Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdary všem.

Letos plánuju jet na dovolenou do Chorvatska. Konkrétně na Porečský pobřeží. Kdysi jsem tam byl a spokojenost. Teda až na BUS dopravu kdy jsem čekal 11hodin na náhradní autobus s báglama celý výpravy před hotelem. Takže jsem si řekl, když tak jedině autem. Ovšem nemám absolutně zkušenost s timhle druhem cestování. Co se týče pobytu jako takového tak není problém. Reservace, strava atd se dá zajistit i emailem. Recepce hotelu funguje fakt úžasně. Ale spíš mi jde o cestu jako takovou. Zajímá mě na kolik cirka vyjde benzín (jel bych svojim Breakem), kde se co a kolik platí (mýtné, dálniční známky apod.), jak je to s EKO známkama (třeba v Německu jí chtěji), co ještě v Čechách zařídit a nakonec jaký díly si ssebou pro jistotu vzít:D ?

Takže prosím názory;)

Díky

Odesláno

dálniční známky Česko, Rakousko,Slovinsko, spotřeba cca 8litrů?? na 100 krát 1700 kilometrů, Chorvatskou známku nepotřebuješ, jo a v Rakousku je pár tunelů, ty se platí

[upravil dne 18/4/13 22:27 od ozzy56]

Odesláno

No cestu jsem spočítal na cca 6000,- trasou Praha - Brno - Vídeň -Graz - Maribor -Ljubljana - Koper - Poreč.

Na iDnes jsem našel nějakou objížďku údajně \"předražený Slovinský dálnice\" (ale redaktoři jeli směr Rijeka, což je na druhou stranu). Napoprvý to nechci nějak komplikovat a radši dám o nějaký to kilo víc než abych někde bloudil. Rakouská známka stojí u Autoturist kolem 200,- na 10dní. Takže předběžně jsem to spočítal na cca 16000,- (cesta, pobyt pro 2 na 7 nocí, mýtný, známky atd, jídlo a nějaká ta koruna k dobru). Možná jsem paranoik ale ......co se mi může na autě cestou vysypat? Jasně servis na Peugeot najdu po celim světě a je mi jasný, že mám pořádný auto;)

Ale co kdyby?:myslim

Odesláno

Dalnice ve slovinsku se objíždí jen když jedeš směr Záhřeb, tedy dále do Chorvatska na jih. Pokud pojedeš na Ljubjanu tak se vyplatí si jí koupit a jedeš za stejnou cenu až skoro do cíle.

Já tedy nic proti gustu, ale na Istrii bych nejel. Ale zase to je blízko.

Rakouskou známku kupuji až v rakousku myslím za 8 euro. Ale je to za stejné peníze, jen jí tu nemusím někde shánět. Prodávají jí všude na benzínkách od hranic až k dálnici.

Nezapomenout na konci Rakouska zastavit na bývalém přechodu a koupit si známku pro Slovinsko, většinou hned u první pumpy chytají.

Pokud pojedeš tudy tak žádné placené tunely tě nečekají.

Jinak Chorvatsko je normální civilizovaná země a znají tam i autoservisy a opravny pneu, takže já osobně nic neřeším. Byl jsem tam už äsi 50x a v pohodě.

Odesláno

Kdysi jsem jezdil oblast Makarské, to se ještě dá slovinská dálnice objet, protože je to kousek, ovšem v poslední době jezdím Istrii a Kvarner a když jedeš od Brna, tak je to přes celé Slovinsko a někde objíždět mimo dálnici tak to ani náhodou :bojim, navíc jsem tam hned:)

[upravil dne 19/4/13 13:30 od ozzy56]

Odesláno

Byl jsem na pobřeží Poreče a nemůžu si stěžovat. Komplex hotelu Valamar je dokonalost sama a hlavně apartmány za úžasný ceny. Co jsem tak poledal tak jsem levnější nenašel. Pláže cca 100m od bydlení, několik restaurací v komplexu a parkování hned za objektem.

Pokud jde o Slovinskou dálnici. Našel jsem totiž článek od drahym vjezdu atd. tak proto jsem se ptal.

Jinak ohledně auta. Ještě jsem nikde takhle daleko nebyl tak proto trochu obava.

Odesláno

Dálnice je v Slovinsku drahá pro ty co po ní jedou krokem 60 km a pak končí, je to směrem bna Záhřeb. Ty pojedeš po ní přes Ljublajanu až dolů na Istrii (krásné mosty když prochází horama), já měl tu smůlu když jsme jezdili na Cres tak se teprvě stavěla.

Já ten sever nemusím protože je to tam tokové málo středomořské a příliš betonové. Čím víc na jih, tím divočejší a méně lidí. Jasně je to blizoučko, jezdili jsme léta na Mali Lošinj takže od domu k domu 1000 km, teď to máme o 500 dál.

Doporučuji toto fórum, je tam snad všechno co by tě mohlo zajímat. A že toho tam je.

http://forum.ihvar.cz/index.php

Ještě doplním že nemám rád moc hotely na letní dovolenou, raději privát a pláž 100 metrů mě neláká. To je moc daleko, stěhovat se s dětma tam a zpět, raději sedím na terase a popijím crno vino a děti si hrají pár metrů ode mně ve vodě. A hlavně o samotě, žádní lidé. Klid a pohoda.

[upravil dne 19/4/13 13:36 od MotoMoto]

Odesláno
Dálnice je v Slovinsku drahá pro ty co po ní jedou krokem 60 km a pak končí, je to směrem bna Záhřeb. Ty pojedeš po ní přes Ljublajanu až dolů na Istrii (krásné mosty když prochází horama), já měl tu smůlu když jsme jezdili na Cres tak se teprvě stavěla.

Já ten sever nemusím protože je to tam tokové málo středomořské a příliš betonové. Čím víc na jih, tím divočejší a méně lidí. Jasně je to blizoučko, jezdili jsme léta na Mali Lošinj takže od domu k domu 1000 km, teď to máme o 500 dál.

Doporučuji toto fórum, je tam snad všechno co by tě mohlo zajímat. A že toho tam je.

http://forum.ihvar.cz/index.php

Tak jasně soukromí nenahradíš. Spíš chceme s mladou konečně někam vyrazit. Šlo by o druhou půlku září. A pokoj premium mě vyjde cca 20éček za noc. Co jsem tak vyčetl tak se ceny jídla dost zvedly takže předpokládám, že řízky a balík vody ssebou:D

Ještě doplním že nemám rád moc hotely na letní dovolenou, raději privát a pláž 100 metrů mě neláká. To je moc daleko, stěhovat se s dětma tam a zpět, raději sedím na terase a popijím crno vino a děti si hrají pár metrů ode mně ve vodě. A hlavně o samotě, žádní lidé. Klid a pohoda.

[upravil dne 19/4/13 13:36 od MotoMoto]

Odesláno

Jezdím na Makarskou a slovinskou dálnici objíždím. Co se týká auta, tak mám rok výroby 1996 a v pohodě vše zvládá:super. Před cestou je nutné prohlédnout auto. Já měním olej + všechny filtry !olejový, vzduchový, kabinový). Doplním ostřikovač, zkontroluji brzdy + náplně. Nafouknu o něco více pneu. Taky zkontroluji stěrače = gumičky. Ve všech čtyřech dveřích (viz fotko) mám oranžové reflexní vesty, jelikož žlutozelená nesmějí být z důvodu, aby nedošlo k záměně s policií. Zkontroluji základní výbavu + rezervu. Samozřejmě, že si umyji auto + naleštím, odmastím skla (teplá voda s Jarem a pak Okenou). Sebou mám i nějaké nářadí (golu), kousek drátu a pod. Natankuji plnou nádrž a pak tankuji až ve Slovinsku. Koupím rakouskou dálniční známku. Samozřejmě, že kontroluji výfuk i stav pneu. To je asi v kostce. Asi si se to zdá, že je toho moc, ale to se opravdu jen zdá. Ještě nezapomenu na automapu.

Takto mám vypněnou příhrádku ve dveří u své 406 ( škrabky, vesta, torx klíče, kousek hadru a další maličkosti)

post-7387-14109630860533_thumb.jpg

[upravil dne 22/4/13 18:12 od OK406]

Odesláno
Jezdím na Makarskou a slovinskou dálnici objíždím. Co se týká auta, tak mám rok výroby 1996 a v pohodě vše zvládá:super. Před cestou je nutné prohlédnout auto. Já měním olej + všechny filtry !olejový, vzduchový, kabinový). Doplnímostřikovač, zkontroluji brzdy + náplně. Nafouknu o něco více pneu. Taky zkontroluji stěrače = gumičky. Ve dveřích mám oranžové reflexní vesty. Zkontroluji základní výbavu + rezervu. Samozřejmě, že si umyji auto + naleštím, odmastáím skla (teplá voda s Jarem a pak Okenou). Natankuji plnou nádrž a pak tankuji až ve Slovinsku. Koupím rakouskou dálniční známku. Samozřejmě, že kontroluji výfuk i stav pneu. To je asi v kostce. Asi si se to zdá, že je toho moc, ale to se opravdu jen zdá. Ještě nezapomenu na automapu.

No takhle nějak jsem si myslel, že začnu;)

Odesláno

Ještě kdy byly dělané rozvody? A taky, zda je funkční klimatizace. Taky zkontrolovat a doplnit lékárničku a podívat se na silniční zákon a na změny, které unás nejsou. Ale těch moc není! A držovat rychlost. A hlavně ztrácet hlavu! Chce to klid.

[upravil dne 19/4/13 14:05 od OK406]

Odesláno
Ještě kdy byly dělané rozvody? A taky, zda je funkční klimatizace. Taky zkontrolovat a doplnit lékárničku a podívat se na silniční zákon a na změny, které unás nejsou. Ale těch moc není! A držovat rychlost. A hlavně ztrácet hlavu! Chce to klid.

[upravil dne 19/4/13 14:05 od OK406]

No auto mám chvíly takže rozvody netušim. Jelikož má mít najeto 150000km (nevim po kolikáty :D ) tak je stejně budu muset nechat radši udělat

Odesláno

týýýýýýýýýýý jo, já prostě sednu do auta a zkusím si nezapomenout platební kartu a děti. Jinak fakt nic nechystám. To se ti něco může úplně stejně po... tady při cestě na Moravu a zpět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...