P607Olda Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Dosud jsem slyšel samou chválu. Máte někdo osobní - konkretní zkušenost s touto firmou? Citovat
Krt€K Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Ahoj, mám zkušenost jen takovou, že kamarádi si přes ně nechali dovézt auto a spokojenost, žádný podraz... Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Ano, mám, s cca 5 auty, už si počet nepamatuji přesně. Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 A Oddie zkusenosti kladne nebo vozi sroty? Citovat
Neon Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Máloco Oddie doporučuje a všiml jsem si, že Racar tu hodil xkrát odkaz ... takže patrně kladný ... Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Nevozí šroty a nestáčí, jednání maximálně solidní. Cenová úroveň aut je tak pochopitelně o něco vyšší. Samozřejmě se i tak může objevit nějaká závada, pořád jsou to ojetiny, ale nic nemaskuje a neojebává. Zkušenost mám i s nějakou menší závadou, kdy kolega koupil bývalé auto jednoho z nich, už dost staré, ale pořád s tou jejich deklarovanou zárukou, po týdnu povolilo těsnění vodní pumpy, tak v neděli naběhl na dílnu a v rámci záruky opravil. S větší závadou a reklamací u nich zkušenost nemám. Citovat
64draki Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Před pár lety jsem projevil zájem o konkrétní vůz co nabízeli. Pán na telefonu byl poněkud nepříjemný, když jsem se zeptal na možnost menší slevy. No tak z toho nic nebylo, auto jsem koupil jinde. Odborník neodborník, buď umím prodávat nebo ne:) Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 No, abych pravdu řekl, lidi, co se na slevu ptají předem po telefonu, aniž by dotyčnou věc viděli, poměrně často posílám pro háje taky. A to s tím uměním prodávat jsem nějak nepochopil, podle mě je spíš umění prodat někomu jinému bez té slevy už po telefonu... Citovat
PACHO Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 no umenie predávať, je aj to, že hneď po prvom telefonáte nepošlem potencionálneho zákazníka do \"háje\". Zrejme idú veľmi dobre kšefty, keď si to obchodník môže dovoloť. Citovat
Vvitty Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Asi nemaji duvod slevovat uz na telefonu, ne? Kdyz nekdo dava slevu uz po telefonu, tak si bud cenovku nadhodil predem, a nebo se toho fakt potrebuje zbavit... Citovat
Vvitty Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 no umenie predávať, je aj to, že hneď po prvom telefonáte nepošlem potencionálneho zákazníka do \"háje\". Zrejme idú veľmi dobre kšefty, keď si to obchodník môže dovoloť. Kdyz mi nekdo vola a druha veta po pozdravu je o kolik mi slevite, tak ho taky ve vsi slusnosti odpalkuju. Nestoji to totiz za to... Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Umění prodávat je podle mě spíš to, že umí(m) odhadnout, kdo je skutečně ten potenciální zákazník a s kým nemá smysl se bavit. A řekl bych, že lidé, kteří prodávají už velmi dlouho to často poznají už po pár prvních slovech v telefonu či formulaci v mailu. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Oddie to povedal presne ... Ak predávam kvalitnú vec, a nastavím reálnu trhom akceptovatelnú cenu (co pravdepodobne robia, ked funguju, a predavajú roky) tak nebudem predsa dávať zľavu po telefone ... Ak daný človek príde na obhliadku, a niečo na aute nájde, čo stojí za zľavu, a dokáže si to reálne odargumentovať, tak nech sa páči, ale cez telefón ? Takto jednajú autokšeftári, hlavne tu v SR. Zľavu pýtajú už v telefone. Ak im ju dáš už cez telefon, tak sú si istý toho, že na mieste s teba vytrieskajú ďalšiu zľavu, nakoľko na každej jazdenke, sa nájde ďalší dôvod, prečo zľaviť ... Kšeftári u nás, takýmto ľudom, čo zľavia už cez telefón, nehovoria obchodníci, ale OVCE na ktorých sa dá dobre zarobiť ... Takže s umením obchodu, by som to naozaj nespájal. Navyše, ťažko sa vyjadrovať, ak človek pozná názor len jednej strany, a bazár, sa nemôže \"brániť\" ... Citovat
Marcel00 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 jak ovce na ktorych sa da zarobit? ti dam Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Presne som vedel, že napíšeš :D PS: Inak neviem, čo je to za definovanie \"dobreho obchodnika\" ... Pokial je dobry obchodnik ten, čo dá hneď zľavu, tak to potom super. To môže ísť robiť obchodníka naozaj aj údržbár ... Šak sa len postavý, dá 2 krát zľavu, a tovar je predaný [Edited on 21/5/13 18:51 by Lubk0] Citovat
ozzy56 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Slevu můžu požadovat na základě prohlídky auta a dokladů. Při požadavku slevy do telefonu bych položil sluchátko. Fertig. Citovat
Driver Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Nedávno jsem u nich poptával dovoz dodávky pro naší firmu a jednání bylo solidní a vstřícné, pán hned nabídl i auto, které právě vykupoval od někoho jiného a bylo by hned k dispozici a nabídl se, že ho přiveze ukázat i k nám na firmu. Nakonec z toho nebylo nic, ale jen proto, že se vedení rozhodlo koupit novou dodávku. Příště se na ně určitě obrátím znovu. Citovat
PACHO Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Hej, ja som nepovedal, že dať hneď zľavu po telefóne, ale keď je mi jasné, že je to predražené, tak prečo by som sa neopýtal, že?. Zasa obchodník vždy má nejakú vatu z ktorej dokáže zľaviť. Pred nedávnom som kupoval auto, tiež som oslovil viacerých predajcov, a poviem pravdu, nevedel som čo chcem kúpiť, ale nakoniec som kúpil, a som spokojný. Pritom ostatný oslovení predajcovia už dopredu presne vedeli, že nie som potencionálny zákazník, a \"odpálkovali\" ma. Ale čo už, oni mali smolu, lebo nakoniec som kúpil auto inde, a vôbec som predajcu \"neoškubal\" do krvi. Keď som si už konečne vybral, tak mi ešte trvalo cca 2mesiace, pokiaľ som auto zobral, kde som si dolaďoval ešte lízing, poistky.... Nakoniec poistku som po roku zrušil, a zohnal som ešte lacnejšiu cca o 30€ nižššiu. Fakt nechápem, prečo by som si nezjednával cenu, a musel byť ako ofca, (marcel prepáč za výraz), a nechať sa dobrovolne oškubať. Tak ako pre pre predajcov sú zákazníci \"ofce\" tak pre zákazníkov sú predajcovia zmrdi, no čo už, taký je tento svet, a tak to treba brat. Bohu žiaľ pri bazárnikoch, prevážna väčšina sú Ti zmrdi, ja som preto v bazáre v živote nekúpil auto, nie preto, že by som nebol potencionálny zákazník, ale preto že som sa s predajcom nikdy nedohodol. Tak túto filozofiu fakt nechápem, keď niekto zavolá, alebo navštívi autosalón predajcu, tak predajca vie posúdiť, že to nie je potencionálny zákazník. To si fakt ty predajcovia myslia, že ľudia nemajú čo robiť, a chodia len tak po autosalónoch, vypisujú @ a telefonujú len tak aby niekoho otravovali?? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Ale ty to len prekrucuješ ... Je uplne v pohode mozne, ze obchodnik z danej firmy by zlavu poskytol ... Ale zlava sa nevyjednava cez telefon, bez toho, aby si auto videl ... Ak si prave potencionalny zakaznik, a mas o dane auto vazny zaujem, prejavis to prave tym, ze sa nanho prides pozriet ... Az ked ho realne uvidis / zvezies sa / vyskusas si ho, tak podla pocitov sam vies, ci to auto chces, alebo nie. Ak chces, je na mieste, zacat vyjednavat zlavu ... Proste ju vyjednavas, az ked si sa s objektom predaja riadne zoznamil, aj z jeho technickym stavom ... To je uz relevantne, a je velmi pravdepodobne, ze by si k nejakej zlave dospel. Ale vyjednavat zlavu cez telefon u jazdeneho auta (je totizto rozdiel, ak by predaval auto nove) i ja ak som v roli predajcu odsudzujem. Ak chce niekto zlavu, a ma vazny zaujem, nech sa na auto pride najskor realne pozriet ... Otazka je, ci mali smolu, alebo nie ... Mozno po tebe zavolal niekto, kto zlavu nevyjednaval, prisiel, a kupil ... Takze hovorit o smole je velmi diskutabilne ... Proste nemozes porovnavat nejake zjednanie poistky s jazdenym autom ... O zlave sa mozme bavit na mieste, nie do telefonu ... Citovat
MirekCC Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 V dnešní době to totiž bez \"slevy\" nejde, proto jsou lidi zmatení, jak neslyší při kupování SLEVA - XX% . Hypermarkety a další obchody dávají \"slevy\", protože číslička s % prostě dělají s lidmi (stále) divy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.