Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

osobne doporucuju spise jih...

Porec je taky fajn parkrat jsem tam byl ale Makarska a dal ma sve kouzlo.

Uzasny je Primostejn a kdyz jedes fakt na Makarskou tak urcite to protahnout az do Dubrovniku

Odesláno

Je to spíš o tom co člověk od toho chce. Někdo je spokojený na hlavní třídě diskotékové promenády ve 4 patře paneláku a vstává ráno v šest aby zabral místo na přeplněné pláži a někdo hledá samotu přímo u moře. Podle toho vybírej a pokud budeš mít dost času tak si pročti to forum co jsem sem dával odkaz. Tam fakt najdeš všechno co lze se dozvědět. Jaké t kde je a rady či kontakty.

Pokud bych jel v páru bez dětí, tak bych určitě jel na blint a na místě bych si něco našel a třeba za pár dní jel dál, prostě trochu dobrodrůžo. S dětmi už to tolik nejde.

Odesláno

Jako nejsem zrovna cestovatel. V Poreči jsem byl před cca 5ti lety a to na fitness marathonu na 10dní z čeho 5 bylo 5hodin denně fitness - jednalo se o tzv. soustředění. Zbytek dne a pak zbývajících 5 dní bylo libovolný. Takže jsem lítal po poznávačkách. Jako Itálie (Benátky, Bibione atd.) ani omylem:bacha

Pokud jde o komplex Valamar tak zhruba vim co kde je a jak to tam funguje. Navíc pokud umíš dobře Anglicky tak jsi za kinga pač jsou tam zvyklí spíš na skopčáky. Nevim. Moéžná se to tam za těch pár let mohlo změnit. Každopádně to je i o cenách pobtů. Jako září do 20éček za noc jsem prostě nikde nesehnal. Minimálně 35.

Ještě maličkost.

Jak je to s turistickzm poplatkem?

Resp.

Co to vlastně je, případně kolik to stojí?:myslim

Odesláno
týýýýýýýýýýý jo, já prostě sednu do auta a zkusím si nezapomenout platební kartu a děti. Jinak fakt nic nechystám. To se ti něco může úplně stejně po... tady při cestě na Moravu a zpět.

Moje řeč, dofoukat kola, omrknout rezervu, umýt, dolít kapalinu do ostřikovače, doklady, peníze a jede se. 1000km je sranda.

Koblih69: to plašení bude tím, že jedeš na dovolenou s rodinou. Já takhle plaším už dneska, ale dopadne to tak, že stihnu to nahoře, nahážu věci do kufru a jedu.

Pokud jsou pochyby, tak je třeba pořešit asistenční služby. Minule nakládali na pumpě pěknou novou Audinu.

Odesláno

Ceny privátu se pohybují různě od 20 do 35 euro za noc, někdy i s tou zmiňovanou turistickou taxou, která je většinou 0,5 euro (za děti se neplatí) je to takzvané dejchavičné, které se platí obci za pobyt. U nás to je také tak. V Chorvatsku se to jmenuje borovičná sazba.

Většinou jí odvádí ubytovatel.

V tom je právě to hezké že člověk objevuje nová místa, nové lidi. A když jedeš podém pobřeží a zajedeš do malé vesničky, zaparkuješ a projdeš se po pláži a zalíbí se ti tam, tak určitě najdeš bez problémů ubytování podle svách představ.

Odesláno

Krásný čtení už se tam vidím.

Jen bych zdůraznil jednu věc která tu byla někde psaná ale u nás ještě není povinná reflexní vesta:) v Rakousku na dálnici musí být u řidiče po ruce a vystoupeni na dálnici bez ní -třeba jen do kufru je pěkně drahé.

Odesláno

Pozor, nejen pro řidiče, ale i pro všechny cestující, kteří vystoupí z vozu.

Odesláno

Já bych se hned sebral a jel, jen tak bez plánování. Ale letos to výjmečně asi nevyjde.

Odesláno

No třeba v Rakousku nesmíš mít tu zelenou (žlutozelenou) aby ses nepletl s policií. Už nevím kde platilo, že zase nesměla být ta ostře červená, takže nejlépe oranžovou (ta myslím není problém nikde) nebo ostře žlutou a před cestou umístit do kapes ve dveřích a máš klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...