Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kolegové mám dotaz, v květnu jedu na dovolenou a budu mít půjčenou \"RAKEV\" na střechu jedná se o THULE, přesně typ nevím, ale kolega co mi ji bude půjčovat, tak říkal, že je široká a veliká, tak by snad měla stačit.

Můj dotaz směřuje k umístění \"rakve\" Jeslti jí směřovat do přední části střechy nebo zadní části, to znamená posunovat jen jeden příčník, nemám s tím žádnou zkušenost. Předem moc děkuji za rady, jak se manipuluje s příčníky a jak se umísťuje, případně i za foto předem děkuji. :papa

P.S. Ještě upřesním, auto je veliké, ale jelikož jedu v sestavě 4x dospělí 2x dítě s plnohodnotnýma autosedačkama + kočár a zavazadla tak beru rakev z důvodu aby ten poslední vzadu měl aspoň místo na sezení :-).

[upravil dne 18.4.2013 14:38 od tyjo]

Návštěvník
Odesláno

Dej jí tak, aby jsi pohodlně otevřel zadní dveře. příčníky se posouvaji tak, že odjistíš zezadu patky západku a ideálně ve dvou lidech posuneš příčník kam potřebuješ.

post-32385-14109630767393_thumb.jpg

Odesláno

Pěkná fotka, děkuji, ještě abych si rozmlátil zadní okno :-(, našle jsem v manuálu že tam jsou nějaké body, ale to asi uvidím až uvidím přesně tu rakev jak je veliká a rozměrná.

Má to velký vliv na spotřebu ? Nepojedu žádný závod jen dálnice rychlost 110 -120 km/h

Odesláno

Jedeš na dovču a řešíš spotřebu? Jaká vyjde,taková vyjde,jasné je ,že v plné polní a s rakví to stoupne.

Jináč když jsem Ulyšáka koupil ,tak v ceně byla rakev Thule Atlantis 900,docela luxusní zaležitost,bylo to půl roku staré. Otevírání na obě strany,self gripy na přidělání atd. Nové to obnášelo tenkrát 14000 a za 10500 šla někam na Pardubicko.

Odesláno

Při tyhle rychlosti po dálnici bych to viděl tak na litr na sto. Já jsem kdysi někde viděl box na kouli a kdybych se měl rozhodnot tak i přes stížený přístup do kufru bych volil to. Ale chápu, že ne každý má tažné zařízení a ne každý by byl ochotný akceptovat (ne)přístup do kufru. Ovšem já po zkušenostech, kdy jsem na střechu umisťoval prkna, který se mi nevešla do vozíku, tak bych tam už nic dávat nechtěl. Ale zase pokud to tady naložíš a v dálavě vyložíš, tak to není tak hrozný, jednou do roka se to dá a pokud Ti to někdo půjčí za rozumný peníz, tak je to lepší než investice do nového a i tu zvýšenou spotřeb u bych zkousnul.

P.S. Ještě k té spotřebě. Teď koukám, že Ty máš benzín, to co jsem psal o tom litru navíc jsem myslel u dieselu, u benzínu nemám tušení, ale asi to bude podobný.

Odesláno

Je to naprosto v pohodě. Možná budeš muset z roztečí se přizpůsobit rakvi. Některé mají předvrtené díry pro třmeny na určitém místě. Aspoň já to tak měl. A pak to posuneč tak aby zadek rakve pomíroval zadní část vozu, respektive aby šlo bezpečně zvednou víko kufru a tím ti vyjde umístění a přední přesah. Když to dáš moc dopředu tak bude půlkou ve vduchu a bude kmitat a nebude to dobré. Mě vždy vycházela tak že jsem na ní vepředu viděl jen když jsem se předklonil.

Doma si vem při nandávání věcí židli:D

A v cíli ti snad také nějakou půjči.

Spotřeba jde tak o litr a kousek nahoru. Ale hodně záleží kam a jak jedeš.

Návštěvník
Odesláno
Při tyhle rychlosti po dálnici bych to viděl tak na litr na sto. Já jsem kdysi někde viděl box na kouli a kdybych se měl rozhodnot tak i přes stížený přístup do kufru bych volil to. Ale chápu, že ne každý má tažné zařízení a ne každý by byl ochotný akceptovat (ne)přístup do kufru. Ovšem já po zkušenostech, kdy jsem na střechu umisťoval prkna, který se mi nevešla do vozíku, tak bych tam už nic dávat nechtěl. Ale zase pokud to tady naložíš a v dálavě vyložíš, tak to není tak hrozný, jednou do roka se to dá a pokud Ti to někdo půjčí za rozumný peníz, tak je to lepší než investice do nového a i tu zvýšenou spotřeb u bych zkousnul.

P.S. Ještě k té spotřebě. Teď koukám, že Ty máš benzín, to co jsem psal o tom litru navíc jsem myslel u dieselu, u benzínu nemám tušení, ale asi to bude podobný.

Ten nosič na tažné zařízení existuje ve sklopné verzi. V pohodě páté dveře otevřeš. Dává se to na nosič kol, ale je to celkem drahá věc, jen ten box 7260,- a nosič kolem 10 000,-

Odesláno

V létě jsem jel Chorvatsko 4rodičové 2děcka v sedačkách dva kočárky a hromada krámu bez kterejch se ženský neobejdou :bojim takže rakev na střeše dálniční rychlost 130-140 mam 2.0Hdi 80kw(chip 96) 5ti kvalt a spotřeba tam8.7 zpátky 8L

Odesláno

Díky za názory a rady, spotřebu jsme neřešil, jen jsem se ptal, abych si udělal obrázek o kolik mám stáhnout tchýni s účtem na benzín :D:D:D

Až budu mít namontováno dám se fotku :-)

Odesláno

Tak to je hrozný na normál ježdění to se nezlob,tohle pochází od myslivců ,když vezou domů kance atd,aby krev nezas.....auto. to tady měl soused.

Odesláno

Kdybych na to sehnal pěkný plastový box, né rakev, ale něco podobného, jako je na tom videu, tak mě to tak hrozné nepřijde a je fakt, že je k tomu lepší přístup a snese vyšší váhu. Spíš jde o to, zda je to homologováno a může to na silnici i do světa.

[upravil dne 18/4/13 22:17 od JirkaMTPO]

Odesláno

na kola je to ok,rakev bych tam nedával,

otázka zní,kolik můžete zatížit maximálně kouli a kolik střechu:myslim jestli to co dáš na střechu dáš i na kouli

Odesláno

A tohle je co? To je armádní friťák? Nemůžu věřit, že by si někdo dal něco takového dobrovolně na osobní auto....

Je to fakt divný, nicméně ještě uvidíme, nikdy neříkej nikdy;)Zas to má výhodu, že se to dá použít na více aut, co jsou v rodině, ikdyž to vypadá, jak to vypadá. Mě spíš než o vzhled jde o funkčnost. Já bych to využil asi jen na dovču, abybylo více místa v autě, jelikož v něm vždy dvě noci spíme, jinak mám vozík dělaný z karavanu, takže jsem stěhoval na jeden zátah celou garzonku.

[upravil dne 18/4/13 22:48 od JirkaMTPO]

Odesláno

Já si myslím, že rakev na střechu je nejlepší řešení, ještě by to chtělo kdyby na to bylo koupit takovou tu dlouhou a širokou přes celou střechu, kamarád jí má a je super v zimně na lyže a v létě na dovolenou. Aspoň senesmějou celníci jako mě když jsem kdysi jel s klasickou rakví do chorvatska a ptali se kam jedeme lyžovat, že prý sníh není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...