Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
To je mazec, to čučím. U nás se při odchodu na WC během testu se odevzdával test a mobil :myslim ... tady to vypadá, že se bude mobilovat už při hodině :D

presne pre toto sme nosili 2 mobily :D

Odesláno
Prostě a jednoduše, pokud budete chtít být zdraví, budete se muset naučit gůglovat líp než váš doktor :D horší je, že ta doba už je pomalu tady a leckde už to platí...

Předběhl jsi dobu (myšlenkově) o 20 let.

Odesláno

Vvitty: když jsem si nechával dělat implantáty, docela vážně jsem přemýšlel nad rekvalifikací :)

Vix: obávám se, že nepředběhl, že už to tak fakt leckdy je...

Odesláno
prostě celý systém tohodle státu stojí za prd... nemyslím si, že opisování testů je nějak špatné jde hlavně o to na jaké je škole (obor) jestli to bude v životě potřebovat...

Jde o obor mechanik seřizovač, měli sme matiku sotva dvě hodiny týdně. Jinak převážně bylo strojírenství, technologie, a kreslení a praxe. Jen hold minstr. školství vymyslelo že všichni to musí mýt stejné :((

Odesláno

njn, jestli ta maturita má mít nějakou úroveň, musí být těžká (nebo těžší než byla)

Mě taky štve, že moje maturita na gymplu (čj, matematika, fyzika, angličtina) má stejnou váhu jako maturita kuchaře. Tím proboha nemám nic proti kuchařům.

Osobně si myslím, že mechanik seřizovač nepotřebuje maturitu, potřebuje šikovné prsty a chuť naučit se ovládat mašiny v provozu. Nevím odkuď jsi, ale u nás ve faše je to skorem nejlíp placená práce (údržba je šlechta)

Odesláno

Chtěl pomoc s matikou a řeší se tu takové kraviny, smazal bych to tu.....samé OT, styďte se ! :bojim

Zase se vracíme do starých kolejí, kdy se v různých vláknech řeší vše, jen ne to, co je v nadpise.....

Odesláno

Oddie:a to ještě zlaté pražské nemocnice. Na okresech je to ještě horší...

Zubařku jsem měl dobrou, bohužel už nežije :(

Odesláno

Jestli chci pomoct s matematikou, okay dobrá. Napíše sem příklad, vyřešíme ho

Ale podvodu u maturity se fakt účastnit nehodlám.

ps: za patnáct litrů si to vysvědčení může koupit (jen se nesmí divit až bude předvolán k podání vysvětlení :D )

Odesláno
njn, jestli ta maturita má mít nějakou úroveň, musí být těžká (nebo těžší než byla)

Mě taky štve, že moje maturita na gymplu (čj, matematika, fyzika, angličtina) má stejnou váhu jako maturita kuchaře. Tím proboha nemám nic proti kuchařům.

Osobně si myslím, že mechanik seřizovač nepotřebuje maturitu, potřebuje šikovné prsty a chuť naučit se ovládat mašiny v provozu. Nevím odkuď jsi, ale u nás ve faše je to skorem nejlíp placená práce (údržba je šlechta)

No tady spíš je to průměr, kde nabízejí nadstandartní plat tak chtěl několika letou praxi, což u nás u mladejch je problem jí někde získat. A práce tu moc neni

Odesláno

pavska: Jestli jsi mladej, tak začni od píky. Jinak kamarád, co dělá u nás, tak šel po krátkém pohovoru normálně na halu a tam ukazoval, co umí. Normálně ho nechali rozdělat nějakej variátor na sušičce. Rozebral, vyčistil, složil.... a byl přijat i bez praxe. Má výučák. Dneska opravuje svářecí linky, co jdou přes celou fabriku a zvládá to :papa

Odesláno

Já pravě nemám nic davali výučák aspon když si nedal maturitu a zrovna my jsme ročník co to zrušili. Já teď pracuju v jedný firmě na výrobu balících strojů.

Odesláno
Co to je za blbost....placené školství. Jsou i děti které se učí, snaží, ale lepší známky jak 3, 4 a někdy 5 prostě neudělají. A když jsme u známek, to je další kravina. Hodnotit děti známkami, každý má jiné myšlení, jiný ten mozek ;) celý systém je kravina.....

Placené školství taky z principu chápu, v podání ČR nechápu: To, o co se snaží stát, je dodatečné zdanění. Nic více, nic méně

Ano, mozek dělá rozdíl: Děti, co se snaží, zasluhují lepší známky... stejně tak, děti, co se nesnaží (P.S. Zkusil jsi vyměnit učitelnici?)

Odesláno

No tady spíš je to průměr, kde nabízejí nadstandartní plat tak chtěl několika letou praxi, což u nás u mladejch je problem jí někde získat. A práce tu moc neni

Asi vědějí proč.

- co Ti brání sehnat několika-letou praxi někde jinde?

Odesláno

vix: by jsme se mohli dohadovat do nekonečna ;) já se na střední snažil, učil jsem se, ale stejně jsem mnohdy dostával špatné známky a nešlo mi to...

Odesláno

i já na střední dostával špatné známky, moc jsem se neučil - pak přijímačky na VŠ - večer před - shrábnul jsem pravítko, shrábnul kružítko - ráno jsem sedl na vlak.

Výsledek nad očekávání. :D;)

... já ho čekal, matikář asi ne. :roker

Odesláno
Co to je za blbost....placené školství. Jsou i děti které se učí, snaží, ale lepší známky jak 3, 4 a někdy 5 prostě neudělají. A když jsme u známek, to je další kravina. Hodnotit děti známkami, každý má jiné myšlení, jiný ten mozek ;) celý systém je kravina.....

A jak jinak chceš říct žákovi, že danou problematiku neumí? To je hned něco špatně, že někdo neumí matiku nebo fyziku? Není. Každý nemůže být inženýr. Tak ať jde na učňák a bude z něj dobrý automechanik.

Nebo známkování a hodnocení dneska studenty stresuje? A´t si zvykají, stresu bude v životě ještě dost.

Také jsem pro placené školství, byl jsem toho svědkem na ČVUT. Bralo se sice bez zkoušel a lezl tam každý. V prváku a druháku nás bylo mraky, nekonečné frotny a čekání na zkouškách, jen proto, že tam někteří chodily na 6. pokusy...měli x-té zápisy zkoušek a přitom si jen prodlužovaly mládí. Bylo problém získat kolej i když bydlíte 120km od Prahy. Profesoři znechucení z lidí co měli zkoušet, protože byli bez znalostí, jen braly zkoušku jen jako možnost to zkusit, ono to přece vyjde. Člověk tam byl jeden z mnoha, všechny pak házei do jednoho pytle, že opisujeme. A já to chápu, bylo nás tam moc a chyběl individuální přístup. Až ve 4. a 5. se to změnilo a já si VŠ užíval, profesoři vás znaly jmeném, něco jsem na přednáškách naučil a zkoušky měli opravdu úroveň.

Za mě placené školství jednoznačně. Kdo umí má stipendium a nemusí nic řešit, kdo neumí a chce studovat deset let ať platí. Dneska dosáhnout na stipendium není problém, bere se do průměru 1.5. A ten kdo se škole věnuje, získá ho.

Odesláno

Profesoři vás znaly, zkoušky měli úroveň, to je projev vysokoškoláka jak noha, fakt. Tohle proboha měla filtrovat nejpozději maturita, když už ne základka :roll

Odesláno

No vidíš, však já nestudoval Karlovku ani český jazyk, ale Strojní ČVUT. A nejsme tady na srazu gramatiků, až se tu bude psát spisovně, pak si budu kontrolovat i/y.

Ulevil si;)?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...