Francouz_407 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Zbylo mi docela dost hrubého písku z betonování a chtěl bych ho použít místo šterku pod dlažku, kterou potřebuji za garáží dodělat. Bude to cca 4x1m. Nad to udělám přístřešek a budou se tam dávat různé věci. Myslím, že by to neměl být problém, co vy na to? Pouze bych koupil křemičitý písek na spáry. [upravil dne 24.4.2013 06:57 od Francouz_407] Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Jasně, písek se dává vždy pod dlažbu, zvlášť když to nebude pojízdny pro auto;-) Citovat
Francouz_407 Odesláno 24. duben 2013 Autor Odesláno 24. duben 2013 Protože dělám plot, tak chci pod to dát betonové základy co jsem vyrubal, zaházet to hlínou a pak dát 10cm toho písku. Na to dát tu dlažbu. Někdo mě říkal, že se tam písek nedává, že by to vyplavil déšť. ALe já nad tím budu mít přístřešek. Citovat
marko306 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Prihodím aj ja otázočku ak môžem. Ja zas mám na dvore starý zvetraný betón, miestami už to ani nevypadá, že tam bol betón, ale zem tam nie je. Na hrúbku je betón od 10 do 20 cm so železom kade tade v betóne pohádzaným. Má to už dobrých 30 rokov. Nijak neklesá pod autom iba zvetráva. Moja otázka znie, že či môžem nerovnosti iba zarovnať nejakou šotolinou a potom na to dať jemnejší štrk ako priami podklad pod dlažbu. Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Ted jsem delal podobne zelezobetonove schody.. .byly pekne ale zvetravaly dal se na ne sterk vyrovnal se a pokladala se dlazba... sterk se daval hrubost 4-8mm to Francouz pisek bych neda al nekdo yo tak dela ale opravdu se vyplavi mezi drt a dlazba klesa,i vyrobci napr.Best v skladbe materialu pod zamkovku maji sterk ne pisek,stary zvetraly beton muzes jako zaklad dat,ale aby ti k necemu vypadali mel by si vybrat alespon 15 cm pod dlazbou mit sterk ten uhutnit pak jemny sterk a do toho polozit dlazbu a aby se ti nerozjizdela tak nejdriv zabetonovat zahradni obrubniky....a pak postup vyse... nekde muzou dlazbu pokladat do pisku,u nas ale kazdy poklada do sterku.... Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Maximalne toho pisku cca2-3 cm jinak jak to chces uhutnit 10 cm je nesmysl... Citovat
Francouz_407 Odesláno 24. duben 2013 Autor Odesláno 24. duben 2013 Takže se dává nejdříve hrubý štěrk 4-8mm, pak jemný a písek nedávat? Kolik má být toho štěrku? 3-5cm? Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Písek se pod dlažbu dává úplně normálně;-) jen když je větší vrstva, tak se dává štěrk a potom písek;-)a pokud je to pod pergolu tak se nemáš čeho bát;-)ale 10 cm je docela hodně na písek, ten tak do 5 cm Citovat
P607Olda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Ono to za pár let sedne, podle zátěže a podle deště, tak to pak přeložíš a podsypeš. Po 15 letech nám sedá i profesionálně dělaná dlažba na pěším chodníku, musím ji opravovat. Na vjezdu auta je to naštěstí vybetonováno. Citovat
Francouz_407 Odesláno 24. duben 2013 Autor Odesláno 24. duben 2013 Jde mi o to jestli musím kupovat štěrk a nebo tam dám zbytek toho písku 5 cm a stačí to. Asi to tak udělám. Bude to pod střechou a chodt se na tom nebude. Je to za garáží prostor široký 1m a dlouhý 3,7m, z boku garáž a z druhé strany deska betonového plotu. Takže žádné obrubníky. Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Kdyz se po tom nebude chodit a bude tam harampadi tak to tam klidne dej.. ano,pod auto se betonuje je to nejistejsi a koleje se nevyjezdi... bratranec ma dlazbu na chodnikach 15 let a a je to furt duper,ono to je predevsim o tom jak se zhutni podkladove vrstvy,nejhorsi je delqt dlazbu na navazce... no nevim Saldo jiny kraj jiny mrav u vas se to asi tak s piskem dela....nebo to firmy delaji protoze kubik pisku stoji 300 a kubik drte 4-8 1000kc to muze byt ten duvod..... Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 O tom žádná že firmy chtějí ušetřit;-)já sám jsem takhle ve firmě pokládal celkem asi 5 tisíc metrů.a nedávno dělali v Brně v Lískovci v celé čtvrti nový chodníky a taky dávali jen písek;-) Proto jsem se ptal jestli to bude pojízdny, protože by to musel podbetonovat. A rozhodně vždy záleží jakej tam je podklad, na navážku se to dělá nejhůř, nevíš co vlastně kde je. Citovat
Dančák Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Jde o to jak to chceš udělat pořádně, pokud ti jde o kvalitu a aby to vydrželo atd. jak to děláme my tak vybagrovat, dát tam macadam nebo něco hrubýho jako drcený tašky apod., to zdeskovat a potom se to dosype a dává do 4-8 štěrku, jestli zámkovka tak si dát pomocný profily (tyče) a pak prknem podle nich to srovnat, pak už jen pokládáš a skládáš jak puzzle:D jo a ještě se dává štěrku o 1cm víc, protože dlažbu pak přejedeš deskou a o cenťák to zklepeš do roviny s obrubákama....jinak do písku bych to určitě nedával, párkrát to třeba jen zaleješ nebo ti zaprší, dáš na to něco a je to v kelu, ikdyž si ted řikáš že se to nebude používat atd., udělat bych to pořádně ať to za něco stojí, protože nikdy nevíš co tam bude a pak to předělávat, no nevím.... Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Zajímavý, takže chodníky v naší čtvrti budou za týden v prdeli, až zaprší, že;) Citovat
Péťa Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Hlavně jsem se nikde nedočetl, jaká dlažba to bude. Zámkovka? Nebo nějaká 40x40? Citovat
Hadra Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 http://www.best.info/_sys_/FileStorage/download/1/34/pokladka-dlazeb.pdf Citovat
Francouz_407 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 Bude to best dlažba, Hadra to snad ví http://www.best.info/produkty/dlazby/skladebna-dlazba/best-korzo/ Citovat
Charlie 1 Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 mám colormix Jantar taky tuhle Korzo moooc pěkná dobrá volba!:super Citovat
Hadra Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 No já v Bestu totiž pracuju ...jako obchodní manažer pro střední Moravu. Jinak....ani s jednou dlažbou od nás neuděláte chybu. Jedem podle německých norem a nabízíme dlažbu 4x odolnější než konkurence ( která to prezentuje sice taky, ale kecá ) [upravil dne 25/4/13 21:51 od Hadra] Citovat
Charlie 1 Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 umíš udělat nějakou zajímavou cenu z ceníkových cen?kdyžtak klidně SZ.dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.