pochopitelná. 90% řádných členů je jen ten pan \"někdo\" anonymně schovaný za nějakým nickem, který se někde dozvěděl, že tu za 4 kila dostane slevu do Kellyny. Nějaký klub je mu u zádele. Všichni se kasají jak je důležité podporovat klub, ale v koutku duše to je jen o té kartičce. Mě se třeba komerčnost fora přestala líbit -> nejsem řád, do toho změna fora se kterou taky nesouhlasím -> nejsem řád. Nelíbí se mi ani medvědova hláška \"volí celá rodinka\"-> nejsem řád. A to Medvěda znám osobně, mám ho rád, ale hlas 6 let starého klučiny je opravdu divnej. Trochu to zavání tím, že když budu mít dostatek zdrojů, nasekám si hodně řádných registrací a můžu ovlivňovat chod fora. tak a teď do mně, do neřáda jednoho drzýho
Recommended Posts