Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau, chtel bych z feldy presedlat na 406 kombi a zajimalo by me, co me ceka. Pocitam tak 4-5 let stary auto do 80.000 km. Mate predstavu, na kolik vyjde urzba? Servis, pravidelny prohlidky a tak....dikes

Odesláno

Všechno na Feldu je relativně levné, takže odhaduji na P406 tak dvakrát více. Ale to svezení stojí zato! Záleží také, odkud jsi, autorizované servisy jsou drahé. Menší opravna s dobrými odborníky je lepší. Jde o to, aby jen nevyměňovali všechno co vidí, ale opravovali. Při koupi je dobré nechat si asi 20% finanční rezervu na \"přivítání občánka\", tedy oleje, rozvoďák, tlumiče atd. To jsou všechno plánované výdaje, které bys v těch kilometrech musel investovat, i kdybys ho býval koupil nové. Důležité je, aby auto nebylo moc havarované (blatník nevadí) a aby mělo hezký interiér i venek - ostatní věci sa dají opravit.

Odesláno

A pokud je motor OK tak udrzba není náročná, jako u každého auta. Rozvody/podvozek/brzy bys asi měl dát do pořádku tak jako tak (u každého staršího auta) a pak jen klasická pravidelná údržba jako jsou náplně/filtry/svíčky atp. tam velký rozdíl oproti feldě nebude.

Odesláno

Nazdárek, já jsem teď přesedlala taky z feldy na 306 kombika a trošku je to znát :) hlavně jsme udělali chybky při nákupu :grr jeté a teď nám odešla vstřikovací jednotka (14000,-) ale až to všechno vychytáme (ještě upadl výfuk a odešli ložiska v kolech :D) tak je to svezení uplně o něčem jiném :o) už teď si to i mamina (nic moc řidička :) děsně pochvaluje a feldu by zpátky nechtěla. M.

[upravil dne 25.7.05 svorka]

Odesláno
Původně zaslal: sipal

Cau, chtel bych z feldy presedlat na 406 kombi a zajimalo by me, co me ceka. Pocitam tak 4-5 let stary auto do 80.000 km. Mate predstavu, na kolik vyjde urzba? Servis, pravidelny prohlidky a tak....dikes

jestli 4-5let starý za 80.000 Kč (to ale bude pěknej šrot)

cena: okolo 200.000 Kč tomu odpovídá 5 let :myslim

Počítej první věc : vyměnit oleje, rozvoďák, filtry a opravit drobné zjištěné závady cca 20.000Kč :roker ,

pak postupně ostatní zjištěné věci.

[upravil dne 25/7/05 Pinďa]

Odesláno

:) jé já jsem to taky pochopila, že to chce do 80 000,- :) taky mě to překvapilo, bacha mě říkali, že když to je 5 let starý a má to kolem 50000-70000 km tak to většinou oficiálně nemá :) no jo ale to je těžký.

[upravil dne 26.7.05 svorka]

Odesláno

Dík za info, nějak si to přeberu. S tim přetočenym tachometrem je to vždycky risk, pokud nekupuju nový auto - budu doufat, že ve skutečnosti nemá víc než 100 000.

Odesláno

nech si ukazat velkej technicak a snaz se zapamatovat maximum majitelu, poslednim pocinaje. Vem si cas na rozmyslenou, nejlepe to posvet nejakou vratnou zalohou, nasledne zkus najit predchozi majitele a poptat se ( telefon najdes na ctel.iol.cz, v pripade ze osoba neni uvedena, tak jiste nekdo jinej v dome tam uvedenej bude ). Ja se takhle ptal pri planovane koupi firmy, kde auto bylo - jezdil s nim reditel, prodavali ho po peti letech a odjizdelo se 150.000km... auto pak jeste tri roky jezdilo a prede mnou stala kara, ktera mela na tacho 142.000 tisic... trapny...

Jinak teorie je takova, ze novy auto si nikdo nekupuje proto, aby s tim najezdil 10.000km rocne... pokud je auto puvodem z Cech, tim vetsi sance, ze litalo predevsim zezacatku kvanta kilometru jako sluzebni. Zadnej Cech nemel kolem roku 2000 zbytecnejch 500.000,- Kc na nakup novyho auta pro vikendovy jezdeni narozdil od Nemcu. Doporucuje se dovoz z Nemecka, naopak se silne nedoporucuje dovoz z Holandska a Belgie. Pocital bych rocne 30.000 km, takze 4-5 let stary auto by mohlo mit nekde mezi 100-150kkm.

Jestli chces auto s najetejma 80.000km, pak prvni majitel by nemel byt puvodem z Cech a uz vubec ne firma. Mozna bych si nechal radsi nejakyho krasavce dovezt z Nemecka... Na objednavku dovazi kdekdo...

Odesláno

no ja zrovna mam auto z belgie a nemuzu si stezovat

zalezi jak natrefite a hlavne jestli si to auto pohlidate jak vam ho privezou, kdy vam ho privezou, jestli je k nemu oreginalni technicak (serviska ne, tu si natiskne kazdy blb), certifikat o prodeji (holdansko, belgie, nemecko) a hlavne vsechny klice

Odesláno

Holandsko a Belgie jezdej opravdu vyrazne vic nez Nemci... dovozy z NL a B jsou pretaceny jak blazen, kouknete do bazaru - 406 r.v. 96, 135.000km a staci se mrknout zkrz okynko na volant a radici paku a zjistite ve vsech bazarech, ze tyhle auta maj za sebou daleko vic... Nemci byli obecne bohatsi nez Holandani a Belgicani a nebyl u nich problem si porizovat auta na vikendovy jezdeni... i proto se tam odsud tahaj auta v daleko lepsim stavu. Ted uz to tak moc neplati, i v Nemecku je posledni dobou recese...

Lampa: Srovname na srazu... mam dovoz z Nemecka a vymenenej jenom rozvodak... stav muzeme vzajemne porovnat... pro zajimavost :-)

Odesláno

Totéž Německo - plus fakt, že Němci nemají omezenou rychlost, takže ty motory mohou být více uhnané. A mám pocit, že jsem neviděl horší škrty na prachy, než Němce, takže ty řeči o perfektní údržbě a servisu jsou už dneska taky spíš jen setrvačností zažité klišé. O přetáčení tacho nemluvě. Pro dovoz z Německa mluví především krátká vzdálenost, proto se toho odsud vozí nejvíc :/

Jinak obecně nejlépe hodnocené lokality pro dovoz jsou: 1) severní Itálie 2) Švýcarsko. Obě lokality mají výhodu, že se zde nesolí. Ovšem nevýhody - v sev. Itálii je draho jako prase, a Švýcarsko není v EU. A ani jedno není vhodné na dovoz dieselu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...