sipal Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 Cau, chtel bych z feldy presedlat na 406 kombi a zajimalo by me, co me ceka. Pocitam tak 4-5 let stary auto do 80.000 km. Mate predstavu, na kolik vyjde urzba? Servis, pravidelny prohlidky a tak....dikes Citovat
P607Olda Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 Všechno na Feldu je relativně levné, takže odhaduji na P406 tak dvakrát více. Ale to svezení stojí zato! Záleží také, odkud jsi, autorizované servisy jsou drahé. Menší opravna s dobrými odborníky je lepší. Jde o to, aby jen nevyměňovali všechno co vidí, ale opravovali. Při koupi je dobré nechat si asi 20% finanční rezervu na \"přivítání občánka\", tedy oleje, rozvoďák, tlumiče atd. To jsou všechno plánované výdaje, které bys v těch kilometrech musel investovat, i kdybys ho býval koupil nové. Důležité je, aby auto nebylo moc havarované (blatník nevadí) a aby mělo hezký interiér i venek - ostatní věci sa dají opravit. Citovat
Butch Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 A pokud je motor OK tak udrzba není náročná, jako u každého auta. Rozvody/podvozek/brzy bys asi měl dát do pořádku tak jako tak (u každého staršího auta) a pak jen klasická pravidelná údržba jako jsou náplně/filtry/svíčky atp. tam velký rozdíl oproti feldě nebude. Citovat
svorka Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 Nazdárek, já jsem teď přesedlala taky z feldy na 306 kombika a trošku je to znát hlavně jsme udělali chybky při nákupu jeté a teď nám odešla vstřikovací jednotka (14000,-) ale až to všechno vychytáme (ještě upadl výfuk a odešli ložiska v kolech ) tak je to svezení uplně o něčem jiném ) už teď si to i mamina (nic moc řidička děsně pochvaluje a feldu by zpátky nechtěla. M. [upravil dne 25.7.05 svorka] Citovat
Jirkap Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 No každá auto něco stojí… já třeba za tu mou 406 dal na začátku cca 15 tis, ale od té doby pokoj a nemohu si stěžovat Citovat
Pinďa Odesláno 25. červenec 2005 Odesláno 25. červenec 2005 Původně zaslal: sipal Cau, chtel bych z feldy presedlat na 406 kombi a zajimalo by me, co me ceka. Pocitam tak 4-5 let stary auto do 80.000 km. Mate predstavu, na kolik vyjde urzba? Servis, pravidelny prohlidky a tak....dikes jestli 4-5let starý za 80.000 Kč (to ale bude pěknej šrot) cena: okolo 200.000 Kč tomu odpovídá 5 let Počítej první věc : vyměnit oleje, rozvoďák, filtry a opravit drobné zjištěné závady cca 20.000Kč , pak postupně ostatní zjištěné věci. [upravil dne 25/7/05 Pinďa] Citovat
oddie Odesláno 26. červenec 2005 Odesláno 26. červenec 2005 Prostě, 4-5 let staré, stočené na 80.000km... Citovat
svorka Odesláno 26. červenec 2005 Odesláno 26. červenec 2005 jé já jsem to taky pochopila, že to chce do 80 000,- taky mě to překvapilo, bacha mě říkali, že když to je 5 let starý a má to kolem 50000-70000 km tak to většinou oficiálně nemá no jo ale to je těžký. [upravil dne 26.7.05 svorka] Citovat
Pajda Odesláno 26. červenec 2005 Odesláno 26. červenec 2005 Přece by si nekoupil auto s najetýma 150 000 km, těch tachometrových 80 000 je přece jen větší jistota. Citovat
sipal Odesláno 27. červenec 2005 Autor Odesláno 27. červenec 2005 Dík za info, nějak si to přeberu. S tim přetočenym tachometrem je to vždycky risk, pokud nekupuju nový auto - budu doufat, že ve skutečnosti nemá víc než 100 000. Citovat
P607Olda Odesláno 27. červenec 2005 Odesláno 27. červenec 2005 Poznáš to na pedálech, na ochytaném volantu, na osleplém laku, drobných oděrkách a interiéru. Citovat
JunEAu Odesláno 27. červenec 2005 Odesláno 27. červenec 2005 nech si ukazat velkej technicak a snaz se zapamatovat maximum majitelu, poslednim pocinaje. Vem si cas na rozmyslenou, nejlepe to posvet nejakou vratnou zalohou, nasledne zkus najit predchozi majitele a poptat se ( telefon najdes na ctel.iol.cz, v pripade ze osoba neni uvedena, tak jiste nekdo jinej v dome tam uvedenej bude ). Ja se takhle ptal pri planovane koupi firmy, kde auto bylo - jezdil s nim reditel, prodavali ho po peti letech a odjizdelo se 150.000km... auto pak jeste tri roky jezdilo a prede mnou stala kara, ktera mela na tacho 142.000 tisic... trapny... Jinak teorie je takova, ze novy auto si nikdo nekupuje proto, aby s tim najezdil 10.000km rocne... pokud je auto puvodem z Cech, tim vetsi sance, ze litalo predevsim zezacatku kvanta kilometru jako sluzebni. Zadnej Cech nemel kolem roku 2000 zbytecnejch 500.000,- Kc na nakup novyho auta pro vikendovy jezdeni narozdil od Nemcu. Doporucuje se dovoz z Nemecka, naopak se silne nedoporucuje dovoz z Holandska a Belgie. Pocital bych rocne 30.000 km, takze 4-5 let stary auto by mohlo mit nekde mezi 100-150kkm. Jestli chces auto s najetejma 80.000km, pak prvni majitel by nemel byt puvodem z Cech a uz vubec ne firma. Mozna bych si nechal radsi nejakyho krasavce dovezt z Nemecka... Na objednavku dovazi kdekdo... Citovat
P607Olda Odesláno 27. červenec 2005 Odesláno 27. červenec 2005 Proc se silne nedoporucuje dovoz z Holandska a Belgie? Citovat
Xantik Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Protože jsou to škudlové a proč taky hodně aut mají na plyn? Protože chcou co nejlevnější provoz při tom kolik toho nalítaj. Není to tak? Citovat
lampa Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 no ja zrovna mam auto z belgie a nemuzu si stezovat zalezi jak natrefite a hlavne jestli si to auto pohlidate jak vam ho privezou, kdy vam ho privezou, jestli je k nemu oreginalni technicak (serviska ne, tu si natiskne kazdy blb), certifikat o prodeji (holdansko, belgie, nemecko) a hlavne vsechny klice Citovat
JunEAu Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Holandsko a Belgie jezdej opravdu vyrazne vic nez Nemci... dovozy z NL a B jsou pretaceny jak blazen, kouknete do bazaru - 406 r.v. 96, 135.000km a staci se mrknout zkrz okynko na volant a radici paku a zjistite ve vsech bazarech, ze tyhle auta maj za sebou daleko vic... Nemci byli obecne bohatsi nez Holandani a Belgicani a nebyl u nich problem si porizovat auta na vikendovy jezdeni... i proto se tam odsud tahaj auta v daleko lepsim stavu. Ted uz to tak moc neplati, i v Nemecku je posledni dobou recese... Lampa: Srovname na srazu... mam dovoz z Nemecka a vymenenej jenom rozvodak... stav muzeme vzajemne porovnat... pro zajimavost :-) Citovat
oddie Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Totéž Německo - plus fakt, že Němci nemají omezenou rychlost, takže ty motory mohou být více uhnané. A mám pocit, že jsem neviděl horší škrty na prachy, než Němce, takže ty řeči o perfektní údržbě a servisu jsou už dneska taky spíš jen setrvačností zažité klišé. O přetáčení tacho nemluvě. Pro dovoz z Německa mluví především krátká vzdálenost, proto se toho odsud vozí nejvíc :/ Jinak obecně nejlépe hodnocené lokality pro dovoz jsou: 1) severní Itálie 2) Švýcarsko. Obě lokality mají výhodu, že se zde nesolí. Ovšem nevýhody - v sev. Itálii je draho jako prase, a Švýcarsko není v EU. A ani jedno není vhodné na dovoz dieselu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.