jajumbo Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 Zdravím Vás všechny. Mám takový dotaz. Můj peugeot 406, 2.0 HDi, rok výroby 2001, najeto cca 215000km poslední dobou nechce táhnout. Když jedu do nějakého většího kopce tak mám co dělat abych vyjel. Dříve to šlo na 3 rych. stupeň úplně v pohodě, ale teď jsem rád když to utáhne 2. rychl. stupeň. Občas tento problém není a auto táhne úplně normálně. Když to přestane táhnout tak se rozsvítí kontrolka na palubovce motoru. Měl jsem to několikrát na diagnostice, ale pokaždé nic diagnostika neukázala. Už jsem z toho docela naštvaný a tady zkouším o pomoc. Kdyby jste kdokoliv měl nějaký stejný problém a věděl co s tím tak se prosím ozvěte. Díky moc, Jirka Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 Napiš zde označení motoru Nejlépe komplet druh vozu,motorizaci,atd do podpisu. Lépe se pak budou členové při radách orientovat o jaký vůz jde. Nemáš náhodou FAP filtr? Mohl by být ucpaný. Jedná se o 66kw nebo 80kw? Citovat
lud3k Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 zdravim. Mam stejny problem. Mam 406 Hdi 66kw rok 01 1 tahne pekne 2 tahne pekne 3 tocim a pomale leze nahoru o 4 ani nemluvim. Byl jsem na diagnostice a nic neukazalo. Znamej co vlastni servis me poradil at ystrikam Vahu vzduchu cisticem na brzdy Citovat
jajumbo Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 Tento motor má 80kw. Přesně jak píšeš. 1 v pohodě, 2 v pohodě, ale 3 už nechce jet (hlavně do kopce, ale i tak nemá odpich) FAP filtr tam ještě asi bude, ale co s ním.. Díval jsem se že je docela drahý. Citovat
lud3k Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 tak fap filtr tam nemam:( me bylo receno VAHA VZDUCHU zatim jsem ji nemenil. Citovat
sino Odesláno 31. květen 2013 Odesláno 31. květen 2013 Ja mám tiez podobny problem. Auto ide v pohode ale ked pride nejake mierne stupanie tak to tocim az na cca 3000 ot. a vtom sa mi auto prepne do nudzoveho rezimu.Proste ziadny tah ziadne turbo a opiranie do sedacky ...stlacenie plynu sa rovna ..0.Po vypnuti motora a znova nastartujem tak je vsetko OK.. Citovat
MilanF1 Odesláno 31. květen 2013 Odesláno 31. květen 2013 66 kW ani 80 kW nemá FAP Chtělo by to píchnout na origo diagnostiku a vyzkoušet za jízdy, zda má motor hodnoty, jaké má mít (musí s ní dělat odborník, co hodnoty zná). Přepnutí do nouzáku není dobré, motor musí jít točit nad 3000. Někde tam bude chyba. Předpokládám, že filtry máte nové ... Citovat
Lubos91 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 sino toto presne robieva občas nám na Passate na dialnici alebo do kopca keď ideme predbiehať alebo prudko zrýchlime zrazu vypne turbo a koniec auto lenivé núdzový režim a občas mu vypíše EMISE DO DÍLNY..vypne motor naštartuje a zase ide ako divé...neviem ako je to robené v Peugeotoch to turbo ale jemu bolo povedaných viac variant čo to môže byť že jednak nejaké čidlo otáčok na turbe že v určitých otáčkach to vypne ale druhé bolo a to vyzerá pravdepodobnejšie asi že turbo je zanesené pre tie lopatky natáčacie....tak sme skúsili jazdiť na nižšie prevodové stupne než bolo treba riadne sme popreháňali turbo a zatiaľ je už dlhšiu dobu všetko ok v kopcoch naháňačka aj s 2,5 litrovými autami a turbo ide v pohode tak neviem či to môže byť rovnaký problém alebo ma Peugeot turbo inak robené Citovat
Medvěd Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 66 kW ani 80 kW nemá FAP Chtělo by to píchnout na origo diagnostiku a vyzkoušet za jízdy, zda má motor hodnoty, jaké má mít (musí s ní dělat odborník, co hodnoty zná). Přepnutí do nouzáku není dobré, motor musí jít točit nad 3000. Někde tam bude chyba. Předpokládám, že filtry máte nové ... Milane některé 80kW opravdu FAP měly jinak k problémům bych taky doporučoval zkontrolovat váhu vzduchu, je to potvůrka co ráda zlobí. [upravil dne 1/6/2013 09:50 od Medvěd] Citovat
MilanF1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Měly? Nepleteš si to s 79 kW? Podle mě motor RHZ FAP neměl ... 79 kW je snad RHS Citovat
Medvěd Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Ano, jednalo se o motor 79kW, ten ale spousta lidí uvádí jako 80ku - VIN by to samozřejmě rozlouskl na 100% [upravil dne 1/6/2013 10:01 od Medvěd] Citovat
MilanF1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Jsme rád, že jsme se shodli. Tazatel zde má rok 2001, tudíž bude mít RHZ. FAP ho trápit nemusí Citovat
ozzy56 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 někteří prostě uvádějí hovadiny, k tomu není třeba VIN--RHZ 80kw FAP nemá RHS 79kw FAP má ani Medvěd nemá uvedených 81kw, ale co už [upravil dne 1/6/13 11:10 od ozzy56] Citovat
Dano406 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Třeba byl Medvěd na brzdě a vyšel mu tak pěkný výkon K tomu nouzáku: taky se mě to párkrát stalo a na diagnostice to psalo něco kolem turba. Teď nemůžu najít tu fotku z dia. Po asi pěti nastartováních zhasla kontrolka a už neotravovala,závada byla vedená jako přechodová. Citovat
VanaPD Odesláno 20. červen 2013 Odesláno 20. červen 2013 Zdravym pani,ja mam podobny problem uz dlhsiu dobu.pri akceleracii vypadne tah motora a to tak ze sa ledva zaradim pred vozidlo,riesim to uz dlhsie ale zatial neuspesne.teraz ak sa oteplilo tak a pri zapnutej klime to robi skoro stale.takze pridavam s citom a vtedy to niekedy ide.mam 406hdi 80kv 2001.vstrekovace som menil su ok,vahu som cistil aj filtre.za kazdu dobru radu vopred dakujem. Citovat
jajumbo Odesláno 21. červen 2013 Autor Odesláno 21. červen 2013 Nevím kde jste přišli na to, že se do tohoto peugeota dával filtr pevných částic. V servise mě přišli na to že mám zasviněný katalizátor a ten to dělal. Takže auto je v pohodě po vyčištění katalizátoru za pár korun! Zkuste taky tuto možnost.. Citovat
f3Rd@ Odesláno 21. červen 2013 Odesláno 21. červen 2013 z me zkusenosti doporucuju zkontrolovat (vymenit) podtlakove hadicky co vedou k EGR a tomu druhemu ventilu Citovat
VanaPD Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 takze katalizator vycisteny a auto stale netaha,ako som uz pisal raz za cas ide ale hlavne teraz pri tychto teplotach to pri prudkom pridani vobec netaha... Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Jak se čistí katalyzátor? Není spíš vyčistěná tvoje peněženka [upravil dne 17/7/13 17:10 od koblih69] Citovat
skeblo Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Ja som mal taky isty problem. najskor som aj ja cistil vahu zduchu a nakoniec som kupil novu vahu vzduchu, najskor som mal na vyskusanie origo siemens ale nakoniec som kupil hellu a musim povedat ze auto ide super. PS. myslim ze s tou hellou ide lepsie ako so siemensom. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.