Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

V EU se posrali : dodávky jen 120km/h  

1. 1. V EU se posrali : dodávky jen 120km/h

• 1. Souhlasím s omezením, akceptuji
      23
    • 2. Vadí mi to, omezovač odstraním
      6
    • 3. Zuřím, odstraním, EU musí skončit
      8
    • 4. Je mi to jedno
      12

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
A o to tady jde. Problémem je, že státní či evropská správa nemá skoro žádnou odezvu z řad občanů. Ono vše vypadá za začátku dobře, třeba omezení rychlosti pro ty zmiňované kamiony. A jak tyto regulace končí, se každý může dočíst u D-fense v jeho posledním článku.

Jen pro zajímavost, maximální rychlost pro kamiony je na dálnicích 80 km/h. Jsou zaznamenána data z měření rychlosti na naší dálnici, kdy 65 % kamionů překročilo tuto rychlost. A dokonce během jedné určité hodiny překročilo rychlost 98 % všech kamionů. Jde mi o to, že se tady jako mantra furt omílá jen rychlost, když napíšu že občas jedu na prázdné rovné cestě o 10-20 km nad limit, tak z toho někteří mají vyrážky.

Za daleko nebezpečnější považuji na dálnicích třeba nedodržování bezpečné vzdálenosti, než jet o pár kilometrů rychleji. A teď schválně, z daného měření vyplynulo, že 41 % všech řidičů v levém pruhu dálnice mělo v určitém časovém úseku rozestupy menší než 2 vteřiny a to za horších podmínek a snížené viditelnosti. A teď kdo to tady prasí více, že?

.

Nejde mi o to porovnávat kamion vs dodávka vs osobák. Šlo mi o to poukázat, kam až to může dojít s regulacemi a jak potom ty regulace vypadají v praxi.

A já dycky myslel, že kamiony maj limit 90... Tak... jak že to je???
Odesláno

Spíše by třeba pomohlo snažit se vytlačí hlavně tranzitní dopravu na železo... Hlavně je zajímavé, že někde to jde a někde ne... Nemluvě o dopravě zcela zbytečné.

[upravil dne 12.5.2013 20:07 od Edison]

Odesláno
A o to tady jde. Problémem je, že státní či evropská správa nemá skoro žádnou odezvu z řad občanů. Ono vše vypadá za začátku dobře, třeba omezení rychlosti pro ty zmiňované kamiony. A jak tyto regulace končí, se každý může dočíst u D-fense v jeho posledním článku.

Jen pro zajímavost, maximální rychlost pro kamiony je na dálnicích 80 km/h. Jsou zaznamenána data z měření rychlosti na naší dálnici, kdy 65 % kamionů překročilo tuto rychlost. A dokonce během jedné určité hodiny překročilo rychlost 98 % všech kamionů. Jde mi o to, že se tady jako mantra furt omílá jen rychlost, když napíšu že občas jedu na prázdné rovné cestě o 10-20 km nad limit, tak z toho někteří mají vyrážky.

Za daleko nebezpečnější považuji na dálnicích třeba nedodržování bezpečné vzdálenosti, než jet o pár kilometrů rychleji. A teď schválně, z daného měření vyplynulo, že 41 % všech řidičů v levém pruhu dálnice mělo v určitém časovém úseku rozestupy menší než 2 vteřiny a to za horších podmínek a snížené viditelnosti. A teď kdo to tady prasí více, že?

.

Nejde mi o to porovnávat kamion vs dodávka vs osobák. Šlo mi o to poukázat, kam až to může dojít s regulacemi a jak potom ty regulace vypadají v praxi.

A já dycky myslel, že kamiony maj limit 90... Tak... jak že to je???

Máš to správně. Čísla jsou daná. Akorát to není v km/h, ale mph. :D

Odesláno
Spíše by třeba pomohlo snažit se vytlačí hlavně tranzitní dopravu na železo... Hlavně je zajímavé, že někde to jde a někde ne... Nemluvě o dopravě zcela zbytečné.

1) Králíček Azurit by nebyl v krámech včas - a lehce by smrděl.

2) Neke, že chceš posadit dodávky na železo - možná do Kazachstánu, ale s ČD vnitro a na západ?!

... krátký hint... mrkni na letošní ČD bilanci. :roker

Odesláno

1) Králíček Azurit by nebyl v krámech včas - a lehce by smrděl.

2) Neke, že chceš posadit dodávky na železo - možná do Kazachstánu, ale s ČD vnitro a na západ?!

... krátký hint... mrkni na letošní ČD bilanci. :roker

Na to odpovím jednoduše (a už jsem se na to ptal): Proč to někde jde a jinde ne??? A není to daleko, ani to nejsou nějak odlišné země od nás... Jde to např. v Rakousku, Itálii... Horší je to vo Německu, ale ne nemožné. Jde třeba o zásobování automobilek... Proč to jezdí po silnici? Proč auta ze Stuttgartu jednou do Turecka přes nás po silnici a ne přes Rakousko? Protože by museli vlakem? Cenou paliva to není. Je to dálničníma poplatkama? Nejsem odborník... ale myslím, že ty otázky jsou celkem legitimní. ČD převeze, co se jí zadá. Pokud není poptávka, pak pochopitelně ta bilance není nejlepší. Dalším aspektem jsou překladiště: Proč se stavěj u dálnic a ne u nádraží? Bych prostě stavební povolení bez toho, aby byla v blízkosti železnice nevydával. Dálniční poplatky bych nasadil takový, že by se vyplatilo jet po železe. Pro dopravce to má další výhody. Zboží v pohybu a přesto mi šofér odpočívá. Jistě se najdou i proti, ale na to se dá opět říce: Proč to někde jde a jinde ne? Pak by se vidělo, co s tím maj dodávky, když by se snížil ten vlak kamionů na dálnicích.
Odesláno

Edisone - snad jen tolik:

Doprava po silnici je mnohem, mnohem pružnější a levnější než železnice a pro většinu stran (výrobce/dopravce/konečný zákazník) i mnohem komfortnější. Proč bych měl jako výrobce řešit jak dostat zboží na nádraží a jak sdělit zákazníkovi kdy bude mít zboží na jemu blízkém nádraží, aby on mohl sehnat dopravce, který mu ho doveze do jeho skladu?

Možná Ti uniklo, že spousta kamionů nejede \"jen\" z bodu A do B, ale že v bodě A naloží zboží, které pak rozhazují dle potřeby (naloží 22 palet, tam odhodí 5 palet, vedle 3 naberou, o 50 km bokem zase něco odhodí atd. atd.). Jak něco podobného dělat u naší \"pružné\" ČD, které ještě nedávno činil nevýslovný problém dopravit loď v termínu do zastávky, aby prostý vodák mohl jet na dovolenou?

Odesláno
Edisone - snad jen tolik:

Doprava po silnici je mnohem, mnohem pružnější a levnější než železnice a pro většinu stran (výrobce/dopravce/konečný zákazník) i mnohem komfortnější. Proč bych měl jako výrobce řešit jak dostat zboží na nádraží a jak sdělit zákazníkovi kdy bude mít zboží na jemu blízkém nádraží, aby on mohl sehnat dopravce, který mu ho doveze do jeho skladu?

Možná Ti uniklo, že spousta kamionů nejede \"jen\" z bodu A do B, ale že v bodě A naloží zboží, které pak rozhazují dle potřeby (naloží 22 palet, tam odhodí 5 palet, vedle 3 naberou, o 50 km bokem zase něco odhodí atd. atd.). Jak něco podobného dělat u naší \"pružné\" ČD, které ještě nedávno činil nevýslovný problém dopravit loď v termínu do zastávky, aby prostý vodák mohl jet na dovolenou?

Asi kdyby to bylo po železe tak špatné, tak by to nefungovalo ani jinde. Ono nejde o to překládat zboží. Jde o to nakolejit ty kamiony. Kdo projíždí Brennerem, tak je z tý silnice vidět dolu na hraniční nádraží. Když vidím, kolik kamionů tam je na železe, přestávám to chápat. Takže to není o tom, jak dostat zboží k zákazníkovi, ale o tom, jak určitou - podstatnou - část trasy zvládnout jinak, než na gumách. Jinak si pamatuji doby, kdy do každýho velkýho podniku vedly koleje. Takže jsem přesvědčen, že i třeba do automohilky v MB (i mnoha dalších velkých podniků u nás) koleje vedou. Proč nejsou využitý je už otázka. I kdyby tam měl vlak zavézt kamion.
Odesláno

Kamiony na vlaku jezdily ještě před pár lety i mezi Lovosicemi a Německem a padlo to - tuším - až s otevřením dálnice mezi Ústím a Německem. Nyní už se taková akce zřejmě dopravcům nevyplatí

Odesláno

vlaky vezoucí na vagonech škodovky, jezdí přes Aussig Schreckenstein (Ústí Střekov) do Reichu a dál skoro každý den. Vlak má i přes třicet vagonů

Odesláno
Takže jsem přesvědčen, že i třeba do automohilky v MB (i mnoha dalších velkých podniků u nás) koleje vedou. Proč nejsou využitý je už otázka. I kdyby tam měl vlak zavézt kamion.

Vedou. A nejen tam, v Koline taky. Dokonce jsou i vyuzivane.

Nektere podniky ted opet s velkou slavou stare vlecky obnovuji, pripadne nechavaji obnovovat jejich majitelem, SZDC.

Takova perlicka - ve Slavkove je firma co vyrábí železniční cisterny. Trať do Slavkova už 15 let pustne, protože ji zrušili. Teď ji bude vlastník SZDC s velkou slávou obnovovat, resp. v podstatě stavět znovu. Železniční cisterny se tak už 15 let převážejí po dílech po silnici...

Třeba zahájená rekonstrukce D1 převede na železnici i nějaké další zboží, až bude automobilka půl dne stát, protože kamion stojí na \"parkovišti\" kdesi na Vysočině.

Odesláno

Ono na těch železnicích něco asi bude a využít by se to určitě dalo už jen z toho důvodu, že ČR má tuším druhou nejhustší síť železnic na světě hned za Neměckem. Jasně, trend kterej je tu budouvanej minimálně 20 let se nezmění za dva, tři roky, ale čím víc bude tranzitní doprava tlačená na železnice, tím lepší bude situace na silnicích...

Odesláno

Kdyby si někdo potřeboval promrskat zákony jako edison a vix, tak je to 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, rychlosti řeší par.18 .

Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg a autobusu smí jet mimo obec rychlostí nejvýše 90 km.h-1; na dálnici a silnici pro motorová vozidla rychlostí nejvýše 130 km.h-1.

Řidič jiného motorového vozidla smí jet rychlostí nejvýše 80 km.h-1.

V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1.

A pro ty co jezdí po světě, je krásný přehled zde, včetně naší republiky:

http://www.uamk.cz/component/turistika/?Itemid=345&a=k&p=47

Odesláno

Hezkej přehhled, dle toho se ukazuje, že naše sou spíš z těch benevolentnějších... Docela mě dostal Egypt :v obcích: 30 km/h, mimo obce: 60 km/h, na dálnici: 90 km/h, pouštní silnice: 100 km/h:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...